local-stats-pixel fb-conv-api

Ēbreju pasaka, kas nemaz nav pasaka.6

136 6

Ebreju folklora, kas īstenībā nav nekāda folklora, bet gan mistiski stāsti par pasaules uzbūvi, stāsta par trīsdesmit sešiem "taisnajiem", kuru dēļ pastāv pasaule. Tas nozīmē, ja šo trīsdesmit sešu "taisno" nebūtu, pasaule tiktu iznīcināta kā grēka un netiklības perēklis. Šie "taisnie" iemieso īpašu gudrību, viņi iemieso taisnīgumu. Viņi nemeklē ne slavu, ne atzinību. Viņos nav nekā no viltības, kas ir neatņemama sabiedriskās dzīves sastāvdaļa. Pat tuvākajiem kaimiņiem nav nojaušama viņu patiesā daba. Viņi bieži vien ir nabadzīgi. Tomēr šie vīri veic visaugstākās labestības pierādījumus, svētu darbu .

136 6 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Labs virsraksts! Bet pietrūka izskaidrotības ievadā par vispārējām lietām, vairāk savu domu pašā teksta iztirzājuma daļā un lielākas interpretācijas nobeigumā ar pamatotiem secinājumiem no iztirzājuma.

Trūkstošo faktoru ietekmē radās diezgan pieticīgs un zems novērtējums šāda veida rakstam ar diezgan daudzsološu virsrakstu!

Katrā ziņā paldies par rakstu, un veiksmi Tev turpmākajos garadarbos!

2 0 atbildēt
Vairāk izskaidrotības? Lielākas interpretācijas? Tā taču ir tikai leģenda, LOL!
2 1 atbildēt

emotion 

0 0 atbildēt

Nebūtu to tā saukto taisno cilvēku, pasaule pati sevi iznīcinātu jau sen.  

0 0 atbildēt
Šis ir jāsaprot aptuveni tā - kamēr uz mūsu pasaules staigā cilvēki ar skaidru prātu, netīkojot ne slavas, ne naudas un darot labus darbus, esot par paraugu citiem, tikmēr cilvēce pastāvēs. Kad pēdējais "tīrās dvēseles" cilvēks būs apmāts ar naudas sērgu, cilvēce sairs, kā izkaltusi pelnu čupiņa.
0 0 atbildēt

... un tūkstots Saules iemirdzējās zenītā vienā acumirklī. Debesis aizdegās, liels uguns virpulis izrāva kokus ar visām saknēm. Kalnu virsotnes tika nolīdzinātas un akmeņi ar zeme pārvērtās pēlnos. Upēs un ezeros ūdens uzvārījās, izmira viss kas bija uz zemes un ūdenī. Bet tie kas paspēja izvairīties no Brahma Šastras, tos sagaidīja lēna un mokoša nāve. Mati un nagi tiem izkrita, bet ādu pārklāja melnas asiņojošas čūlas.....

Nedaudz atgādina Hirosīmu un Nagasaki pēc kodolbumbas pielietošanas. Vienīgi problēma ir tāda, kad šis citāts ir ņemts no grāmatas, kura ir uzrakstīta 7000 gadus atpakaļ! Grāmata, kur tiek pieminētas kvantu fizikas tehnoloģijas, Stells tipa iznīcinātāji un reaktīvās artilērijas sistēmas ieroči. Grāmatas nosaukums ir Mahabharata.

Tā kā, tavs Ebreju stāsts ir zīdaiņu rotaļas, salīdzinot ar to, kas tiek aprakstīts Indiešu eposos: Mabhaharata, Puranahra un Ramajana. Šo stāstu vecums ir no 7000 - 5000 gadiem.

0 0 atbildēt