local-stats-pixel fb-conv-api

Astronomi atklājuši planētu, kas līdzīga Zemei64

260 7

Astronomi paziņojuši, ka ir atraduši ar ūdeni bagātu un salīdzinoši tuvu planētu, kas ir līdzīga izmēra kā Zeme, ziņo CNN.

Lai gan planēta, iespējams ir pārāk karsta, lai tajā būtu līdzīgas dzīvības formas kā uz Zemes, atklājums jau nodēvēts par lielāko panākumu cilvēces meklējumos pēc dzīvības uz citām planētām.

Planēta, kas nosaukta par GJ 1214b, riņķo ap zvaigzni, kas ir daudz mazāka un mazāk spīdoša nekā mūsu Saule. Tas esot būtiski, jo daudzus gadus astronomi uzskatīja, ka planētas var riņķot tikai ap zvaigznēm, kas pēc lieluma ir līdzīgas saulei.

CNN raksta, ka jaunatklātā planēta «atradās tieši pretī astronomu sejām, gaidot, kad viņi paskatīsies». Tā vietā, lai izmantotu jaudīgus teleskopus, kas pievienoti pavadoņiem, šoreiz zinātnieki izmantojuši amatieru izmēra, 16 collu teleskopu uz zemes.

Nebija nekādu tehnoloģisku iemeslu, kādēļ atklāšana nevarēja notikt senāk, sacījis viens no zinātniekiem.

Planēta ir arī diezgan tuvu mūsu saules sistēmai - tikai aptuveni 40 gaismas gadu attālumā.

Zinātnieks gan sacījis - maz ticams, ka jebkura dzīvības forma, kas tiks atklāta uz šīs planētas, būs līdzīga dzīvības formām uz Zemes, bet viņš šo ideju neesot noraidījis pilnībā.

260 7 64 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 64

0/2000

hm, es atkal zinu, ka 2012. gada pizģetsā vainojama būs planēta "x" , kuru var redzēt tikai īsi pirms saulrieta, un tā izskatās kā 2 saules [starp citu nesen nofočēju 2 saules, bet ceru, ka tas tikai acu apmāns] :D

2 1 atbildēt

tikai 40 gaismas gadi :D:D

2 1 atbildēt

atbildot uz niks komentāru "nasa noteikti kko uztaisis :) " jau taisa, taču max kas viņiem ir ir VASIMR (Variable Specific Impulse Magnetoplasma Rocket ) nosaukums gļukains kā pats dzinējs, riktīgi jaudīgs, taču šamajam viena problēma - vajag daudz elektrības, patlaban  čaļi laboratorijās mēģina efektivitātes koeficentu uzlabot līdz 95-97%  a dvižoks, kas normāli varētu bīdit tautu pa saules sistēmas planētām ēd 200 Kw apm tikpat cik visa SKS :D  

1 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " 40 gaismas gadi ir attālums ko gaisma veic 40... " ja, kas tur liels :D

1 0 atbildēt

Gaismas ātrums (parasti apzīmēts ar c, zināms arī kā Einšteina konstante) ir ātrums, ar kuru vakuumā pārvietojas elektromagnētiskais starojums - fotoni. Tas ir tieši 299 792 458 metri sekundē

http://lv.wikipedia.org/wiki/Gaismas_%C4%81trums

 

njemiet un skatieties!

0 0 atbildēt

derētu tur celt bibliotēku, nevis uz peldoša sūda daugavā :)

0 0 atbildēt

Cik ilgi jālido lai nolidotu 40 gaismas gadu?

1 1 atbildēt

da lab, lai aizlidotu uz  tuvāko zvaigzni, ap kuru tusējās planētas (Proxima Centauri ) kas ir 4,2 LY attālumā, maucot ar Voyager ātrumu, tb 17 km/s vajag 10.000 gadu lai nolidotu vienu gaismas gadu :D  tagad proms jau ir ātrāki aparāti, kas lido arātrumu apm 40km/s bet nu tas arī nav nekas..

1 1 atbildēt

Tā saule tāda padzisusi izskatās =]

0 0 atbildēt

k

0 0 atbildēt

k

0 0 atbildēt

k

0 0 atbildēt

k

0 0 atbildēt

k

0 0 atbildēt

k

0 0 atbildēt

kk

0 0 atbildēt

k

0 0 atbildēt

k

0 0 atbildēt

a kāds ir bijis uz  GJ 1214b

0 0 atbildēt

nu tas ir apmeram kaadi 40 gadi  ja nu neizdomaas loti aatru kosmosa kuģi :D 

0 0 atbildēt
« 1  2  3 »