local-stats-pixel fb-conv-api

Lietus sandales 22 / pārskrējienos0

36 0

Nu jā, nākamajā dienā bija lekcijas Birmingemas universitātē - četri smagi "pāri". Tie ilga līdz pat kādiem četriem vakarā, nācās zvanīt uz puķu veikaliņu "es kavēšos". Veikaliņa īpašniece, pavecāka kundze - telefona otrā galā atteica "ok". Ne pirmo reizi, turklāt saprata - ne jau aiz muļķībām kavējas Anita.


Kad nu aizvērās universitātes stiklotās durvis, Anita pavērās debesīs - nu tāda nespodra saule, visai aizdomīgi padebeši klīda apkārt. Un, kādi 2 kilometri ar kājām jāveic attālums līdz stūra puķu veikalam.


Anita domāja... kājas pašas nesās pareizā virziena. Domāja: "kā gan es tā veikšu savu mūžu. Gadu skaits tuvojas trīsdesmit, kaut kā dzīvē ir jānostabilizējas. Nevar tikai mētāties no viena gadījuma darba uz otru. Tam ir savs vecums, bet manējais jau drīz būs tās robežas, kad jāsāk veikt lietas pa īstam. Tādu, no kāda var pavilkties, un par kuru nebūs nožēla līdz mūža galam. Vienvārdsakot: savējais darbs."


Tā domādama un gudrodama - pamanīja, uz vaiga nopilēja, tad vēl un vēl. No rokassomiņas jāizvelk lietussargs. Steidzami, jo sāka visai neganti līņāt, bet pēc tam lietusgāze pa īstam sāka mērcēt ielas.
Bet līdz puķu kioskam, kur bija tā vakara darbošanās paredzēta - vēl pusceļš skrienams. Jā, skrienams. Jo mitrās ielas pārklājās ar mazām, tad jau lielākām peļķēm.

Anitai kājās bija melnas laiviņas uz maza papēdīša.


Lietus nepārgāja, mazās peļkes pārvērtās vēl lielākās un vēl lielākās. Jaunā sieviete visai ātri gāja uz priekšu, kundze darbavietā droši vien jau nepacietīgi gaidīja. Bija saimniece jālaiž uz mājām, puķu veikalā Anitai pēdējā laikā uzticēja pārdevējas darbu. Lai kādu stundiņu vakarā varētu pārdotavu paturēt savu stundu ilgāk, un tā bija arī papildus peļņa.


Anita skrēja, un juta, ka laiviņas kļust mitras arī no iekšpuses, "ai nekas, rīt uz macībām aiziešu kedās, nekas nenotiks, bet nedēļas beigās man būs jauna alga, kad varēšu nopirkt atkal nākamās kurpītes". Kā reiz netālu no skrējiena galapunkta priekšā pagadījās pavisam liela lietus straume. Kuru nekādīgi nevarēja apiet, nācās vien šķērsot pa taisno. Taču tas nekādas šausmas galvā neradīja.

Toties radās pavisam cita doma...

36 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000