local-stats-pixel fb-conv-api

...par mūziku mūsdienās...30

48 13

Vai jūs ziniet, cik daudz laika un pūļu aizņēma mūziķiem uzrakstīt pasaules mēroga hītu? Cik stundu netika pavadīts skaņu ierakstu studijā? Cik instrumentu netika izmantots? Un viņu pūles cilvēki vēl atcerās vēl šodien.

...BET....

Vai jūs atceraties tādus hītus, kā Britney Spear's "Toxic", vai Chemical Brothers "Galvanize", kā ar O-Zone "Dragostea Din Tei"? Piemirsušies, vai ne? Nau jau brīnums. Ja salīdzina šos iepriekš minētos skaņdarbus ar 60-80to hītiem pūļu un laika ziņā? Šie "hīti" tika sarakstīti neiztērējot ne lāsīti sviedru. Ieraksta arī tie, kas pat lāga neprot dziedāt. Viņiem balsi iedod sintezatori. Un visas kādreizējās grupas, kas pavadīja koncertus - tās lēnām mirst kopā ar leģendām, kas vēl ir palikuši dzīvi. Un kad visas leģendas būs sešas pēdas zem zemes, kas tad būs? Kurš spēlēs "dzīvo" mūziku?


 

Dziesmas - kur palikusi mīlestība, prieks par dzīvi, miers? Parādās dziesmas "F**k it (I Don't Want You Back)" (Eamon), Russian Roulette (Rihanna), "Bad Romance" (Lady GaGa). Ļoti priecīgi nosaukumi, vai ne? emotion  Kur palicis dzīvesprieks un mīlestība, kā tas bija The Beatles dziesmā "I Saw Her Standing There", vai "Friends Will Be Friends" Queen izpildījumā? Naids plešas plašumā un aizvien vairāk negatīvu dziesmu parādās mūzikas listēs.


 

Videoklipi - neko citu kā tikai kkādas puskailas meitenes vairs nav iespējams atrast. Mūsdienu mūzikas video bizness ir kļuvis par alternatīvu modes mēlei kādā Fashion šovā. Cilvēki vairs nespēj saskatīt jēgu savā dziesmā. Viņi tās raksta, lai pazīmētos. Vairs nav Michael Jackson cienīgu klipu. Vairs nav centības no māksliniekiem. Mākslinieki to uzliek uz modeļu pleciem.


 

Šovi un koncerti - kur palikusi mākslinieku saziņa ar publiku? Tagad lielākā daļa šovu ir "atnācu, uzgāju uz skatuves, izbļāvos, aizbraucu mājās". Viņi tagad to dara tikai naudas dēļ, lai varētu sev nopirkt jaunu D&G, jaunu Mercedes-Benz. Mākslinieki vairs necenšas, lai būtu balanss koncertā.


 

Žanri - nu, te vēl ir maz kur piesieties. Vienīgi, ja Reps tiks atzīts par "mūziku", tad man ir jābrauc uz Holivudu un jāpelna miljoni par to, ka es naidīgi nobļaustos. Reps - tur nav nedz melodijas, nedz prieka, nedz uzcītības. Vienīgais reperis, kuru varētu vēl nosaukt par mūziķi, ir Eminem. Viņš vēl mazliet dažreiz padzied savās "dziesmās"

 

Un vēl - vai variet nosaukt māksliniekus mūsdienās, kuri sacer un ieraksta dziesmas paši? Tik daudz mākslinieku aliances ir izveidojušās, piem., Timbaland nekad viens nav dziedājis, tā pat tagad Justin Timberlake nespēj būt viens pats savā dziesmā (vai arī viņam nav galvā pietiekoši radošuma, lai uzrakstītu dziesmu).


 

KUR IR PALIKUSI MŪZIKA? Kāpēc lielākā daļa cilvēku ir līdzdalībnieki mūzikas nāvē un turpina klausīties tikai bezgaumīgo mūsdienu mūziku? Kad kāds pamodīsies un sapratīs, cik tālu viss ir nonācis?



48 13 30 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 30

0/2000

Well, Tu te runā par ''populāro'' mūziku, atļaušos tomēr pateikt, ka, manuprāt, rock/alternative/metal etc. mūzikas tirgū situācija tomēr ir krietni labāka.

Ps. Lai gan arī man riebjas reps, tomēr rindkopa kurā Tu to noniecināji, iznīcināja visas saturiskās drumslas, ko šis raksts ietver. Too much subjectivity, too less objectivity.

7 0 atbildēt
Mūsdienās tiek radīts pietiekami liels daudzums kvalitatīvas mūzikas, vajag tikai rakt.
6 0 atbildēt

Tiesa gan ka izsmelts jau viss ir, grūti kautko jaunu izveidot, bet nu vispār labāk no šādiem mūzikas kariem stūrēt prom.

4 0 atbildēt

Tu acīmredzot nemaz nepazīsti mūzikas pasaules plašumus un dziļumus, ja atļaujies teikt, ka mūsdienās vairs nav labas mūzikas (šeit es nerunāju par radio skanošajiem, dranķīgajiem hītiem). Turklāt, kādas Tev  tiesības apgalvot,ka reps nav mūzika?

6 2 atbildēt

To ka mūsdienās ir nožēlojama mūzika, ts jau sen pierādīts! Bet par brīnumu vai nē (mani tas nebrīna) Lady Gaga pievelk vairāk mūsienu " jauniešus"! Kas ir thr Beatals,the Velvet Undergraund,Gerry & the Pacemarkers utt. to reti , kas zin ..ja vēl zin!

Lady Gaga " the best" !

4 1 atbildēt

reps ir taja pasha makslas zanra kur graffiti, un ja graffiti ir atdzits par makslu. street art my brother.

3 0 atbildēt

Visam pilnīgi piekrītu izņ*t repa daļu.

Paklausies piemēram Blue Scholars (http://www.youtube.com/watch?v=Wz79goWQrYU) vai da jebko no vecajiem gabaliem (http://www.youtube.com/watch?v=YFbLRZCExBk&feature=related) tur ir pavisam cita attieksme un kvalitāte jūtama. Meinstrīmā NAV absolūti NEVIENA normāla repa gabala.

Skatos vecos live koncertus, tur pavisam cits kontakts ar publiku ir, reāli interese. The doors piemēram (vismaz Morisonam) pilnīgs pofigisms uz skatuves, bet uziet viņš tur ar mērķi, nevis tikai paplātīt muti. Neviens vairs necenšās no insrumentiem kautko izspiest, nu nebūs tāda otra Hendriksa. Kautko tādu kā Woodstock'a vispār ir nereāli atkārtot. Kamēr mūzikas bizness neizdomās ka vajag kautko mainīt, tikmēr nekas nemainīsies, kamēr tautu vēl var piebarot ar sūdiem, tikmēr baros.

3 0 atbildēt

mani tas īsti neskar,šādu muziku neklausos.

3 0 atbildēt

runā te par sūdīgo (atvainojos) mūziku un beigās vēl ieliek tādu pašu klipu, ta jau būtu kādu šedevru piemeklējis no "īstās/dzīvās" mūzikas paraugiem...

3 1 atbildēt

Tieši šodien spēlējām ar grupu dziesmu "i saw her standing there" viņa ir enerģija. Esmu daudz par  šito domājis, mūsdienu mūzika ir pārāk sačakarēta, sašķelta un viss tur ir maximāli sapists. Tur jāpiekrīt.

Bet viena lieta ko varu pateikt - popmūzika / rokmūzika sevi lielā mērā ir izsmēlusi, uztaisi man dziesku kas 90% neatgādina man dziesmu no laika 50's-80's. Neiespējam, esam izmēģinājušies, bet nu es pa visam noteikti mēģināšu celt labu mūziku spārnos. 

2 0 atbildēt

Nu tu jau tiešām runā tikai par populāro mūziku, bet cik daudz labu audio gabalu mums aizslīd garām tikai tāpēc, ka sīkajiem ir izskalotas smadzenes ar tādām ''švabrām'' kā Lady Gaga, Justin Bieber un citi. Neko citu jau viņi aplam nevēlas klausīties. Piemērs - samērā jauna dziesma Newton Faulkner izpildījumā ''If this is it''.

http://www.youtube.com/watch?v=swcT5BZ9hvY

Pimēram, nesaprotu kāpēc tā netika nevienā topā un par tādu nekur nedzirdēju. PAvisam netīšām nolādēju klipu no torentiem. Tāpēc Freebird ka ir laba mūzika un vajag tikai rakt. 

Un kāpēc repu nevar nosaukt par mūziku ? Lirikas daudzām dziesmām ir vienkārši graujoši labas. Un Eminems notiekti ir pēdējā laika labākais šī žanra pārstāvis.

Par tiem klipiem kur tikai pusplikas meitenes un autiņi. Tas jau ir ļoti raksturīgi 50 Cent, tai pašia Gagai kura uzvelk kaut ko tikai, kas atgādina apģērbu utt. Neesmu opis, kurš nesaprot šitos plikumus un kā tā var, kā nav kauna. Nē, viekārši jau pieriebjas ka neko citu klipos tu neredzi.

No vecākas labās mūzikas man ļoti patīk šis Bryan Adams video Summer of 69. Cik tie cilvēki izskatās laimīgi un priecīgi. ļoti gribētu atrasties viņu vietā.

http://www.youtube.com/watch?v=NgpcwYooLO0

Paldies par uzmanību ! :)

2 0 atbildēt

Agrāk mūzika bija kvalitatīvāka (lai gan šis ir nosacīti, jo to varam vairāk vai mazāk vērtēt subjektīvi, lai kā man to negribās atzīt), jo tad industrija ļāvās eksperimentēt. Šeit vairāk par 50-70tajiem gadiem. Tolaik pie ''galdiem'' sēdēja vienkārši veči un no mūzikas neko nerubīja, tāpēc ļāva vaļu jebkādai mūzikai. Un ja labi nopelnīja, pie velna, pamēģināt vēl kaut ko jocīgu. Pēc gadiem viss mainījās. Kompānijās uzdienējās jaunie puģeļi un tad sāka diktēt ko var un ko vajag, un ko nē. JO viņi taču ir jaunieši un nāk no cilvēkeim, kas vairāk vai mazāk patērē mūziku, vai ne? Nu tad arī sāka atkrist daudzi un dažādi ''nestandarta'' projekti un kompānijas koncentrējās uz uz aktualitātēm (trends). Kā kaut kas jauns uzradās un undergroundā sāk kļūt populārāks, tad kompānijas uz tā ''uzlec'', izsūc, ko var, saražo mēslus un tad, kad masas to vairs nepērk, izmet miskastē un meklē ko jaunu. Tā notika no sākta gala, kulminācija bija 90-to beigās, kad tiešām mūzika izklausījās (un šeit, protams, iet runa par mainstream un populāro mūziku) pēc sūda, kas piezemējās poda ūdenī. Ierakstu cenas kāpa, kvalitāte zuda. parādījās Napster, bet šis jau ir cits stāsts.

Kā jau minēju iepriekš, industrija koncentrējas uz aktualitātēm. Vai arī pati tās rada. Paņem kādu mūzikas žanru un piedirš. Piemēri: 80-to glam metāls. Sākumā bija tīri labs, bija zināms smagums, attieksme, labas dziesmas, bet tad industrija (turpmāk vampīrs) piesūcās žanram, jo tas bija ''ejošs'' un sāka pierakstīt neskaitāmas glam grupas no visām malām, lai tikai pildītu savas kabatas. Protams, mūzikas kvalitātei nebija nozīmes - pofig, ka grupa sūds, ka tik piķis. Publikai apnika. Kas par daudz tas par skādi. Uuuun nāca alternatīvā mūzika. grunge, tā teikt, kas to visu aizslaucīja. Bet , protams, vampīrs atkal piesūcās un izdarīja to pašu, ko ar glam. Tā kā apburtais loks. un tas notiek ar repu mūsdienās. Patiesībā, industrija jau piesūcās repas 90-to sākumā. Par tā laika kvalitāti nemāku spriest, jo neklausos tādu mūziku. Cik dzirdu, saka, ka esot bijis labāk (ar ko gan nav). Pēc 2000. gadiem reps tika ekspluatēts vēl vairāk, degradējot saturu un mūziku. Un tieši tāpēc mēs pa Tv vai radio (whatever) dzirdam tikai ''bitches, hoes, cars, muney''. Jo to publika vēlas - nekad neražotu to, ko cilvēki negrib. Būtībā repam/hip-hopam meinstrīmā ir gaidāma drīza nāve, jo tā popularitāte sāk izsīkt un ierakstus pērk maz. Atleik tikai gaidīt jaunu tendenci. UN jāpiebilst, ka undergroundā vienmēr paliek tie, kam kāda noteikta mūzika ir daļa no dzīvesstila. Pazūd tie visi, kuri tam pieslienās, lai būtu kruti un pozētu.

