local-stats-pixel fb-conv-api

...par mūziku mūsdienās...30

48 13

Vai jūs ziniet, cik daudz laika un pūļu aizņēma mūziķiem uzrakstīt pasaules mēroga hītu? Cik stundu netika pavadīts skaņu ierakstu studijā? Cik instrumentu netika izmantots? Un viņu pūles cilvēki vēl atcerās vēl šodien.

...BET....

Vai jūs atceraties tādus hītus, kā Britney Spear's "Toxic", vai Chemical Brothers "Galvanize", kā ar O-Zone "Dragostea Din Tei"? Piemirsušies, vai ne? Nau jau brīnums. Ja salīdzina šos iepriekš minētos skaņdarbus ar 60-80to hītiem pūļu un laika ziņā? Šie "hīti" tika sarakstīti neiztērējot ne lāsīti sviedru. Ieraksta arī tie, kas pat lāga neprot dziedāt. Viņiem balsi iedod sintezatori. Un visas kādreizējās grupas, kas pavadīja koncertus - tās lēnām mirst kopā ar leģendām, kas vēl ir palikuši dzīvi. Un kad visas leģendas būs sešas pēdas zem zemes, kas tad būs? Kurš spēlēs "dzīvo" mūziku?


 

Dziesmas - kur palikusi mīlestība, prieks par dzīvi, miers? Parādās dziesmas "F**k it (I Don't Want You Back)" (Eamon), Russian Roulette (Rihanna), "Bad Romance" (Lady GaGa). Ļoti priecīgi nosaukumi, vai ne? emotion  Kur palicis dzīvesprieks un mīlestība, kā tas bija The Beatles dziesmā "I Saw Her Standing There", vai "Friends Will Be Friends" Queen izpildījumā? Naids plešas plašumā un aizvien vairāk negatīvu dziesmu parādās mūzikas listēs.


 

Videoklipi - neko citu kā tikai kkādas puskailas meitenes vairs nav iespējams atrast. Mūsdienu mūzikas video bizness ir kļuvis par alternatīvu modes mēlei kādā Fashion šovā. Cilvēki vairs nespēj saskatīt jēgu savā dziesmā. Viņi tās raksta, lai pazīmētos. Vairs nav Michael Jackson cienīgu klipu. Vairs nav centības no māksliniekiem. Mākslinieki to uzliek uz modeļu pleciem.


 

Šovi un koncerti - kur palikusi mākslinieku saziņa ar publiku? Tagad lielākā daļa šovu ir "atnācu, uzgāju uz skatuves, izbļāvos, aizbraucu mājās". Viņi tagad to dara tikai naudas dēļ, lai varētu sev nopirkt jaunu D&G, jaunu Mercedes-Benz. Mākslinieki vairs necenšas, lai būtu balanss koncertā.


 

Žanri - nu, te vēl ir maz kur piesieties. Vienīgi, ja Reps tiks atzīts par "mūziku", tad man ir jābrauc uz Holivudu un jāpelna miljoni par to, ka es naidīgi nobļaustos. Reps - tur nav nedz melodijas, nedz prieka, nedz uzcītības. Vienīgais reperis, kuru varētu vēl nosaukt par mūziķi, ir Eminem. Viņš vēl mazliet dažreiz padzied savās "dziesmās"

 

Un vēl - vai variet nosaukt māksliniekus mūsdienās, kuri sacer un ieraksta dziesmas paši? Tik daudz mākslinieku aliances ir izveidojušās, piem., Timbaland nekad viens nav dziedājis, tā pat tagad Justin Timberlake nespēj būt viens pats savā dziesmā (vai arī viņam nav galvā pietiekoši radošuma, lai uzrakstītu dziesmu).


 

KUR IR PALIKUSI MŪZIKA? Kāpēc lielākā daļa cilvēku ir līdzdalībnieki mūzikas nāvē un turpina klausīties tikai bezgaumīgo mūsdienu mūziku? Kad kāds pamodīsies un sapratīs, cik tālu viss ir nonācis?



48 13 30 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 30

0/2000

edgars648 tev nav ko darīt?

2 4 atbildēt

Pirmkārt.. Ja tev tik sasodīti ļoti patīk dzīvot pagātnes ideālos, ej prom no datora. Tas ir mūsdienu izgudrojums un mūzikai tas tikai kaitē.

Otrkārt - lai arī kā tev nepatiktu, reps ir mūzika. Ja tev ir bijuši nepareizie piemēri, tad tā ir tikai vienīgi un tava vaina. Tāpat jebkurā citā mūzikas žanrā.

Galu galā.. laiki mainās, ir jāspēj pielāgoties, lai atrastu savu vietu zem saules. Es pats arī nesen biju par veco labo laiku repu, sūrie gabali par rajoniem utt. Pofig, sapratu, ka arī jaunie gabali ir labi un starpcitu mūsdienu mūzika ir daudz pozitīvāka (vismaz liela daļa). Agrāk visas dziesmas sastāvēja no tā, ka kāds kādu nemīl un tāpēc sāp. Tagad tēmas ir nedaudz vairāk ;)

1 3 atbildēt