local-stats-pixel fb-conv-api

Ceļošana laikā24

66 2

Kas liecina par to, ka tas nav iespējams?

 

Kas kopīgs Mārtijam Makflajam, Doktoram Kas un Bilam un Tedam? Viņi ceļo laikā. Diemžēl ceļošana laikā rada pāris problēmas(centieties sekot līdzi emotion ):

Ceļo atpakaļ laikā un nogalini savu tēvu. Teorētiski tu to nevari izdarīt, jo tad tu nepiedzimtu, lai spētu viņu nogalināt. Tu to tomēr izdari un izrādās, ka tas nebija tavs īstais tēvs, bet gan patēvs. Tavs īstais tēvs paliek neskarts un pagātne un tagadne paliek neskarta. Īstenībā nē. Kad tu pameti tagadni, lai nokļūtu pagātnē rodas problēmas ar tavu ķermeni. Vai tu kļūsti par dublikātu tādējādi eksistējot gan pagātnē, gan tagadnē, vai arī tu tiec izņemts no tagadnes un ievietots pagātnē? Tas gan arī ir bezjēdzīgi, jo ja sekojam jēdziena „laiks” noteikumiem, tad tu atgrieztos pagātnē, kā zīdainis. Ja tu nonāc atpakaļ pagātnē un noskūpsti savu vidusskolas mīlestību un viņš/-a tevī iemīlas? Tam vajadzētu mainīt tavu tagadni, kurā tu dzīvoji viens un vispār tiki pie ceļošanas pagātnē. Skūpsts un tā sekas, tevi vispār novirza no situācijas, kurā tu nokļuvi pagātnē. Ja nu tu tomēr caur citiem notikumiem nokļūsti līdz situācijai, kurā tu ceļoji pagātnē, tu būsi „iesprūdis” ciklā. Un ņemiet vērā, ka šie jautājumi tiek lietoti tikai tad, ja laiks ir ciklisks. Ja laiks ir lineārs tad tava pagātne, tagadne un nākotne pastāvīgi nenotiek kaut kur, padarot ceļošanu laikā neiespējamu(jo nebūtu nekā pie kā atgriezties). Ja laiks ir ciklisks, tad visas tavas darbības būtu jau iepriekš noteiktas un tev nebūtu nekādas brīvās gribas. Tas ko tu uzskati par brīvo gribu īstenībā būtu jau „ierakstīts” un katra darbība, kuru tu uzskati par savādāku nekā iepriekšējā, īstenībā būtu lēmums, kuru tev tāpat bija lemts pieņemt.

Neuztraucies, es arī šur tur „pazudu”. Vienkāršāk būtu paklausīties Stīvena Havkinga jautājumu: ja ceļošana laikā ir iespējama, tad kāpēc mēs neesam sastapušies ar ceļotājiem laikā no nākotnes? Viņiem būtu jābūt šeit zinot, ka mūs interesē šis jautājums un viņiem tas būtu jāizskaidro, lai mums nebūtu jāgaida tūkstošiem gadu...

Kamēr uz šo jautājumu atbildes nebūs, būs vien jāsamierinās ar to, ka tas ir vienkārši zinātnisks sapnis...

66 2 24 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 24

0/2000

Es katru dienu laikā ceļoju :D

3 0 atbildēt

jaa gribetos izmainit dzivee shaadus un tadus sikumus vai diezgan lielas leitas, aizceljot pagatnee akd notika tas vai shitais suds un zimainit, lai nenotiek, bet nu jaa zheel ak envar.

3 0 atbildēt

Daudzi uzskata ka visi šitie lidojošie šķīvīši un citplanētieši esam mēs no nākotnes...

1 0 atbildēt

Pamanījos pat izsekot līdzi, šādas domas man šad un tad nākušas prātā. Tas pats Havkings teica, ka pagātnē nokļūt nav iespējams, bet nākotnē gan, tādā gadījumā, gan atpakaļ uz tagadni nevar tikt.

1 0 atbildēt

tāds ir mans mērķis spokos.

mans iq ir 150 - 170, tātad vidēji 160.

bet pildot daudz dažādus iq testus, nācu pie secinājuma, ka inteliģence, un gudrība ir 2 dažādas lietas, tāpēc varu sniegt pārsvarā zinātniskus secinājumus.

P.S. esmu atpalicis.

1 0 atbildēt

žēl ka nevari ielikt viņa hipotēzi.

uz nākotni ceļot nozīmē - paātrināt laiku, pats novecojot neitrāli pēc sava laika. bet atpakaļ - nekā.

var jau sevi iesaldēt, bet tas nebūs tas.

un viņš tikai pieņem ka pagātne ir slēgta, jo kā jau es rakstīju: ''mūsu attīstības līmenis nepieļauj pietiekami loģisku teoriju par ceļošanu laikā'' 

esmu spokos lai rakstītu sarežģītus, manis pārdomātus komentārus.

