local-stats-pixel fb-conv-api

Lucid dreaming jeb Apzinātā sapņošana5

105 0

PIRMAIS SLEPENĀ VĀRDA BURTS IR - C

2. norāde - Atrod visu laiku balsotāko rakstu spokos

.

.

.

Kas ir lucid dreaming?

Apzināta sapņošana jeb lucid dreaming ir spēja sapņa laikā pamodināt apziņu, iejaukties sapnī un sākt to kontrolēt. Apzināti sapņi ir alternatīva realitāte - tur var redzēt, dzirdēt, sajust, izgaršot un pat saost gluži tāpat kā dzīvē. Parasto sapņu laikā apziņa guļ, sapnis iet savā gaitā, tāpēc tas liekas miglains, neskaidrs, un viegli aizmirstams. Lucid dreaming zinātniski pierādīja un sāka popularizēt pagājušā gadsimta 60. gados, taču ir zināms, ka Tibetas mūki piekopj tādu sapņošanu jau tūkstošiem gadu.

Kāds ir labums no sapņu kontrolēšanas?

Lielākoties, tā ir lieliska iespēja aizbēgt no garlaicīgās ikdienas un justies brīvam. Sapnī nav likumu, nav fizisku ierobežojumu, ir tikai zemapziņa, apziņa, atmiņas, domas, fantāzijas un bailes. Jeb - savā sapnī, tu esi Dievs, vari darīt jeb ko. Un kaut vai dēļ tās sajūtas tas ir tā vērts. Taču ir arī citas lietas - var ļoti labi attīstīt savu radošumu, var uzzināt kā atrisināt dažādas problēmas, izpētīt savu zemapziņu, uzzināt/iemācīties daudz ko jaunu, un tā tālāk. Daudzi ģēniji, kā piemēram Einšteins, Tesla, Mendeļejevs, uc, sapņoja apzināti, un vairāki slaveni izgudrojumi ir radušies pateicoties sapņiem. Arī ideja par Google ir tikusi nosapņota. Kas to lai zin, varbūt šonakt tieši tu nosapņosi kaut ko ģeniālu un nepārspējamu.

Kā kontrolēt?

Ir apmēram 50 veidu kā izraisīt šo apziņas pamošanos sapnī, sākot ar parastiem reality check'iem un beidzot ar ilgstošām meditācijām. Metožu ir daudz, tāpēc katram pašam jāizvērtē, kura ir vieglāka un labāka. Un neskaitot to, ir arī citas iespējas. Taču par to nedaudz zemāk.

Vislabākā sapņošanas tehnika iesācējiem.

MILD (Mnemonic Induction of Lucid Dreams) ir ļoti efektīva, vienkārša, un ideāla metode priekš iesācējiem. Tā ir salīdzinoši viegla, un ātri uztrenēs apziņu pamosties sapņa laikā. Tā sastāv no četrām svarīgām lietām - sapņu atcerēšanos un pierakstīšanu, reality check'u taisīšanu dienas laikā, apziņas trenēšanu pirms gulētiešanas un vizualizāciju. Pirmais - sapņu pierakstīšana ir ļoti svarīga, šis punkts būs pie visām metodēm. Kā jau zināms, ikkatrs cilvēks katru nakti redz 3-7 sapņus. Bet atceramies maz no tā, un ir pat cilvēki, kuri neatceras pilnīgi neko. Pierakstot tos, ar laiku sapņus kļūst ar vien vieglāk un vieglāk atcerēties, tie kļūs spilgtāki un detalizētāki, kas ļoti pastiprina iespēju nonākt apzinātajā sapnī. Otra lieta - reality check. Arī svarīgi. Dienas laikā, bieži pajautā sev ''Vai es sapņoju?'' (vai kaut ko tamlīdzīgu), un izpildi kādu no tiem check'iem, piemēram - palecies gaisā (sapnī to izdarot, tu sāksi lidot, un tas liks saprast, ka tu sapņo), paskaties spogulī (sapnī sevi ieraudzīt spogulī ir gandrīz neiespējami - attēls būs miglains un neskaidrs), un tamlīdzīgi. Trešais punkts - apziņas programmēšana pirms miega. Kad esi gultā, gatavojies aizmigt, galvā atkārto kādu no šīm frāzēm : ''Man šonakt būs apzināts sapnis'', vai ''Sapnī es sapratīšu, ka sapņoju'', vai vienkārši ''Es sapņoju'' neskaitāmas reizes, līdz jūti, ka tūlīt aizmigsi (tās var būt 2, vai arī 20 minūtes, nav svarīgi, galvenais, lai tas teksts paliek prātā). Un pats pēdējais, pēc iepriekšējā, kad jau esi gatavs aizmigt - vizualizācija. Iedomājies, ka esi kādā nesenā sapnī, centies atcerēties to sapni pēc iespējas detalizētāk un skaidrāk. Iztēlojies, ka dzīvo tajā sapnī, dari ko vien gribi darīt, taču ik pa laikam sev atgādini, ka šis ir sapnis. To visu darot, tu pēc neilga laika aizmigsi. Pats galvenais - lai pēdējā doma, pirms aizmigšanas, būtu par apzināšanos sapnī. Tas ļoti palielinās iespējas tajā pašā naktī nonākt apzinātajā sapnī. Iesācēji, kuriem nekad iepriekš nav bijis apzināta sapņa, izmantojot šo metodi, minimums trīs dienu laikā sasniegs tādu sapni.

105 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Internets
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Es personīgi tikai ar čekiem varu saprast, ka ir sapnis.Kad sākas sapnis iedomājos pārbaudīt vai ir sapnis un tad saprotu,ka ir. Sapņi gandrīz tikpat reāli kā dzīve.

0 0 atbildēt

 lai sapni sāktu kontrolēt,tev jāierauga savas rokas

0 0 atbildēt
Tad jau esmu izredzētā..: DD Es bez visiem padomiem gandrīz katru nakti kontrolēju sapņus...Uun njāa..Spogulī sevi sapņos redzu knapi , pārsvarā esmu tur miglaina..
0 0 atbildēt

redzu video youtubē, tagad viss spokos par to saspamots emotion

0 0 atbildēt