local-stats-pixel fb-conv-api

Jāizvairās sazināties ar ārpuszemes dzīvību46

166 12

Par to, ka citplanētieši eksistē, nav tikpat kā nekādu šaubu, taču cilvēkiem nevajadzētu mēģināt ar viņiem sazināties un tieši otrādi - visiem spēkiem censties izvairīties no kontakta, uzskata britu zinātnieks Stīvens Hokings.

Televīzijas kanāla "Discovery Channel" raidījumā pasaulslavenais astrofiziķis norādījis, ka ir absolūti racionāli uzskatīt, ka kaut kur citur pastāv saprātīga dzīvības forma, taču cilvēkiem vajadzētu piesargāties no citplanētiešiem, jo tie varētu ļaunprātīgi izmantot Zemes resursus un doties tālāk. "Ja citplanētieši pie mums ierastos, iznākums varētu būt līdzīgs Kolumba Amerikas atklāšanai, kas pamatiedzīvotājiem nebeidzās pārāk labi," brīdināja Hokings.

Pēc viņa domām, cilvēkiem vajadzētu nevis aktīvi censties komunicēt ar ārpuzemes dzīvību, bet gan darīt visu iespējamo, lai izvairītos no kontakta. "Pietiek paskatīties uz mums pašiem, lai saprastu, ka saprātīga dzīvības forma var attīstīties par kaut ko tādu, ko mēs nevēlētos sastapt."

Televīzijas raidījumā tiek tēlots iespējamais visums ar citlanētiešiem, kas ceļo milzīgos kosmosa kuģos, meklējot resursus, jo viņu pašu planētas resursi ir izsmelti. "Tik attīstīti citplanētieši, iespējams, kļūtu par nomadiem, kas cenšas iekarot un kolonizēt ikvienu planētu, ko tie var sasniegt," norādīja Hokings.

Runājot par ārpuzsemes dzīvības pastāvēšanas iespēju, Hokings atzina, ka nav pamata uzskatīt, ka citplanētiešu nav. "Manam matemātiskajam prātam šķiet, ka skaitļi vien liek domāt, ka [pieņemt citplanētiešu eksistenci] ir pilnīgi racionāli. Īstais izaicinājums ir saprast, kādi tad citplanētieši patiešām varētu būt."

Pēc zinātnieka domām, visumā varētu dzīvot gan starojošas astoņkājiem līdzīgas būtnes, gan baros dzīvojuši zālēdāji, gan spilgti dzelteni plēsēji, kas nogalina savus upurus ar dzeloņainām astēm.

Cilvēce jau ir vairākas reizes mēģinājusi sazināties ar ārpuszemes civilizācijām. 2008.gadā Nacionālā Aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) raidīja kosmosā Bītlu dziesmu "Across the Universe", lai nosūtītu miera vēsti citplanētiešiem. Dziesma 2439.gadā varētu sasniegt Polārzvaigznes reģionu.

1972. un 1973.gadā kosmosā tika palaistas zondes "Pioneer 10" un "Pioneer 11" ar plāksnēm, uz kurām tika attēlots kails vīrietis un sieviete, kā arī simboli, kas norāda uz Zemes un Saules atrašanos vietu. Savukārt 1977.gadā tika nosūtītas kosmosa zondes "Voyager 1" un "Voyager 2" ar fonogrammas diskiem, kurās bija ierakstītas Zemes skaņas un attēli.

166 12 46 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 46

0/2000

visi tgd par citplaneetieshiem liks?

bet es tieshaam nesaprotu cilveekus kuri saka, ka citplaneetieshu nav... ir miljardiem saules sisteemai liidziigu sisteemu... i mean WTF?

16 0 atbildēt

Ir taču jāsprot, ka kosmiskās lietas nedrīkst skatīt no zemes skatpunkta un no šeit notiekošajiem procesiem izejot. Pakļaut, iekarot, iespējams, ka visumā ir retums un mēs esam vieni no tiem retajiem. Gudra radība cienīs un novērtēs citu radību nozīmi un sev vajadzīgo atradīs pavisam citā visuma nostūri, kur nevienam neko nevajag atņemt. Tas, protams, neizslēdz niecīgo varbūtību par kādām agresīvākām būtnēm, bet tās nav visuma norma vai defaults. Uzksatu arī, ka var eksistēt būtnes, kas daudzkārt pārspēj svešos - to nevar izslēgt, lai kā arī mēs diskutētu par to fizikālajām pretrunām.

10 0 atbildēt

neviens jau nezin, kas tur darās pavisam tālākajos visuma nostūros :) Lai nu kā, šī, manuprāt, ir diezgan laba tēma, par kuru pafilozofēt :)

6 0 atbildēt

Pirmkārt pilnīgi un galēji kreisi ir domāt, ka citplanētieši ir advancētāki cilvēki, kas tikai grib kādu pakļaut. Advancētāks nenozīmē militāri tehnoloģisku pārspēku, bet gan prāta pārspēku un sapratni, ka katrs ir īpašs. Visticamāk, ka kādas konkrētas būtnes/civilizācijas mūs jau ir atklājušas un drīzāk centīsies pasargāt mūsu zeme no WW3 nekā iekaros savām vajadzībām. Resursu visumā ir daudz vairāk nekā dzīvības, kas tos spētu izmantot.

Otrkārt šis pats zinātnieks savās grāmatās runā par to, ka ja eksistē dzīvība ārpus zemes, tad tā ir vai nu krietni advancētāka vai krietni primitīvāka, jo visumā miljons gadu ir nieks. Independence Day senārijs nav izslēgts protams, bet domāju, ka tā ir maza varbūtība.

