local-stats-pixel fb-conv-api

Par Saeimas atlaišanu85

229 3

Pēdējās dienās medijos diezgan daudz un skaļas sarunas par Saeimas atlaišanu, tie, kurus kaut vai nedaudz interesē, kas notiek Latvijā, noteikti būs par to kaut ko dzirdējuši, bet tie, kuriem vienalga, var nemaz nelasīt tālāk – šis nebūs jums. Šeit!, piemēram, bija pietiekami izsmeļošs raksts no Re:baltica komandas.

Tomēr mani ne tik daudz interesē, kurš pajols un kādas motivācijas vadīts ierosinājis Saeimas atlaišanu, bet gan – kas varētu notikt tad, ja šī nejēdzīgā ideja tik tiešām nostrādā. Uzmanību pievērsu tieši iepriekšējo vēlēšanu rezultātiem salīdzinājumā ar partiju reitingiem šobrīd.

Tad nu, lūk, pirms iepriekšējām vēlēšanām pie apvāršņa parādījās vairāki gaismas nesēji, kuriem izdevās savākt pietiekami plašu atbalstītāju skaitu, tomēr statistika neļaus samelot – viņi visi kā viens ir likuši savam vēlētājam vilties. Piemēram, Attīstībai/Par! reitings no 12,04% vēlēšanās ir nokritis līdz niecīgiem 5,2% (SKDS dati par šī gada oktobri), JKP no 13,6% ir noslīdējusi līdz 6,7%, kamēr Alda “es būšu premjers” Gobzema pamestā KPV LV no pārsteidzošajiem 14,06% novēlusies līdz piecu procentu barjeru nu vairs pat nepārvarošiem 2,5%. Tāpat lielāku vai mazāku daļu atbalstītāju pazaudējušas arī vecās un labi pazīstamās partijas.

229 3 85 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 85

0/2000

@Aptauja: Vai tu gribi, lai atlaiž esošo Saeimu?

Cits variants: Kāda jēga atlaist? Vietā labāku neievēlēs. Teātrī, ko sauc par vēlēšanām, tāpat uzvarētāji ir zināmi jau sākumā.

0 7 atbildēt
« 1  2  3 »