local-stats-pixel fb-conv-api

Slavenas raganas vēsturē5

Ja es jautātu, kas ir ragana, daži ar smīnu sejā noteikti atbildētu: "Ragana taču ir sieviete, kurai piemīt maģiskas spējas. Kas par stulbu jautājumu? Raganas parasti tērpjas melnā apmetnī, tām ir smailas cepures, viņas lido uz slotaskāta. Ā, raganām ir melni kaķi, sikspārņi, uzburbuši krupji, milzīgs katls ar draudīga paskata šķidrumu tajā, kā arī gigantiska kārpa uz deguna un sazin kur vēl…

Vai tā?

222 2 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Nedaudz jau smieklīgi gan, ka zināt, kurai kaitei nepieciešama kāda zālīte, tika uzskatīta par burvestību pazīmi :) Vecmamma ar smiekliem stāstīja, ka arī viņas mammu uzskatīja par raganu un grūtos brīžos vērsās pie viņas, lai palīdz - reiz kāda kundzīte atnākusi un prasījusi, lai nu palīdzot - vēderā durot un vispār briesmas, bet lai palīdzot nu tā.. nu tā, kā viņa tikai to varot ;D Omes mamma jau sapratusi, kāda "palīdzība" tiek gaidīta - paņēmusi ūdensglāzi un tantukam nemanot iebērusi tur vajadzīgās zāles (kaut kas pavisam vienkāršs - ja nemaldos, tad arnikas), un maisot ūdeni ar karoti, murminājusi kaut ko. Tante izdzērusi un teikusi, ka tiešām vieglāk palicis, bet omes mamma visu smiedamās paskaidrojusi :D Tā kā ikviens jau tic tam, kam gribam ticēt :)

12 0 atbildēt

Gandrīz par šiem visiem ir uzņemta kāda filma.  emotion

10 0 atbildēt

"gigantiska kārpa uz deguna un sazin kur vēl"emotion

Bet vispār atcerējos, ka rajonā, kur dzīvoju bērnībā, bija pavecāka sieviete, kuru liela daļa cilvēku dēvēja par raganu. Viņa reti izgāja no mājas, bet vienmēr sēdēja savā pirmā stāva dzīvoklī pie loga un glūnēja uz garāmgājējiem. Man vienmēr bija bail iet gar viņas māju. 

3 0 atbildēt

ja raganaaam ir melns kaķis tafd lkm esmu ragana bet kaarpas man navxD

3 0 atbildēt

forši bet drusku garlaicigiemotion

0 0 atbildēt