local-stats-pixel fb-conv-api

Yetiji jeb bigfoot.24

26 1

Gaidītā 2. daļa! Cerams patiks....emotion

Jauni pierādījumi sniega cilvēka eksistencei, nu nemaz nau tikjauni, 2.gadu veci, bet salīdzinosi jauni...

Japānu alpīnistu grupa Himalajos uzgājusi skaidri saskatāmus jetija pēdu nospiedumus. „Esam atraduši trīs pēdu nospiedumus kas vizuāli atgādina milzīgu cilvēka pēdu,” pēc nokāpšanas no kalna teica Kuniaki Jagihara, Japānas Jetiju projekta biedrs. Viņš arī demonstrēja fotogrāfijas ar atrastajām liecībām un noraidīja pieļāvumus, ka tās varētu būt kāda cita kalnos mītoša dzīvnieka pēdas.

Nu tagad stāsts, kā cilveki melo, lai nopelnītu...

Pāris nedēļas daļa pasaules ar interesi sekoja līdzi kārtējai epopejai ar sniega cilvēku, ko pa amerikāņu modei dēvē par Lielpēdi (Bigfoot) un par kura līķa atrašanu Džordžijas štatā paziņoja divi vietējie entuziasti.

Kā jau tas bija sagaidāms, stāsts izklausījās pārāk skaists, lai būtu patiesība, taču tik bezkaunīgu krāpšanu sniega cilvēka meklēšanas entuziasti sen nav piedzīvojuši – mahinatori par samērā pieklājīgu summu viņiem iesmērējuši ledū iesaldētu gorillas maskarādes kostīmu. Jāpiebilst, ka tā nav ne pirmā, ne pēdējā reize, kad ziņas par sniega cilvēku (dažādos pasaules nostūros šo pa pusei cilvēkveidīgo un pa pusei pērtiķveidīgo radību dēvē dažādos vārdos, taču samērā iegājies apzīmējums tam ir jetijs – šis vārds nāk no tibetiešu valodas) izrādās pārspīlētas, un nekādus taustāmus pierādījumus viņa eksistencei tā arī nav izdevies atrast. Un, kā apgalvo skeptiķi, neizdosies arī.

Krāpnieku versija

Pēdējās jezgas galvenie varoņi (ja atskaita pašu gorillas tērpu, kas darināts no gumijas), ir Metjū Vitons un Riks Daijers – pirmais no viņiem ir policists, kurš paņēmis atvaļinājumu veselības problēmu dēļ, bet otrais bijis ieslodzījuma vietas virsnieks. Tagad abi izveidojuši kompāniju Bigfoot Tip Line, kas ar interneta starpniecību piedāvā dažādus suvenīriņus un nieciņus, kas saistīti ar Lielpēža tēmu, kā arī organizē ekspedīcijas, kas Džordžijas štata mežos meklē noslēpumaino radījumu. Starp citu, divu dienu ekspedīcija maksājot 499 dolārus...

Tad nu, lūk – jūlija nogalē abi šie jefiņi vairākās interneta vietnēs izvietoja foto un video materiālus, kuros bija redzama brūnas krāsas bārdaina un mataina radība ar lieliem, baltiem zobiem – vīri apgalvoja, ka tas esot sen meklētais Lielpēdis, kura augums sasniedzot 2,5 metrus, bet svars 225 kilogramus.

Nelaime tikai tāda, ka dažādos ierakstos atšķīrās kungu versijas par to, kādā veidā viņi pie šā radījuma līķa tikuši. Kā vēsta AP, vienā vēstījumā stāstīts, ka Lielpēdi sašāvis kāds vietējais fermeris un abi piedzīvojumu meklētāji devušies pa ievainotās radības pēdām, līdz atraduši to beigtu esam. Otrā versija – Vitons un Daijers uzdūrušies Lielpēžu ģimenei un bijuši aculiecinieki sadzīviskam strīdam, kurā viens radījums savu reto un zinātnei nepazīstamo sugasbrāli nositis. Trešajā video savukārt stāstīts, ka abi piedzīvojumu meklētāji līķim uzdūrušies pavisam netīšām. Bija vēl ceturtais YouTube ievietots videomateriāls, kurā atradumu komentēja kāds zinātnieks – vēlāk gan izrādījās, ka tas nav nekāds zinātnieks, bet gan Daijera miesīgs brālis.

Būtu kļūdaini sacīt, ka šīs pretrunas nedarīja modrus sniega cilvēka eksistences piekritējus, taču vēlme pierādīt, ka šāda radība tomēr pastāv, izrādījusies lielāka par piesardzību un veselo saprātu. Krāpnieku ietekmē nokļuvis arī pazīstamais sniega cilvēka meklētājs Toms Biskardi, kurš ik nedēļu vada radiošovu, kas veltīts Lielpēža tēmai – arī viņš piedalījās pagājušo piektdien notikušajā preses konferencē Palo Alto pilsētiņā Kalifornijā un apgalvoja, ka esot "par 150 procentiem pārliecināts", ka Vitons un Daijera atrastās atliekas patiešām pieder sniega cilvēkam. Dīvaini, ka šis paziņojums tika izteikts, lai gan Biskardi jetija mirstīgās atliekas nemaz nebija redzējis, bet samierinājies ar abu blēžu uzrādītajiem foto un video materiāliem.

Būs 3. daļa, šī tāda īsa...

26 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

''atraduši trīs pēdu nospiedumus''- interesanti zināt, kur tad palikuši pārējie ?

0 0 atbildēt