local-stats-pixel fb-conv-api

Bermudas trijsturis.. (part 2)22

230 0

Nju tā esmu atpakaļ.... :)

 

Kuģu kapsēta

18.gs. beigās aizvien biežāk runāja par mīklaino kuģu pazušanu Atlantijas okeānā. Piemēram, 1800. gadā divi ASV kuģi "Pieckering" un "Insurgent" kopā ar 445 cilvekiem pazuda pie Rietumindijas krastiem, kā tolaik dēvēja šo reģionu. 1815. gadā pazuda ASV karakuģis "Epervier" ar 134 vīru apkalpi. Dažreiz pazušanu varēja izskaidrot  - tolaik nebija radio un laika prognožu no satelīta. Taču dažiem gadījumiem nav izskaidrojuma. Piemēram, 1840. gadā tika atrasts dreifējošs(1) Francijas kuģis "Rosalie" bez apkalpes, bet ar neskartu kravu, kuģa kaķi un kanārijputniņiem sprostā. Savukārt 1918. gada 4.martā ceļā no Barbadosas pazuda ASV karakuģis "Cyclops" ar 306 pasažieriem un apkalpes locekļiem. Par viņiem neviens vairs neko nav dzirdējis. 

Torpēdlidmašīnas " AVENGER" jeb "19. reiss"

Visšokējošākais atgadījums notika 1945. gada 5. decembrī. Piecu torpēdlidmašīnu "Avenger" eskadriļa (2) izlidoja treniņlidojumā. Todien laiks nebija ideāls, bet pietiekami labs lidojumam. Ap plkst.16 tika saņemti signāli, ka nestrādā lidmašīnu kompasi un tās vairs nevar atrast Floridas piekrasti. Pēc tam radiosakari pazuda. Vakarā no bāzes izlidoja vēl viena lidmašīna, lai pārbaudītu kas noticis ar "Avenger", un arī pazuda ar visu 13 cilveku apkalpi! ASV bruņotie spēki vēlāk intensīvi meklēja pazudušās lidmašīnas, bet tās bija izgaisušas bez pēdām.

Okeānu petnieks mēģina atklāt noslēpumu

Pirms 19 gadiem -  1991. gadā populārais okeānu pētnieks un zemūdeņu projektētājs Grems Houks mēģināja izpētīt "19. reisa" noslēpumu. Viņš atrada piecus lidaparātus, tomēr atklajās, ka tie nav no "19. reisa", bet citas avarījas. Pēc ekspedīcijas Houks žurnalistiem atzina:"Man šķiet, ka tagad Bermudu trijstūra noslēpums ir vēl dzīvāks nekā pirms manas ieniršanas."

Bermudu leģendas rašanās

Pirmie Eiropas jūrasbraucēji, kas devās pāri Atlantijas okeānam, sastapās ar daudzām briesmām - tropiskajām vētrām, kartē neatzīmētiem rifiem un Karību jūras kuģu tārpiem teredo, kas izgrauza milzīgus robus kuģu koka korpusā. Tolaik cilveki domāja, ka kuģus nogremdē pārdabiski speki. Ap 1600. gadu divi apkalpes vīri, kas izdzīvoja pēc kuģa "Sea Venture" katastrofas, publicēja savu piedzīvojumu aprakstu. Šis stāsts iedvesmoja Šekspīru uzrakstīt lugu "Vētra" par burvi, kas uzbur vētras ienaidnieku kugiem.


1)dreifējošs-novirzīties no kursa(vēja vai straumes ietekmē)

2)eskadriļa-kara aviācijas apakšvienība, kas sastāv no vairākām lidaparātu grupam.

Nu lūk šī bija 2 daļa Bermudu trijstūris.

Es ceru kad arī uzrakstīšu 3 un 4 ...

Nju ja jums patikās raksts tad lieka + un komentejat. :)

 

AA un protams es aizmirsu ielikt part 1 ---> http://www.spoki.lv/mistika/Bermudas-trijsturis-part-1/150354 ; (Tie kuri nav redzējuši)

230 0 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000

interesanta šitā bermundu padarīšana :)

2 0 atbildēt
exe avatarsexe

Lasiju grāmatu par šo fenomenu,visnotaļ interesanti!Uz šodienu īsti vairs nekas nav dzirdēts par Bermudas trijstūri,laikam nekas dīvains tur vairs nenotiek :o

2 0 atbildēt

Ļoti interesanti bija lasīt...! +

1 0 atbildēt

Gaidu ar nepacietību nākamo daļu emotion +

1 0 atbildēt

gan jau tur kads melnais caurums :D vai ari cels uz elli

 

bet cista + beidzot san*s kautko izlasiju par to vietu :P visu laiku tikai dzridejis biju

0 0 atbildēt

Biju skatijies dokumentālo filmu par citplanetišiem varbūt tur kāds punks kur aiziet cita galaktika :D (personiģi neticu)

Vairāk ticu ka kautkadi maiju šamaņi kādu mistisko vietu ir uztaisijuši.

Bet drizāk domaju,ka tur kadas straumes specīgas kas aiznes vairākus simtu kilomentrus talāk un nogremdē dzelmē.. man viedoklis

0 0 atbildēt

Labs +

0 0 atbildēt

+ :)

0 0 atbildēt

iesaku izlasīt grāmatu par bermundu trijstūri!! :)) labs, dod vel!! :)) 

0 0 atbildēt
heh avatarsheh

oho nezinaju ka zhurnali njem rakstus no interneta ziņu portāliem http://www.skepdic.com/bermuda.html

0 0 atbildēt

pateicos... + tev! emotion

0 0 atbildēt

+ tev. diezgamn interesanti. :)  

0 0 atbildēt

atbildot uz pX komentāru " Bermuda trīstūris ir vienkārši 20 gadsimta sā... " nu kāpēc vienmēr kādam jāatņem man prieciņš domāt ka ir īsta paranormāla vietiņa šai pasaulē :(  

0 0 atbildēt

super

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

man jav patika :)

0 0 atbildēt

Mjaa nekad neko nevar zinaat .....

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

"1)novirzīties no kursa(vēja vai straumes ietekmē)

2) kara aviācijas apakšvienība, kas sastāv no vairākām lidaparātu grupam."

wtf nahuj shitas tur tika uzrakstiits???????  viss normaali lasu un peekshnji kkaada huinja uzrakstiita kurai tur chista nebij jaabuut!!!!

0 3 atbildēt