local-stats-pixel

Savādāk 60

Iebraucu savas mājas pagalmā un izkāpu no mašīnas, cerot, ka vecāki nebūs mājās, lai man nav jāmeklē atrunas par to, kur es dodos. Lai gan vecāki gandrīz nekad nav mājās un man atliek tikai pateikt, ka dodos uz skaistumkopšanas salonu un mamma to tikai atbalsta, jo viņa uzskata, ka mums vienmēr jāizskatās skaistām un ievērojamām.

Iegāju mājā un devos uz virtuvi. Virtuvē es atradu savu auklīti, kura gatavoja vakariņas.

Es – Sveika, auklīt.

A – Sveika, meitiņ. – sieviete pagriezās pret mani un mīļi pasmaidīja.

Es – Vai vecāki mājās ?

A – Nē, gan jau atkal atgriezīsies tikai vakarā.

Es – Ideāli. – klusi noteicu, - Auklīt, varēsi mani piesegt ?

A – Cikos Tu būsi atpakaļ ? Tu taču atceries, ka Tev jāizmanto iekšpagalma durvis ? – auklīte jau zināja, ka došos ballēties, tāpēc vecākiem pateiks, ka es jau guļu. Un man jāizmanto iekšpagalma durvis, lai es neradītu pārāk lielu troksni.

Es – Paldies, Aina. Tu esi vislabākā. – iedevu viņai buču uz vaiga un skrēju uz savu istabu. Skrienot vēl dzirdēju, ka auklīte nosaka „trakais skuķis”, par ko es tikai viegli iesmējos.

Ieskrējusi istabā uzreiz devos uz savu skapi. Iegājusi tajā, es sāku šķirstīt visas kleitas, līdz atradu divas, kas būtu piemērotas ballītei. Atradu vēl kurpes, kas būtu pieskaņotas kleitām un visu saliku somā. Paķēru savas atslēgas un devos uz mašīnu, pa ceļam vēl atvadoties no auklītes.

Braucu pie Elīzas, pa ceļam atkal domājot par to, kā lai viņai visu izstāsta. Piebraukusi pie draudzenes mājas, sapratu, ka neko jēdzīgu neesmu izdomājusi, tāpēc vienkārši pateikšu visu, ko esmu redzējusi. Ieejot mājā, uzreiz devos uz draudzenes istabu.

E – Tu nu gan ātri. – draudzene, gandrīz iesmejoties, noteica.

Es – Vecāku nebija mājās. Un ar auklīti visu sarunāt ir ļoti viegli.

E – Nu, rādi kleitas.

Es – Vispirms grims un mati. – parādīju draudzenei mēli un apsēdos pie spoguļa. Viņa apsēdās man blakus un mēs sākām uzklāt kosmētiku uz sejas.

E – Tu man pastāstīsi par Marku ? – Elīza paskatījās uz mani ar kucēna actiņām.

Es – Tu tiešām gribi zināt ?

E – Protams !

Es – Nezinu gan, vai tev patiks tas, ko es teikšu.

E – Neuztrauc mani ! Labāk stāsti. – meitene mani sāka mudināt.

Es – Gandrīz visa vasara pagāja dažādos pasākumos. – sāku visu stāstīt, - Un Marks arī gandrīz vienmēr tur bija. Bet katru reizi viņam bija cita meitene, ar kuru viņš skūpstījās un kurai teica, ka mīl viņu.

E – Tas nevar būt. – Elīza paskatījās uz mani ar asarām acīs.

Es – Piedod. – apskāvu draudzeni cieši, - Bet Tu tagad nedrīksti raudāt. Viņš nav tā vērts.

E – Bet kā man pret viņu tagad izturēties ? Es taču nevaru viņu pamest, ejot uz ballīti, jo no rīta taču viss bija kārtībā.

Es – Pagaidām izturies mazliet atturīgi, bet ne pavisam noraidoši. Vēlāk izdomāsim, kā rīkoties. Bet tagad padarīsim Tevi par pašu skaistāko meiteni, lai Marks redz, ko viņš zaudēs.

46 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 0

0/2000