local-stats-pixel fb-conv-api

Zolitūdes traģēdija - Tiesas spriedums - Tautas sašutums... tās vēl nav beigas!14

188 2

Ir notikumi, kurus tauta nekad neaizmirsīs! Tās ir brūces, kuras nekad nesadzīs un dzīvos tautas apziņā cauri paaudzēm. Šis raksts ir mans dvēseles kliedziens par klaju ņirgāšanos par manu tautu, par mani vai arī mēs visi esam vienoti mīlestībā pret mūsu dzimto zemi Latviju. Un nav neviena, kuru tas neskartu vai arī tam būtu vienalga. Kaut arī ir tādi, kuri to noliegs, slēpjoties aiz melnu burtu kombinācijām uz baltām lapām. Ievīstītām juridiskos sējumos, tiesas spriedumos un bezgalīgās tiesas motivācijās, bez jel kādas motivācijas uz taisnīgu, cilvēcīgu un morālā viedumā balstītu risinājumu un taisnīgi patiesu tiesu.

Lielveikala "Maxima" sagrūšana Rīgā, plašsaziņas līdzekļos saukta par Zolitūdes traģēdiju, bija traģisks negadījums, kas notika 2013. gada 21. novembrī apmēram plkst. 17.41 "Maxima" lielveikalā Priedaines ielā 20 (krustojumā ar Anniņmuižas ielu), Zolitūdē, Rīgā. Tā rezultātā bojā gāja 54 cilvēki (to skaitā 3 glābēji, vairāki veikala darbinieki un citi), kā arī vairāki desmiti tika ievainoti. Bojāgājušo skaita ziņā tas bija lielākais negadījums Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas un viens no lielākajiem negadījumiem celtniecības objektos Eiropā.

…… kā arī vairāki desmiti tika ievainoti!

Nē, ievainota tika visa Latvijas tauta. Un tieši tādēļ, šo noziegumu nedrīkst atstāt bezjēdzīgajās dokumentu kaudzēs un visiem vainīgajiem ir jāsaņem taisnīga tiesa un tiem piespriestais sods.

Man ir kauns par prokuratūras bezzobainību Zolitūdes traģēdijas lietā. Vērojot, kā viņi mēģina attaisnoties par savu izcili veikto darbu LTV1 raidījumā “Tiešā runa” , jo redz TIESA, esot šiem “cietējiem”, uzbrukusi par pavirši veiktu darbu. Knapi pār lūpu var pārspļaut retu vārdu. Tur nav vietas tādām ņuņām. Mēs paskatīsimies, mēs iepazīsimies, mēs padomāsim, tad lemsim…. stulbums. Stingra dūre galdā un skaidri pateikt – Mēs pārsūdzēsim un panāksim taisnīgu spriedumu šajā lietā. Un mums vienalga cik un kam tiek maksāts vai tiks samaksāts kukuļos. Mēs, valsts prokurori, esam neuzpērkami un līdz pēdējam cīnīsimies par tautas interesēm… Diemžēl, es nesaskatīju tur nevienu, kuram tas no sirds rūpētu.

Es uzskatu, ka šī Zolitūdes traģēdijas tiesa, bija tiesa tiesas pēc.

Tiesneša Erlens Ernstsons izturēšanās arī šķiet drausmīga. Neko nevaru stāstīt, neko nevaru komentēt… bla bla bla. Nu “rupjš vārds” ,ja Jūs nevarat kā tiesnesis atbildēt, tad atbildat kā vienkāršs latviešu cilvēks. Izklāstiet savu pozīciju. Kādēļ jātracina un jāplēš brūces cilvēkiem? Tad atbildat godīgi – pret labi apmaksātu advokātu armiju esmu bezspēcīgs, likums sasien rokas…. vai arī pasakat, mīļie tautieši, esmu pārdevies, naudiņu vajadzēja…. Nebūs jau ne pirmais, ne pēdējais mūsu izcilajā, bez tautas uzticības pastāvošajā TIESU SISTĒMĀ.

Un ko saka bijušais valsts policijas priekšnieks – “Ķuzis uzskata, ka izdarījis visu nepieciešamo labāko speciālistu piesaistei Zolitūdes traģēdijas lietas izmeklēšanā.” Interesanti, vai tauta var uzzināt šo “labāko” speciālistu vārdus? Vai nav tie paši, kuri apkaro cigarešu kontrabandu centrāltirgū? Vai arī tie speciālisti, kuri gadu desmitiem nevar aizvērt nelegālās alkohola tirdzniecības vietas, kuras darbojas ATKLĀTI zem deguna? Atbrauciet kaut vai uz Purvciemu, te naktī bez problēmām “00:00 – 24:00” var dabūt alkoholu. Starpcitu, pāri ielai ir policijas iecirknis! Kauns būtu runāt! Kur ir rezultāts? Kādēļ netika piesaistīti labākie ārzemju speciālisti?

Un ko saka “politisko karteļu (partiju)” prezidents? Un es ne tā pat to rakstu. Es, kā Latvijas valsts pilsonis un patriots, neatzīstu Egīlu Levitu par latviešu tautas prezidentu! Un ko tad viņš saka - “Levits pēc Zolitūdes lietas sprieduma sola meklēt risinājumus tiesas procesa uzlabošanai.” Nopietni!? Ko Jūs meklēsiet? Labāk ejiet Maximā meklēt atlaides uz tualetes papīru. Ir vismaz cerība, ka atradīsiet līdz savu pilnvaru termiņa beigām. Zinu, ka skarbi, bet cik var liekuļot un izlikties. Kam no tā ir vai būs labāk? Kauns! Kur ir rezultāts? Tukša pļurkstēšana.

Un ko mums stāsta Tiesa – “Tiesa norāda uz būtiskām prokuratūras kļūdām, sagatavojot Zolitūdes traģēdijas krimināllietu.” Nu re cik jauki! Vajadzēja 6 gadus, lai saprastu! Un neviens pašā sākumā nevarēja to novērst? Pačukstēt prokuroriem neformālās sarunās…. Nevarēja vai Nedrīkstēja? Varbūt cerēja, ka tauta aizmirsīs…. Cik jauki, neviens nav vainīgs!

“Zolitūdes traģēdijas lietā Sergetam piespriež sešus gadus cietumā un no Sergeta piedzenamas kompensācijas vairāk nekā 5 miljonu eiro apmērā“.

Vai nav skaisti? No visām fiziskajām un juridiskajām personām, pret kurām tika celta apsūdzība un PAMATOTI!!! Tikai viens vainīgais! Un kas par TIESAS gara lidojumu, piedzīt no Sergeta 5 miljonus kompensācijās, zinot, ka viņš nekad to nevarēs izpildīt. Kauns! Kur ir rezultāts?

Taču, es vēlos norādīt un vērst Jūsu uzmanību uz vienu būtisku un satraucošu jautājumu, pie kā šāda TIESU VARAS un VALDĪBAS attieksme, un nesakārtotība var novest sabiedrībā. Un proti, ja TIESA nav spējīga uz taisnīgu tiesu un tauta tai neuzticas, tad cilvēki sāks tiesāt paši. Un nav tālu līdz brīdim, kad sāksies liņča tiesas. Tādu tiesu, kur tiesnešu un prokuroru lomas uzņemas paši cietušie vai viņu draugi.

Raksta nobeigumā….. vēlos izteikt visdziļāko līdzjūtību Zolitūdes traģēdijā bojā gājušo un cietušo tuviniekiem!

p.s.

Ar K.Misānes lietu esam tikuši galā. Tagad aicinu ķerties klāt šīs lietas sakārtošanā. Jo, kā izskatās, bez tautas palīdzības un spiediena mūsu valstī neviens no priekšstāvjiem pat pēcpusi savu nepakustinās tautas interesēs. Kopā mēs esam spēks! Sakārtosim savu TĒVZEMI, vai arī tikai mēs paši to spējam paveikt!

Lūdzu izsakiet savu viedokli komentāros.

Un spiežam – DALĪTIES ar rakstu, lai mūs sadzird tie nedzirdīgie!

Ar cieņu un mīlestību,

Kaspars Pudniks

188 2 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Cilvēki mirst katru dienu, no slimībām, avārijās, nelaimes gadījumos utt. Arī visi pārējie ir kādam bērni, vecāki, draugi un radi. Piedodiet, bet kāpēc tieši šie, kas mira maximas gruvešos ir tik ļoti īpaši?

Bija neskatāmas palīdzības cietušajiem gan finansiālā mērā, gan psiholoģiskā.

Katram sava taisnība. Lai ko tiesātu un kāds būtu sods, kāds teiks tas nav taisnīgs. Neviens lēmums neatgriezīs mirušos. Mēs varam tikai katrs strādāt pēc labākās sirdsapziņas, lai kaut kas tāds vēlreiz nenotiktu.

13 4 atbildēt

neapmeklēju maximas ne pirms traģedijas ,ne tagad.. ja cilvēkam ir izvēle,tad pats vainīgs,ka velkās uz tiem ūķiem..apkalpojošais personāls nelaipns, lielākā daļa neko nezin,skaitīt nejēdz un valsts valodu nepārvalda..

8 0 atbildēt

Ņemot vērā, ka nogalinātie (aiz neuzmanības, nolaidības, etc.) lielākoties ir krievvalodīgie, jocīgi, ka Latvijas krievu biedrība neceļ trauksmi, ka “redz' kā krievus Latvijā nogalina un neviens nav vainīgs!!!!!(seko daudzas izsaukuma zīmes)

Tas pilsētas mērs šobrīd dzīvojas pa Eiropas parlamenta gaiteņiem, kurš nekādā veidā nav uzņēmies morālu atbildību, ka tik daudz nevainīgi krievi nogalināti viņa “vadītajā” pilsētā…”!

Kur tad ir tie “krievi”, kad jāaizstāv savējie…

6 0 atbildēt

Katrs iesaistītais Zolitūdes traģēdijā nedaudz vainīgs, bet cietumā likt nav jēgas, jo nekas dzīvē nemainās. Piemēram, Z-toveri, ko nesen pieņēma ekspluatācijā, arī ir nedrošas būves, jo visi eksperti atteicās prognozēt, kādas izmaiņas būvkonstrukcijās var radīt ēkās ieplūstošais ūdens, iztrūkst būvniecības dokumentācija, bet nevienu tas īpaši neuztrauc līdz brīdim, kad kaut kas notiks. Tāda ir cilvēka daba, bieži vien citas intereses (peļņa, investīcijas, finanses) ir svarīgākas par drošību. Būvvalde atteicās pieņemt torņus ekspluatācijā, bet tiesa atcēla iestādes lēmumu, un bija jāpieņem ekspluatācijā. Meklēt vainīgos ir bezjēdzīgi, jo bieži vien veikls advokāts var panākt to, ka ekspluatācijā pieņem pat pilnīgu graustu. Protams, ja kaut kas notiks, vainīgie atkal tiks meklēti būvvaldē, signalizācijā, būvinženieru vidū, bet īstais vainīgais visbiežāk paliek neaizsniedzams.

5 0 atbildēt

Skumji jau ir. Un tas tikai kārtējo reizi pierāda, cik šeit viss ir lielā pakaļā..

5 0 atbildēt

Un ko vajadzeja ielikt cietumā ?

Visus ?

Arhitektus, celtniekus, kasieres, ministrus, advokatus

Un kam no ta bus labak ?

Tiem kas mirusi ? Gules mierigak ?

5 1 atbildēt

Tēma, tiešām, aktuāla, tikai šo autoru es gan īpaši neiesaku lasīt.

Nezinu, kurš neizmeklēja procesu, kā vajag, bet ir pilnīgi skaidrs, ka ēka sabruka nepareizi izpildītu darbu dēļ nevis tā viena inženiera dēļ, kuru vienīgo iesēdināja. Līdz ar to - totāls absurds.

Būvinženieris izstrādā būvkonstrukciju projektu, vadoties pēc vispārpieņemtiem un zināmiem standartiem, kādām jābūt konstrukciju nestspējām un izmantotajiem materiāliem atbilstošajā situācijā. Tur neko nevar nošmaukt.

Būvprojektu izskata un apstiprina citas iestādes un personas, kuru atbildība ir "nelaist projektu cauri", ja tur tiek konstatētas neatbilstības.

Tāpat būvinženieris nav atbildīgs par to, ja būvdarbus veic neatbilstoši. Šeit atbildību nes tie, kam būvniecības process ir jāuzrauga. Ne jau būvinženieris.

Vienkāršoti runājot - ja vainīga bija skrūve, tad pie atbildības jāsauc tas, kurš šādu skrūvi atļāva izmantot. Diez vai būvinženieris projektā bija norādījis lietot lētākās "ķīniešu" skrūves, un pat, ja tā, tad atbildību nes tas, kurš šādu projektu izlaida cauri.

Es NEKĀDI neredzu būvinženiera atbildību.

3 0 atbildēt

👍

2 1 atbildēt

Tas norāda,cik kvalitatīvi veikta izmeklēšana, ja bija nepieciešama pārkvalifikācija uz procesa beigām un bija jāpārdomā pierādījumi, kuri tika iesniegti tiesai. Ja viss būtu korekti

0 0 atbildēt