local-stats-pixel fb-conv-api

Franz Ferdinand4

6 0
Franz Ferdinand ir indie roka grupa no Glāzgovas Skotijā, dibināta 2001. gadā. Grupā spēlē Alekss Kapronos (ģitāra/vokāls), Nikolass Makkārtijs (ģitāra,bekvokāls,taustiņi), Pols Tomsons (bunas,bekvokāls) un Roberts Hārdjs (bass), taču grupai pievienojies vēl viens dalībnieks - bijušais grupas Fiery Furnaces bundzinieks Endija Noulzs, kurš spēlē ģitāru, bungas un taustiņus.

Savu debijas albumu grupa laida klajā 2004. gadā, un, kā jau tas bieži notiek, arī Franz Ferdinand savu pirmo albumu nosauca grupas vārdā. Albums uzreiz iekļuva britu mūzikas albumu topa trijniekā. To atzinīgi novērtēja ne tikai klausītāji, bet arī kritiķi. Šai albumā arī ir Franz Ferdinand populārākā dziesma "Take Me Out".
Savu otro albumu "You Could Have It So Much Better" grupa izdeva 2005. gadā. Par šī albuma populārāko singlu kļuva "Do You Want To".
Visbeidzot savu trešu un pagaidām pēdējo albumu "Tonight:Franz Ferdinand" grupa izdeva šī gada sākumā. Tas atšķīrās no pirmajiem albumie, jo tajā bija manāma spēcīga elektronikas ietekme. Albuma singli ir "Ulysses" un "Lucid Dreams".

Diskogrāfija:
Franz Ferdinand (2004)
You Could Have It So Much Better (2005)
Tonight: Franz Ferdinand (2009)
Reklāma
Reklāma










6 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 4

0/2000
ljoti labaa grupa shitaa te vot ir!
3 0 atbildēt
Itkā nav ne vainas :)
2 0 atbildēt
patīk patīk patīk :))
2 0 atbildēt
man ļoti patīk LCD - All My Friends šito pacanu izpildījumā.
1 0 atbildēt