Cienot Hokingu uzskatu, ka te žurnālisti būs ko sajaukuši.

6 0 atbildēt

Uzskatu, ka tās ir muļķības, ka citplanētiešiem interesētu Zemes resursi. Kosmosā ir pilns ar planētām, kuras ir pilnas ar visdažādākajiem elementiem, pietam atrodās "citplanētiešiem" daudz tuvāk nekā Zeme. Pietam no citplanētiešu viedokļa nav jātaisa kloni, jaiefiltrējās valdībās, jāzombē cilvēki(lieka milzīgu resursu tērēšana). Pietiek, ka sameklē kādu tuvāko planētu un tur izveido sev vajadzīgo resursu iegūšanas kolonijas. Imho, tik augsti attīstības civilizācijas kas spēj ceļot ātrāk par gaismas ātrumu (jo savādāk zemi nevarētu sasniegt) - nemaz nespēj būt naidīgas vai agresīvas jo jau izgājušas gadu tūkstošu-simteņu ilgu kulturālo evolūciju.

4 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " koudman009, HAHA. skaņa var parvietoties tika... " aa nu ta sorr .. mums te bore tgd par gaismu ieksa un ta vareja pa vakumu parvietoties .. nu siltumstarojums .. ta busu sajaucis galigi par skanu...

2 0 atbildēt

Mēs esam kā 1 mazs ātoms ļoti lielā, resnā onkulī un tik un tā daži domā, ka mēs tiešām esam tik veiksmīgi un forši, ka dzīvojam uz vienīgās apdzīvojamās planētas un vienīgie esam bijuši tik kruti, ka spējām no pērtiķa attīstīties par cilvēku - paši saprotat, cik tas aprobežoti un stulbi skan? Tak, protams, neesam vienīgie visumā.

Par tēmu - piekrītu, ka nevajadzētu mēģrināt uzbāzties kādam citplanētietim, hvz ko mums var izdarīt, pietiek jau ar tiem zābakiem, kas ir uz zemes.

Vismaz, ja ne gudrākie, tad vismaz, pēc bildēm spriežot, smukākie točna mēs esam xD

3 1 atbildēt

Te dod žetonus par populārākajiem rakstiem, cepumiņus utt. Kāpēc godīgiem rakstu autoriem ir jāsaceņšas ar tiešu ctrl+c ctrl+v rakstu ? Un padomā par orģinālautoru? Vai tiešām mēs vairs necienam citu ieguldīto darbu ? 

3 1 atbildēt

atbildot uz m8archa komentāru " Tikai līdz 80 dzīvosi? :(( " iemācies rēķināt..!!!

3 1 atbildēt

Nepiekrītu viņam, jāmēģina gan sazināties. Un tāpat mūs agri vai vēlu atradīs, ja meklēs, lai arī ar kādiem nolūkiem. Ja jau nav atraduši. :D

1 0 atbildēt

Skatos mums te dazhs labs ir gudraaks par NASA zinaatniekiem :DD

1 0 atbildēt

Nu labi tā ir, bet dažiem tomēr ir uzliktas atsauces no kurienes ņemts. Ja kopē vismaz atdzīsties un uzraksti to avotu.

1 0 atbildēt

"Ja uz sīkās planētas- Zeme būtu atrodama vienīgā dzīvība Visumā, tad tā būtu neiedomājama izšķērdība!" Šīs zvaigznes, kosmoss.....viss tikai priekš mums,varenajām cūkām! Kātad! :D Šitais čalis raksta labas grāmatas, viņš zina 100x vairāk par mums visiem...jūs pat teleskopā neesat nekad ieskatījušies,mēs  pārtiekam tikai no tā bullshita,kura iebaro masu mediji. So komentāri šeit lieki. Varam tikai blisināt uz astrofiziķa teikto!

1 0 atbildēt

Ai par šito liet nav ko uztraukties. Ja nu kkas tāds notiks vismaz buus interesanti, iespējams! :D

0 0 atbildēt

Tie NLO un citplanētieši tagad kļūst populāri! Bet ja tā godīgi man ļoti patīk šitos rakstus lasīt jo tie ir tādi Mistiski un man patīk mistika ;D Un katreiz citam cits stāst! Bet kā mēs varam ticēt ka tādi NLO pastāv ja nav pierādīju Tas tur Zīverts kurš fočēja pie ledus halles viņam ta vsmz ir pierādījumi a citiem atkal liekas ka viņš to ir izdarījis uz paint vai vēl tur uz nezin kā! Nafig viņam tur kko muldēt, jo tā pat ko viņš no tā iegūs?!  

0 0 atbildēt

Man pagalmā stāv gigantisks rozā zilonis, nafig man par to muldēt? Es no tā neko neiegūstu.. Fucking best argument ever!

Edit: Paskatījos tavu profilu, tev tikai 12 gadi un viss tapa skaidrs, gan jau pat sarkasmu šeit nesaskatīsi!

0 0 atbildēt

es gan ar vinjiem labprát papljápát:)

0 0 atbildēt

Kā jau visos laikos, drošvien atrastos cilvēki, kuri citplanētiešus akli pielūgtu. Skatoties no citas puses, ja mums rastos ar viņiem atklāts kontakts, tad tas būtu milzīgs ieguldījums mūsu tehnoloģijā. emotion Ja vien viņi būs draudzīgi....

0 0 atbildēt

nu ja ta ir patiesiba bet vienalga...butu interisanti ja tie ierastos

0 0 atbildēt