local-stats-pixel fb-conv-api

Eurovision Song Contest 200912

12 1
Šogad Eirovīzijas dziesmu konkurss notiek Maskavā.Tas pēc kartas būs jau 54. ESC.54. Tas norisināsies 2009. gada 12.(1.pusfināls), 14.(12.pusfināls) un 16. maijā(fināls). Tiesības rīkot konkursu Krievija ieguva 2008. gadā, kad par Eirovīzijas uzvarētāju kļuva dziedātājs Dima Bilan ar dziesmu "Believe". Latviju ESC 2009 pārstāves Intars Busulis ar dziesmu "Probka".Viņš uzstāsies 2.pusfinālā ar 3šo kārtas numuru. Šogad ir jauni noteikumi balsošanā: Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, kad bieži tiek novērota "kaimiņu būšana" balsojumā, kad kaiminvalstis balso viena par otru, EBU nolēma mainīt šo sistēmu 2009. gada dziesmu konkursā. Tika izsūtīts pieprasījums iesniegt idejas šīs sistēmas uzlabošanai.Polijas televīzijas pārstāvji ierosināja ieviest žūriju balsošanu, tādu pašu, kāda tika izmantota 2008. gada Eirovīzijas deju konkursā. Šis ierosinājums tika ņemts vērā un 2009. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā balsošanas kārtība būs sekojoša. 50% no katras valsts kopējā balsojuma būs telebalsojuma rezultāti, bet otri 50% sastādīs katras valsts žūrija. Abu pusfinālu balsošanas kārtība paliks iepriekšējā, kad 9 valstis no katra pusfināla tiks izvēlētas telebalsojumā, bet desmito valsti izvēlēsies žūrija. Dziesmu sadalījums pa pusfināliem:(klikšķis uz katras valsts nosaukuma=dziesmas video) - 1st SEMIFINAL: 12/5/2009 -
1. Montenegro 2. Czech Republic 3. Belgium 4. Belarus 5. Sweden 6. Armenia 7. Andorra 8. Switzerland 9. Turkey 10. Israel 11. Bulgaria 12. Iceland 13. FYROM 14. Romania 15. Finland 16. Portugal 17. Malta 18. Bosnia & Herzegovina - 2nd SEMIFINAL: 14/5/2009 -
1. Croatia 2. Ireland 3. Latvia 4. Serbia 5. Poland 6. Norway 7. Cyprus 8. Slovakia 9. Denmark 10. Slovenia 11. Hungary 12. Azerbaijan 13. Greece 14. Lithuania 15. Moldova 16. Albania 17. Ukraine 18. Estonia 19. The Netherlands

Lielais piecinieks (lielvalstis,kas automātiski ir finālā) Germany United Kingdom France Russia Spain Un kura dziesma ir tavs favorīts? Video pielikumā dziesmas "Probka" videoversija,visi 3 ESC gaidīšanas raidījumi "Eurovision Countdown" + Busuļa otrais mēģinājums uz Maskavas skatuves.
Reklāma










12 1 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 12

0/2000
ne pa tēmu, bet es nesaprotu vienu lietu - kpc busulis lv atlasē dziedāja latviski, bet tur to pašu dziesmu dziedās krieviski? vai ta nevarēja uzreiz bliezt pa krieviski?
7 0 atbildēt
Nesspēju noticēt, ka TURCIJA ir topā... emotion ...///
7 1 atbildēt
Grebe-man arī Turcijas dziesma nepatīk.katru gadu viens un tas pats - turciski ritmi & kratīšanās. emotion bubble-it kā jau viņš esot tur kko teicis,ka ja uzvarēs tad dziedās viņu krieviski.tagad jau viņš mēģina visiem ieskaidrot,ka tā dziesma jau no sākuma bija orģināli sarakstīta krievu valodā.Krāpšana pret tiem cilvekiem,kas balsoja par to dziesmu tikai tāpēc,ka tā nacionālājā atlasē bija latviski. emotion
7 1 atbildēt
Lai taas 4 lielvalstis piedalaas katru gadu finaalaa, taapat vinjaam peedeejo laiku nekad neiet - visu laiku topa apakshgalaa :D Nu taa uz sitienu man vislabaak iepatikaas Norveegjija, Somija, Griekjija un Igaunija, bet es arii nesaprotu kas tur Turcijaa taads iipashs... Par jauno veerteeshanu - domaaju buus ok, varees pierast! Lai mums veicas! Domaaju muuseejiem veiksme patieshaam nodereetu :))
7 1 atbildēt
Nav godīgi, ka 4 valstis automātiski tiek finālā neskatoties, kādu vietu iepriekš dabūja: vai pirmo vai pēdējo. Tas, ka uzvarētājvalsts ir finālā, par to vēl neko nesaku. Jāsaka, ka man arī Turcijas dziesma nepatīk. Bet tomēr man diezgan labi patīk Grieķija, Azerbaidžāna... :)
6 1 atbildēt
1. Pusfināls jau rītvakar - 22:00 pēc LV laika
5 0 atbildēt
Emmmmm, man vsp. Melnkalne patika Eirovīzijā, bet tas tā. Pareizi K. Streips teica, ka 1. pusfinālā strīpa tādu dziesmu, kuras var ātri aizmirst. 2. pusfināls būs diezgan spēcīgāks, vismaz mani daži favorīti būs tieši tajā.
5 0 atbildēt
France.
5 1 atbildēt
vnk man tā dziesma patīk kā latviski, tā krieviski.. :) nu vsmaz labāka par citām saldajām dziesmiņām :) bet no lielā eirovīžena konkurentiem tīk čehija, vācija un ukraina :)
5 1 atbildēt
par tām 4 valstīm - jā,piekrītu,bet tomēr Eiropa nav Eiropa bez UK un Vācijas,tad,manuprāt bez tām valsīm Eirovīzijā kaut kas pietrūktu. Man tīri labi patīk - Norvēģija,Igaunija,Lietuva,Lielbritānija,Somija un Bosnija & Hercegovina. Bet jā - ESC dziesmu kvalitāte nav tāda ka varētu vēlēties.Labi,ka šogad daudzas valstis beidzot sākušas sūtīt vietējās zvaigznes,kas tiešām jau ir zvaigznes pasaules mērogā,kā piem.Patrīcija Kaas.
5 1 atbildēt
Utulis labi iederēsies tajā cirkā :D
5 1 atbildēt
Naumova ir pēdējais, ko varēja laist uz skatuves...! šitie visi briesmoņi uz citu valstu mākslinieku fona izskatās kā garāžas grupa!
3 2 atbildēt