local-stats-pixel fb-conv-api

Kalniņa verbālā caureja Kremļa ruporā2

43 2
Ziniet ir cienījami cilvēki un „ļoti cienījami” cilvēki kā, piemēram, Imants Kalniņš, kuram lielāko dzīves laiku ir paticies celt jaunu meiču brunčus, sacerēt simfonijas un dziesmas, kā arī skaisti diskreditēt Latvijas valsti un slavēt Putina režīmu. Kāds varbūt teiks, ka es nepamatoti braucu virsū vecajam, prātu izkūkojošam onkulim. Taču tas viss ir pamatoti.

Š.g. 3.oktobrī Press.lv lapelē tika publicēta intervija ar Imantu. Imka kā jau ierasti neko labu nepateica, jo viņa vecumā vienīgais, kas ir atlicis – ir sūdzēties par valsti, varu un dzīvot nostalģijā par seniem laikiem, kad bija jauns un sprauns. Par nelaimi, Latvijas sabiedrībai, viņš ir izteikts rusofīlis unsovjetfīlis. Imantam nepatīk viss tas, ko Latvija dara, lai izvairītos no Kremļa ietekmes orbītas. Viņš līdzīgi kā daudzi citi apsviedīgi zēni un meitenes skatās Austrumu virzienā, jo kopīga valoda un ātra peļņa.

Zemāk pārpublicētas dažas izteiksmīgākās tēzes no mūsu tautas „dižgara”.

Atbildot uz jautājumi par valsts pozīciju un tās lojalitāti Imants atbildēja: „Ja šeit ir bezcerība, tad mums ir jāmeklē jauns lojalitātes objekts. Ja mēs neesam spējīgi ieraudzīt savu nākotni, tad ir jāmeklē cita iespēja, cita lojalitāte. Taču tā nav izeja. Tādēļ es saku — mūsu domas pašreiz pilnīgi fokusējas uz to, pie kā tad mums pieslieties, lai izdzīvotu?”

Kalniņš pa sabiedrību kopumā: „Esmu domājis par to, ko uz latviešiem var attiecināt — pielāgošanos, kolaborēšanu, sauciet to, kā gribat, bet galu galā vēstures gaita caur gadiem, caur gadsimteņiem liecina, ka latvieši ir bijuši spiesti pielāgoties.”

Komentējot Latvijas un ES attiecības ar Krieviju viņš norādīja: „Šīs attiecības tiek noteiktas ar ASV diktātu. Latvija maksā par iestāšanos Riteumu klubos – NATO un Eiropas Savienībā. Maksa par dalību – ir naidīga politika pret Krieviju. Tas ir tas, kas mums ir jāmaksā. Es arī neteiktu, ka tas ir par labu mums. Jo tas paralizē mūsu resursus. Nedod iespēju izmantot mūsu ekonomiskos sakarus un jūras un austrumu robežu. Tātad, tas ir ASV interešu diktāts, bet pēc būtības – terors. No veselā saprāta viedokļa tās ir nenormālas attiecības, kādas Latvija spiesta uzturēt.”

Kasjaks.lv jau ir rakstījis par noderīgo Imantu Kalniņu, kurš ir kvēls Putina fans. Jāatzīmē arī pozitīva tendence, ka par viņu aizmirst jaunie cilvēki, un par viņu atceras arvien mazāk ļaužu. Taču dēļ sava vecuma marasma, viņš labi noder Kremļa mērķim – diskreditēt Latviju to saucot par neizdevušos valsti, kuru kontrole ASV, NATO un ES pēc situācijas nepieciešamības.

Manuprāt, mūs neviens nediriģē, jo latvieši skaidri norādīja savu attīstības virzienu, kas ir vērsts uz Rietumiem, un pat, ja kādreiz ir jāpieņem kāds nepopulārs kolektīvs lēmums, tad tas ir tādēļ, lai nodrošinātu vienotību organizācijās, kurās Latvija ir iestājusies. Alternatīva tam visam, protams, ir – Austrumu analogās organizācijas, kurās kolektīvi lēmumi aprobežojas ar Kremļa sienām, kur ir zvans no augšas.

43 2 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Kasjaks.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
Dzridēju, ka atmodas laikā viņš atkal nostājies par brīvu Latviju. Viņam laikam vienkārši tāds rebellious (dumpinieka) imidžs vienmēr jāietur..
5 0 atbildēt
Autors kautkāds marazmātiķis.
0 4 atbildēt