local-stats-pixel fb-conv-api

Gribi dzīvot labāk?3

26 0

Politika visiem šķiet kaut kas briesmīgs un tāls, taču tieši politika ietekmē tavu maku, tavu rajonu, tavu dzīves līmeni. Šķiet, ka politiku nevar ietekmēt? Zatlera rīkojums nr.2, kad padzina saeimu, iedeva mums mazliet tīrāku politisko vidi, mazu cerības staru, jo cilvēki nobalsoja savādāk.
Īsumā Latvijas problēma ir tajā, ka 60 gadus dzīvojot padomju savienībā, tautai ieborēja, ka par politiku nav jādomā, valsts ir atrisinājusi šo problēmu ar vienu vienīgu partiju. Arī kompartiju deputāti bija pieraduši vienkārši labi pildīt Maskavas rīkojumus, līdz ar to mums valstī ir izveidojusies deputātu un ierēdņu kliķe, kas māk pildīt rīkojumus, un realizē "savējo" politiku. Arī iedzīvotāji pieraduši kritizēt politiķus, bet vispār neanalizē, ko dara, un balso par skaistiem solījumiem. Ja šķiet, ka padomju laiki bija sen, un tas vairs nav aktuāli, tad tādi biedri, kā Brigmanis, Lembergs( kas faktiski vada valsti ), Kučinskis, Dūklavs utml. visi bija dažāda līmeņa vadoņi PSRS sistēmā, un piedodiet pilsoņu stulbuma dēļ, vēl jo projām ir pie varas, un realizē padomju politiku 21 gs. Latvijā, kas protams novedis valsti bēdīgā stāvoklī.
Tas viss tikai un vienīgi tāpēc, ka balsotājs nevērtē kritiski un praktiski neiesaistās politiskajā dzīvē caur partijām. Ja atstāj politiku dažu komunistu rokās, tad viņi izveido sistēmu, kurā viņiem ir ērti zagt, ja pilsoņi aktīvi iesaistās partiju darbā, un pieprasa aizstāvēt savas intereses, tad var izveidoties sistēma kurā iedzīvotājs var justies drošs par sabiedrisko līdzekļu izlietojumu.
Ja esi izlasījis tik tālu, tad uzdod sev jautājumu - cik daudz laika esmu veltījis šīs valsts labklājības veicināšanai. Nevis cik daudz strādājis, cik nodokļus nomaksājis, bet tieši cik daudz veltījis laika, lai izveidotu labākus likumus, mazinājis korupciju, darījis sabiedriski lietderīgus darbus?
Neiesaistoties politikā, tev vispār nav iespējas regulēt šo valsti, ar nodokļu nomaksu nepietiek, iestājies partijā, ja nav nevienas, kas patīk, izveido pats savu un ej un aizstāvi valsts un sabiedrības intereses.
Uz šo brīdi, šo valsti de facto vada zaļganzemnieki, kuriem tīri labi simpatizē kremlis, un tādi saskanīgi ļautiņi, kuriem ļoti patīk kremlis. Šis tandēms šobrīd reāli un neoficiāli vada valsti un bīstami tas ir tāpēc, ka reāli ved valsti lielā kaimiņa virzienā. Faktiski ir iespējama Latvijas pagriešana nevis Eiropas pārticības virzienā, bet krievijas līmeņa korupcijas un cilvēknecieņas virzienā. Un šo virzienu rudenī izvēlēsies tu, tavi draugi un radi, visi mēs kopā.
Pārējās šobrīd aktuālās partijas arī nav ne ar ko labākas, un tomēr esmu pārliecināts, ka ieliekot viņas normālā sistēmā, arī izpilde būtu labāka.
Īsumā, tavs pilsoņa pienākums ir apskatīt jaunas partijas, dažas ir pilnīgi ok, un palīdzēt visiem aizmirst pie varas esošās, kremliskās partijas. Jo vai būs daudz maz ok, vai galīgi pakaļā, to izvēlēsies Tu un tikai Tu. Ja neiesi balsot, tad tev vispār nav morālu tiesību teikt, ka tev kaut kas nepatīk.
Domājiet! Analizējiet! Izvēlieties! Un pats galvenais ejat un piedalieties politiskajā dzīvē, un veidojiet šo valsti labāku.

26 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
Balsojam par KPV.LV un viss būs labi.
0 0 atbildēt