local-stats-pixel fb-conv-api

Septiņi sivēni un bruņurupucītis3

11 0

Šoreiz pamēģināju uzrakstīt pasaku, kurā ir visai liels personāžu skaits, tāpēc iepazīstinot ar pasaku varoņiem man nācās tos dalīt grupās - sliktajos un labajos. Bez tam arī pamēģināju personāžus dalīt gan sievišķajā, gan vīrišķajā dzimtā. Kā nu man tas viss ir sanācis variet spriest paši un savas domas, ieteikumus vai ierosinājumus par citām pasakām, kuras kādreiz varētu rakstīt - atstāt komentāros.

Pasaka:

Reiz dzīvoja septiņi sivēni - trīš čaklie, trīs slinkie un galvenais sivēns. Čaklos sivēnus sauca - Dare, Varis un Cente, savukārt sliņķiem vārdi bija - Ziepis, Ķeza un Gruvis, bet pašu galveno un vecāko sivēnu, kurš bija uzņēmies par visiem pārējiem atbildību bija Bozis. Bozis rūpejās par to, lai visi sivēni būtu paēduši, padzērši un nomzagājušies. Tomēr kā jau visās pasakās vienā jaukā dienā, kad visi sivēni bija jo īpaši satrakojušies Bozis nezturēja lielo troksni un strīdus, kurus bija sarīkojuši pārējie sivēni strīdoties par to, kas kuram būtu jādara un cik ilgs laiks būtu jāpavada slinkojot, ka Bozis nolēma vērsties pēc palīdzības.

Protams Bozim nebija ne mazākā nojausma par to, kur un kādā veidā atrast palīdzību, tomēr čaklie sivēni uzreiz ļoti sapriecājās, jo bija iemesls gatavot Bozi ceļam. Dare daudz nedomādama iejauca mīklu pīrāgiem un sāka gatavot dažādus ēdienus, ar kuriem varētu našķoties Bozis savā pārgājiena laikā. Savukārt Cente daudz nedomādama ķērās pie dzērienu gatavošanas, viņa atrada pagrabā noglabāto ķiršu kompotu, kuru rūpīgi atšķaidīja ar ūdeni un salēja milzīgā pudelē. Varis uzņēmās sakārtot Boža ceļasomu, sakārtojot to un ieleikot tur visu nepieciešamo - karti, telefonu un fotokameru, kā arī sagatavoja Bozim ceļa spieķi.

Bet slinkie sivēni to vien zināja kā nejaukti kviekt un graut Boža centienus atrisināt samilzušās problēmas. Gruvis sāka lēkāt pa Boža gultu, cik vien augstu spēdams un sakot ka Bozim vairāk nebūs nepieciešama viņa gultiņa. Ziepis pielēja Boža kurpes pilnas ar ūdeni, lai redzētu vai tas spēs pārsteigt Bozi nesagatavotu, bet Ķeza stāstīja Bozim, cik bezcerīgi ir centieni kaut kur iet un kaut ko mēģināt atrisināt, ka ārā visur klejo izsalkuši vilki un no viņa ieceres tā pat nekas nesanāks.

Lai kā arī nebūtu beigās Bozis tomēr uz vakara pusi pameta sivēnu galveno mītni. Tāpēc Bozim netālu no sivēnu galvenās mītnes nācās būvēt kempingu, kur viņš varētu našķoties ar čaklo sivēnu sarūpētajiem labumiem un pārdomāt taktiku, kā atrast kādu, kurš viņam varētu palīdzēt sivēnu samilzušajās problēmās. Ar pirmajiem Saules stariem Bozis bija novācis kempinga vietu, lai trauktos uz priekšu atbalsta meklējumos. Tā otrās dienas vakarā Bozis nonāca pie pamatīgas bedres, kurā kaut kas kustējās. Izrādijās, ka bedrē bija iekritis bruņurupucītis, kuram viņš palīdzēja tikt laukā no briesmīgā sprosta. Tad nu Bozis bruņurupucītim izstāstija savas bēdas un neziņu kā rīkoties pacienājot bruņurupucīti ar centīgo sivēnu sagādātajiem našķiem. Bruņurupucītis teicās, ka tā nav liela bēda, jo viņi esot bijuši daudz vairāk bruņurupuču, savā laikā, līdz malu mednieki viņus esot izkaisījuši pa visu pasauli, lai gūtu peļņu.

Tā nu Bozis piedāvāja bruņurupucītim pievienoties viņam atpakaļceļā uz sivēnu galveno mītni un dzīvot ar viņiem, lai gan viņš nezināja vai bruņurupucītis spēs sadzīvot ar sivēniem un pieņemt viņu tikumus un paradumus, tomēr par cik bruņurupucīts bija viens pats un viņam nebija nekādu iespēju atrast pārējos bruņurupucīšus viņš piekrita Boža piedāvājumam un viņi, dziedot dzismas un stāstot visneticamākos stāstus devās uz sivēnu galveno mītni, kur viņus ar nepacietītbu sagaidīja pārējie sivēni. Šoreiz pat Ķeza bija noraizējusies par Boža labklājību un spēja izrādīt prieku Bozim atgriežoties - viņu apkampjot. Bet nākamajā dienā, kad sivēni atkal taisīja traci un nekārtības bruņurupucītis ierosināja slinkajiem sivēniem sacensties, kurš no viņiem esot pats slinkākais un spēj visilgāk nedarīt neko. Tā čaklie sivēni netraucēti varēja darīt darbus un slinkie sivēni sacensties, kurš no viņiem viens otru varētu pārspēt slinkumā. Tā līdz šai baltai dienai laimīgi un saticibā vēl dzīvo septiņi sivēni un bruņurupucītis.

lasi, vertē, komentē emotion

11 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

👍

2 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt