local-stats-pixel fb-conv-api

Latvija: Vacija 2.dalja6

57 0

Sodien uzrakstiju pirmo rakstu par to, kas visvairak krit acis dzivojot Vacijaa. Tagadkaut kaa visu dienu naak praataa veel un veel, taa kaa luuk arii otraa dalja. :)

Arii sho visu lasot, iedomaajies, ka katra punkta saakumaa es lietoju vaardu "manupraat" ;)

Pirma dalja: http://www.spoki.lv/literatura/LatvijaVaacija-/223899

14. Pasts. Mani ljoti paarsteidz tas, ka katru dienu pastkastiitee ir neiedomaajam izmeera pasts ar visdazhaadaakajaam reklaamaam no pat vissikaakajam eestuveem, partikas veikaliem, pat kaut ka loti lidziga kaa second hand veikali skrejlapas.

15. Partika. pie pirmas dalas bija kads komentars par kuru aizdomajos. Tiesa, pamateedieni ir liidziigi, bet ir lietas kas nav LV, kaa arii LV ir bet sheit nav. Vacija ir saldskabmaize, bet ir gruti atrast istu rupjmaizi, sheit nav taads ists kreejums, to kas ir lidzigs krejumam sauc Quark vai Schmand.Tas ir tas, kas man iekritis aciis. Tachu es nevareetu piekrist, ka Vaacijaa eediens pat nav saliidzinaams ar LV, manupraat, arii sheit ir ljoti garshiigi mazo saimnieciibu produkti,kartupelji, maajaas marineeti gurkji un garshiigi ievaarijumi. Un veikala paartikaa kaa muuseejaa taa sheit- vienaadi neveseliiga, bet ja jau maak kaut ko gatavot tad var arii loti labi paeest. :)

16. Fast food. Ir, un kaa veel ir. Ja mums ir paaris "vadoshie" makjiishi, hesburgeri un pelmenji Riigaa, tad sheit uz katra stuura ir "subway" un visvisaadas mazaas turku kebabu bodiites.

17. Zinot to, ka vaciesi ir diezgan pedantiska tautinja, man ljoti ir iekritis aciis tas, kaa cilveeki ljoti draudziigi kopaa ruupeejas par maajas un taas apkaartnes tiiriibu. Tagad rudens tarbos kaiminji pa visiem kopaa sadala pienaakumus un smuki visu satiira, kaapnjutelpas ir tiiras un nesmird peec 40 gadus veca kakju uriina un alkoholikjiem, kaa to veel arvien, diemzheel, var veerot dazhos Riigas rajonos.

18. Nekustamo iipashumu cenas. Taas gan bliezh no kaatiem. Maajas ir daargas un dziivoklji veel daargaaki. Dziivojam dziivoklii par kuru maksaajam 600 eiro meenesii, bet nu dziivoklis kaa dziivoklis, paskatiijos zip.lv sludinaajumos- jomajo, ko tik Riigaa pa 600 eiro meenesii nevar dabuut. :S

19. Es, taupot naudinju, lielaako dalju laika paarvietojos ar velosipeedu un man liidz ar to sanaak redzeet kaada ir dziive uz ielaam. Sheit ir bezpajumtnieki, kuri pat nav bezpajumtnieki, taada diivaina manipuleeshana ar cilveekiem, visiem jaunieshiem, kuri seezh uz ielaam ir sunji, nu taadi parasti patversmes shunelji, bet liidz ko shis jaunietis piesakaas bezdarbniekos, vinam maksaa pabalstu kaa bezdarbniekam, lai vins varetu dziivot kaa cilveeks, tad veel pabalstu(nezinu kaapeec) kaa bezpajumtniekam un tad veel pabalstu tam shunelim, kursh ir izkaameejis,novaardzis un neaprupets un shii nauda no sunja iipashnieka tiek iztereta visdazadakajam interesem tikai ne sunim... :(

20. Sabiedriskais transports. Loti, loti patik, ka visas transportu pieturas ir tablo, kura tiek atainots pec cik ilga laika naks tramvajs, kurs marsruts un uz kurieni dosies. Kaa arii visiem skoleeniem un studentiem visi transporti ieskaitot vicienus ir nosaciti par brivu(gada sakuma samaksajot 150 eiro), bet nu vienalga tad visu gadu sava regionaa apmeram 300 km robezas uz visam pusem vari braukt cik biezi gribi un ar ko gribi.

21. Man loti patik verot kaa laikaa, kad no riita ripinos uz darbu, cilvekiem ir kaut kadas ierastas aktivitates, kaa riita skreejieni, ritenjbraukshana, pastaiga ar suni vai veel kas cits. Cilveeki sheit tieshaam steidzaas mazliet leenaak kaa Latvijaa, velta mazliet laiku pashi sev.

22. Veikali. Loti uzticigas iestades. 50% kur esmu bijusi parastajos partikas veikalos, nav tadas lietas ka tie pikstuli pie durvim. Kaa arii loti patiik tas, ka cilvekiem pilniiga norma ir ejot uz veikalu nemt lidzi grozinus vai nu jauniesi varbuut vairaak mugursomas, bet nu doma taada, ka pie katras mazakas preces netiek lietots plastmasas maisins vai maiss, cilveeki domaa par tik ikdieniskam un vienkarsam lietam.

23. Siers. Slinki vai kaa- nezinu, bet nu veikalos 90% no noperkama siera ir jau sagriezti skelites, tevis ritulos vai gabalos.

24. Jociigi ir tas, ka cilveeki loti biezi iepazistaas veikalos, nezinu cik, bet jau loti daudz reizes esmu redzejusi, ka cilveki vienkarsi saak sarunaaties pie veikalu stendiem...

Cerams, ka patikaas :)

57 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Itkā sīkumi,bet interesanti....turpini.emotion

8 0 atbildēt

Tikai nelieto ģermānismus, kad runā latviski. :D Pabraukājos ar metro Berlīnē pa zaķi, pieminēju vārdu "Štrāfs" visi uzreiz saausās :D

6 0 atbildēt

Labi :) Pats esmu ASV un esmu jau rakstījis par šeit atšķirīgo :)

5 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt