local-stats-pixel fb-conv-api

Mana dienasgrāmata- 22.oktobris1

17 0

http://spoki.tvnet.lv/liktenis/Mana-dienasgramata-1septembris/768403">Sākums<<

http://spoki.tvnet.lv/liktenis/Mana-dienasgramata-21oktobris/773576">Vakar? <<

Rīts! Brokastis. Atnāku uz virtuvi un pamanu: no baltmaizes ir palikuši tikai abi gali. Pārdalīju galus uz pusēm un pagatavoju 4 maizīte. Tagad diena var lēnā tempā sākties!

Uzskatu- pieturā nonācu ar kavēšanos, bet nav daudz cilvēku, kuri gaidītu autobusu un autobuss pats vēl nav atbraucis. Atbrauc. Samaksāju un turpinu brīnīties par tukšajām vietām (nav brīnums, ka biļete tik dārga!). Brīdī, kad okupēju noskatīto vietu, centos atlikumu iedabūt makā, bet tas sanāca neveikli jeb daļēji izdevās, jo puse atlikuma iemanījās nokrist. Nevis vienkārši nokrist, bet nokrist uz trepēm. Pastāvēja variants, ka 10centi ir devušies piedzīvojumos meklēt laimi, bet nē. Monēta skatījās pretī, tātad: piedzīvojumos doties tā nevēlējās.
Gaidot pie luksofora konstatēju, ka ir drēgns. Skatījos debesīs: bija apmācies. Nonācu pie secinājuma: jo drūmākas debesis, jo sliktāks laiks.

Sēžu otrā stāva gaitenī uz krēsla. Domāju. Koledža it kā tehniskā, bet flīžu izvietojums ir apbrīnojams- tas nav salikts secīgi, secībā, kas atkārtojas: tas ir mākslinieciski izkārtots tā, ka tas neatkārtojas.
Visbeidzot oficiālās nedēļas grūtākie/ nopietnākie priekšmeti beidzas šopār. Ir pienākusi ceturtdiena un ceturtais pāris. Pāri pasniedzēja sāk ar citu audzēkņu vēstures eksāmena eseju lasīšanu. Dzirdu daudz ko jaunu par vēsturi. Tai skaitā arī kāda uzskatu par Staļina īstāku vārdu... Šausmīgākais ir tas, ka tādas pašas kļūdas varu pieļaut pats! Jācer gan, ka tā nenotiks.
Pienāk brīdis, kad sākam runāt par VIDUSLAIKIEM. Dzirdu uzskatu, ka baznīca ir viens liels biznes un pastāvēja tikai, lai daži labi varētu nopelnīt daudz naudas. Tad arī sanāk, ka šausmīgi, ļoti daudz cilvēki mira kāda egoisma dēļ un pēc tam baznīcas ietekme uz tautu zuda. Būtu teicis, ka skumjš stāsts, bet gandrīz visi dabūja pēc nopelniem.
Atskaitot globālas interesantas lietas par VIDUSLAIKIEM, ir divas lietas, kas likās interesantas. Viena no tām bija kuršu vikingu iesauka "kājgrieži". Ironiski ir tas, ka viņus tā sauca, tāpēc ka grieza kājas (kā jau nosaukums to vēsta), bet kāpēc to darīja ir vēl interesantāks stāsts. Tas tika darīts, lai dabūtu zābakus, ko citi valkāja. Zābaki bija ļoti gari un grūti novelkami. Kājas nogrieza, nolika jūrmalā pažāvēties, vēlāk izkratīja un bija valkājami. Otra fascinējoša lieta ir tā, ka VIDUSLAIKOS pastāvēja bubuļi ! Tikai to dzīvoja īsu laiku, jo bija upuri mērim... Bet īsts bubulis, kas atbilst raksturojumam !

http://spoki.tvnet.lv/liktenis/Mana-dienasgramata-23oktobris/773755">Piektā diean>>

17 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Bērziņa par kājgriežiem?

0 0 atbildēt