1 0 atbildēt

Varbūt tieši tāpēc mēs nezinam par nākotnes cilvēkiem, jo viņi ir ļoti attīstīti un saprot ka mums primitīvajiem un nežēlīgajiem cilvēkiem šādas zināšanas nozīmētu viņu pašu iznīkšanu vai kko tādu. :)

0 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " " Vecīt tas noteikti nav iespējams ar gaismas ātrumu, jo tad mēs tikai kulsimies pa savu mazo zemes atomu. Manuprāt gaismas ātrums nebūs pietiekoši jaudīgs, lai spētu aizceļot tālāk citā matērijā, kur nu vel apceļot visumu... 

 Varbūt  ja tiešām mūsu tā sauktais visums arī ir viena maza matērija no daudzajām matērijām visumā, tad var pieņemt, ka pārējās matērijas kurām katrai ir savs visums, bet līdz ar mums atrodas vienā lielā visumā- uz katras ir cits laika posms, kura ieteikmē vai neietekmē pārējās matērijas... Vienvārd sakot es ar gaismas ātrumu neesmu ceļojis un arī nezinu, cik īsti ātrs tas ir, un vai ar to pietiks, lai izkultos no mūsu mazās matērijas, bet var vien iedomāties skatu, ja nu tas izdodas, tavā priekšā ir tada kā karte ar laiku un notikumiem.  

0 0 atbildēt

Ensteins izdomaja teoriju par ceturto dimensiju un taa ir Laiks. Taja dokumentalaja cik atceros teica ka tiri teoretiski ir iespejams.

0 0 atbildēt

Labi, ka Tu kaut ieliki punktus un komatus starp teikuma daļām, jo putrojums jau tā ir pietiekoši nenormālsemotion

0 0 atbildēt

Tiec pagatne, nomidi vienu pukiti, atgriezies tagadne un izradas ka viss dzivais ir izmiris :D

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " Tāds laiks nepastāv. Laiks ir konsepts, nekas... "

pilnībā piekrītu  

0 0 atbildēt

Toties Hawkings pierādīja, ka, lai gan ceļošana laikā pagātnē nav iespējama, ir iespējama ceļošana laikā nākotnē.

0 0 atbildēt

Njā, liek palauzīt galvu. Es pats arī uzskatīju, ka laiks ir ciklisks, bet ja tā ir, tad kapēc neviens vel nav atceļojis ?? Iespējams šeit ir kāda nobīde. UN kā ar teoriju, ka ceļojot laikā, tu nokļūsti citā dimensijā? Nevis šajā kur dzīvojam mēs, bet gan pavisam citā.

0 0 atbildēt

Atvainojos... pats aiz gara laika rakstīji! emotion Vispār kaut kur netā bija kāda zinātnieka raksts (diezgan svaiga hipotēze) par iespēju ceļot laikā. Sakarīgi visu paskaidroj ar reāliem skaiļiem un zinātniskiem (loģiskiem) pamatojumiem. Īsumā domā bij tāda: Uz nākotni ceļot ir iespējams tikai mūsdienu tehnikās iespējas nav pietiekami attīstītas, lai to izdarītu, bet pagātne - diemžēl ir mums slēgta!

0 0 atbildēt

ceļošana laikā ir iespējama, konkrētāk, būs. vienkārši kā daudzi zinātnisku eksperimentu galaprodukti nebija pirms to radīšanas nebija pat iedomājami.

tātad jautājums: ja ceļošana laikā ir iespējama, un pēc teorijas vienlaicīgi pastāv pagātne, tagadne un nākotne, tad no nākotnes jau ir bijuši, bet neatstājuši izmaiņas, kas teorētiski nav iespējams. tātad laiks ir gan kā lineārs stars, gan kā haotisks veidojums (domājams saistībā ar citām dimensijām). domājams mūsu attīstības līmenis nepieļauj pietiekami loģisku teoriju par ceļošanu laikā. bet ja skatās loģiski, nevis teorētiski - pastāv tikai tagadne un viss. bet tā kā to tagadni, kas ir pagājusi mēs saucam par pagātni, tad ceļošana laikā uz pagātni būtu iespējama jo tā jau ir pastāvējusi, tādejādi ar katru ceļošanu laikā mēs radītu jaunu laika plūsmas atzaru, kas mainītu notikumus. tā pastāvētu 2 vai vairāk tagadnes vienlaicīgi un kvantu matērijā rastos blaknes. bet no otras puses tā kā laiks ir tikai viens, tā izmaiņas saglabātos tikai vienīgajā tagadnē. (tā kā ''atpakaļ nākotnē'' filmās)

ja es dodos pagātnē un nogalinu savu īsto tēvu, tad brīdī kad es viņu nogalinu iestājas arī mana nāve. bet tā kā līdz šim es to vēl nebūtu izdarījis tā es to varētu paveikt, jo būtu vēl dzīvs.

ja es atgrieztos pagātnē, un izdarītu ko tādu lai man nebūtu nākotnē vajadzības veikt šo ceļošanu, tad es vienkārši ''iesprūstu''.bet kas tieši notiktu, man ir jāpadomā.

neesmu jau kvantu fiziķis.

0 0 atbildēt

tāpēc labāk ir nevis ceļot uz pagātni bet gan zināt nākotni :)

0 0 atbildēt