Un jā, tas , ka kāda mūzika izmirst mainstreamā patiesībā ir labi, jo tad mūzika tiek lielākā vai mazākā mērā paglābta un pēc ilgiem gadiem atkal var uzpeldēt. Reps/Hip-hops tiek ekspluatēts jau vismaz 20 gadus un droši var teikt, ka pēc tam 20 gadus no tā nedzirdēsim (masu mēdijos).

 Un mūzika nekur nav palikusi. Te jau komentāros ir taisnība, ka laba mūzika joprojām tiek radīta. Problēma no vienas puses var būt tieši internets tādā ziņā, ka jebkurš var savu radīto mūziku izplat'ti un publicēt un visā burzmā ir grūti atrast kaut ko spīdošu. Kas par daudz, tas par skādi. Lai vai kā, industriaji ir grūti laiki, un tā lēnām iet pa burbuli (ar to domājot lielās kompānijas). Good riddance. atā.

2 0 atbildēt

pilnīgi piekrītu šeit rakstītajam, vienīgi par repu gan man savādākas domas - man tas vienīgais reperis, ko var tiešām klausīties, ir Gustavo.

bet nu mūziku joprojām var atrast labu labo. vajag tikai meklēt un aizmirst par eiropas shitu radio un ieslēgt swhrock :)

2 1 atbildēt

Tie kas agrāk man vispār neko neteica, tagad man saka, ka es zaudēju asumu!/Gustavo/

Un ko mēs - parasti mirstīgie varam darīt lietas labā?? Pasaule attīstās, dzīve iet uz priekšu. Ja gribi pielāgoties peldi pa straumi, ja nē - nepeldi :) Gaumes ir dažādas un cilvēki klausās tādu mūziku, kas viņiem patīk, nevis tādu, kas tiek uzspiesta. 

1 0 atbildēt

Mūzika ir mirusi, tagad ir kaut kādas mauķeles, kas skraida pusplikas pa skatuvi un homīši, kuriem kaut kādi rakstnieki ātri uzšauj dziesmu par mīlestību, naudu, mašīnām - yeaah yeahh baby utt.

2 1 atbildēt

ohh interesanti fakti emotion

2 1 atbildēt

Ak kungs, atkal sākas gaušanās par mūsdienu urbanizēti mākslīgo mūzikas subkultūru. Nu nav tā, ka vairs labas mūzikas nav. Izklausās, ka tu pats zini tikai "vecos labos" vai "jaunās huiņas". Jebkurš cilvēks, kurš kaut ko vairāk vai mazāk jēdz par rokmūziku un alternatīvo roku kā tādu, varēs tev nosaukt vismaz piecas labas mūsdienu grupas. Izbeidz gausties un pats meklē.

1 0 atbildēt

kad biju izlasījis pirmās 5 rindkopas, es jau gribēju likt treknu +, bet tad izlasīju pamanīju naidīgas atsauksmes pret repu, tas man likās pilnīgi lieki un nepareizi. Autors laikam nebija aizdomājies par pašu hip hopa un repa veidošanos un pagātni, tāpēc, atsaucoties uz Bīberveidīgiem māksliniekiem, vienpusēji ir izteicis savu viedokli.

2 1 atbildēt

Jo mūsdienas ir pāvērtas no datora kunga... Tā lūk.. Ieskandelē, kādus trīs notis, un no datora kunga pārpilda vēl.. Tās vecās dziesmas ir dzīvas un varēja par ko pricāties.. 

Bērni vispār ir samaitāti, jaunieši ta pat......  Un no latviešu reperiem es uzskatu Gustavo..  viņa vārdi ir par dzīvi. Bet kautkādi tur guconi, 50 ceenti, atnaca vel biberisi... Tur nav muzikas, bet samaitata un lai visi lecs vinai lidzi. Jo musdienas, pat 10 gadigie dzerstas, un uz klubiem iet...

Man gribas Nostaļģiju.. 90tos..

0 0 atbildēt

Tev nepatīk mūsdienu hīti? Neklausies! Mūzikas TV un radio Tev neviens nepiespied klasīties. Pie tā ir taču veco hītu mediji, Radio Skonto, VH1 u.t.t. klausies un baudi.

Autoram man ir tāds padoms: jā kaut kas nepatīk, izdari to pats! Izveido pats savu grupu un raksti tādu mūziku, kādu gribi, mēģini padarīt to pazīstamu..... Internētā kritizējot visus tu neko nepanāksi. 

Un kas pie velna? Kāpēc tevi uzrauc ko klausās mūsdienu jaunieši? Katram ir sava galva uz pleciem.

2 2 atbildēt