local-stats-pixel fb-conv-api

Neatstāj mani (3. daļa)2

81 0

2. daļa

1. septembris. Rainers pamodās no sapņa, ka viņu atkal pazemo viņa klasesbiedrs Dainis, un par viņu smējās visi, pat skolotāji. Viņš bija nosvīdis no murga un aizmigt tā arī nespēja. Viņš paņēma savu telefonu un paskatījās pulksteni. Bija pusē seši. Protams, visi vēl gulēja, bet Rainers gulēt vairs negribēja, un viņš nolēma nedaudz izvēdināt galvu. Ārā tik tikko sāka parādīties gaisma, bet visa pilsēta vēl gulēja. Rainers aizgāja uz tuvējo parku, un izvilka no kabatas cigareti un uzsmēķēja. Pēkšņi viņš izdzirdēja, kādu pazīstamu balsi, kuru no sākuma viņš nevarēja saprast, bet kad balss kļuva skaidrāka viņš to momentā atpazina. Tā bija viņa klasesbiedra Andreja balss. Andrejs runāja pa telefonu un bija skaidrs, ka viņš nerunā ar savu meiteni Dārtu. Viņa balsī varēja sadzirdēt satraukumu un bailes. Kad Andrejs bija tikai pāris metru attālumā no Rainera, Rainers varēja beidzot skaidri un gaiši sadzirdēt ko Andrejs saka:

“Jā, es sapratu, bet kāpēc tas ir jādara man?...”

“Bet es viņu principā nezinu, un man tas Rainers nav neko īsti izdarījis”

“Jā, es zinu, ka viņš ir debils resnis, bet es netaisos uzņemties viens atbildību”

“Labi, labi es to izdarīšu, vsjo, paka”

Tad Andrejs nolika klausuli un aizgāja uz dzelzceļa stacijas pusi. Raineram ne pa jokam sāka sisties sirds. Viņš nespēja noticēt to, ko bija dzirdējis. Vai tiešām viņš bija saklausījis pareizi?! “Rainers?...netaisos uzņemties atbildību?”, un vēl tā savādā Andreja balss. Rainers izvilka no kabatas Tick-Tack kārbiņu un iemeta trīs dražejas mutē un devās uz māju pusi. Tad, kad Rainers atgriezās mājās, visi jau bija pamodušies. Rainers paskatījās pulkstenī. Bija jau septiņi. “Nu gan tas laiks skrien!”

Knapi iegājis mājā, viņu momentā sagaidīja Rainera māte Paula. Rainers bija domājis, ka māte uz viņu sāks kliegt, bet viņa tikai pateica, Labrīt, un aizgāja uz virtuvi, taisīt brokastis. Tas Raineru ļoti izbrīnīja. Rainers apsēdās pie galda, paēda brokastis un devās uz savu istabu, lai sagatavotos skolai.

81 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Andrejs parkā bija tik tuvu Raineram, lai Rainers dzirdētu, ko viņš runā pa telefonu, bet tai pat laikā Andrejs Raineru nepamanīja (jo īpaši ņemot vērā to, ka pēdējais nav nekāds mazais vai tievais, kurš var vienkārši paslēpties aiz koka)? Diez ko nepārliecina.

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt