local-stats-pixel fb-conv-api

Kā tapa mans Ugunsputns56

Sveicināti visiem spocēniem, gribēju padalīties savā pieredzē un domās kā arī sajūtās. Sen senos laikos kad man vēl bija knapi ašpadsmit es vienā jaukā dienā izdomāju ka vēlos sev tetovējumu. Jau tad tālajā senatnē zināju ka tas būs man uz muguras un tas būs liels. Ko tieši tetovēšu un kāpēc vēl nezināju. Tā nu gāja laiks, mainījās mani uzskati un personība, bet nemainījās pārliecība un gribēšana. Nemainījās arī skaidrība, ka nav skaidrs ko tieši vēlos un kāpēc. Man personīgi tas bija noteicošais faktors. Pa priekšu izdomāt ko un kāpēc vēlos un tad attiecīgi vainu piemeklēt attēlu vai pasūtīt pie kāda mākslinieka kura darbi man iet pie sirds. Nieka 10 gadus vēlāk kad man bija plus mīnus 28 vienā jaukā dienā (un kā bieži tas notiek pēc visādiem dzīves sarežģījumiem) radās doma ka tas būs Fēnikss. Tad vēl nezināju kādu tieši attēlu gribēšu, bet vismaz bija ideja. Sāku drudžaini googlēties. Lasīju gan mītisko Fēniksa nozīmi dažādos saitos gan arī bildes meklēju. Izgooglējies līks beidzot tomēr atradu sev patīkamu bildi. Bildes autors ir Genzoman (nejaukt ar tetovētāju) Šeit links uz viņa Deviantart profilu, lieku linku atribūcijas pēc nevis ar domu reklamēt. http://genzoman.deviantart.com/art/Phoenix-202798063

Tad nu viss vajadzīgais priekš pasākuma man bija sadabūts. Tagad atlika svarīgākais. Izvēlēties tetovētāju. Tie ir divu veidu. Kvalitatīvi un nekvalitatīvi. Kas šos abus veidus atšķir? Cena! Caur vienu draugu kurš protams pats ir noklāts ar tinti satiku David ''Skull'' Bingham. Čalis ar tuvu 40 gadu stāžu Īru druīds un cilvēks ar talantu. Šis mākslinieks specializējas tieši Ķeltu stilā un mītiskajos radījumos. Kas mani protams tikai un vienīgi priecēja. Viss vajadzīgais nu ir sadabūts varam ķerties pie izpildījuma.

Tātad viss par un ap kas tieši un kā tieši. Pirmā sesija 2.5h (2h Outline 30m Shading) Tākā nekad nebiju tetovēts nezināju ko sagaidīt. Jo tuvāk nāca pirmās sesijas diena jo es tramīgāks :D Lai arī biju 100% pārliecināts ka gribu un zināju ko gribu, īsi pirms noliktās dienas un laika trīcēju kā apšu lapa. Pirmās piecas minūtes vēl nebija nekas traks. Un tad jo ilgāk iet laiks jo sāpīgāk un grūtāk paliek. Šeit ir viens pluss. Pēc resnās adatas, ēnošanas tievā liekas kā masāža. Otrā sesija 2.5h Kreisais Spārns. Tikai ēnošana, var paciest daudz labāk, bet ir pagājuši vairāki mēneši starp sesijām un sāpēs ir piemirsušās un zobi jāsakož vienalga. Trešā sesija - Labais spārns 3h Šī bija ilgākā un nogurdinošākā sesija. Jā sāpes nogurdina. Un pamatīgi. Bet tas nemazināja gandarījumu. Ceturtā sesija - Aste. Knapi 2h. Aste gāja vis ātrāk. Sadzija vis ātrāk. Vienīgi pie mugurkaula un sānos kur tuvāk ribām, bija dažas nepatīkamas vietas.

Secinājumi.

Tetovējums ir jāgrib, jāgrib vēl vairāk nekā bērns. Nevar iztērēt pārāk daudz laika plānojot, ko tu gribi un kur un kāpēc gribi. Var tikai sasteigt vai izvēlēties ko tādu ko vēlāk nožēlosi. Nevar ietaupīt naudu par tetovējumu. Kvalitatīvs mākslinieks neatkarīgi no valsts maksās brangu naudu. Ja tev nav sakarīgs žūksnis, labāk atliec tetovēšanos nekā taisi lētuci. Šo punktu īpaši iesaku apdomāt visiem kas vēl no vecākiem dīc naudu. Manā gadījumā viena sesija 200 ēro viss kopā 800. Liekas ū ā šausmas dārgi takš, bet ja padomā nemaz tik dārgi nav. Kānekā otru reizi tajā pašā vietā neko neuztetovēsi. Sāpes - atkarībā no vietas un izmēra. Neatkargi no iepriekšējiem abiem, sāpēs uz vella paraušanu. Tetovējums ir ļoti nepatīkams un sāpīgs. Iesaku sakarīgā salonā paprasīt sauso adatu (tas ir tetovēšana bez tintes) tu sajutīsi sāpes bet nekas netetovēsies. Šis ir labs veids kā noskaidrot vai tu spēj izturēt, vēlams vismaz 5 min. Manās bildēs nav redzams, bet tetovēšana ir ļoti asiņais process. Savā ziņā pat varētu teikt sava veida ķirurģija. Tāpēc it īpaši svarīgi ir lai tevis izvēlētiais mākslinieks ievēro visus nepieciešamos higēnas pasākumus. Tetovējuma kvalitāte un izmērs/laiks attiecība ir tieši atkarīga no tevis un tā cik tu daudz rausties. Jo mierīgāk sēdi jo ātrāk var strādāt mākslinieks. Mans tetovējums priekš 10h ir ļoti liels. Es sēdeju rāmi kā paraugskolnieks. :D Tāda nu lūk mana pieredze ar tinti. Es personīgi neatbalstu uzrakstu un katalogu teovēšanu, bet tas mans personiskais viedoklis. Vienu gan es zinu ritīgi uztetovēt nejaušas svītras uz savas muguras lejasdaļas nav stilīgi. Nu nav un neatkarīgi no valsts. Nav lēti un skaisti tetovējumi :D. Noteikti iesaku nedzert nekādu alkoholu vismaz 48h pirms teovēšanās. Alohols pastiprina asinsriti un tu vairāk asiņo. Asinis spiež tinti ārā no ādas un mākslinieks ir spiests pārtetovēt vienu vietu vairākas reizes. Un tici man to tu sajutīsi momentā. Pēc pašas tetovēšanas, tetovētā vieta deg kā ugunī. Pirmās 3 dienas ir vienkārši sāpīgi. Tad viss pierimst un tu piemirsti, ka tev ir tetovējums. Tad sāk lēnām kreveles birt nost. Aiz manis bija oranžu plēksnīšu paliekas. UN TAD sākas pati riebīgākā daļa - Niezēšana. Ak dies :D man personīgi liekas, ka šī niezēšanas stadija var būt par riebīgāka nekā pati tetovēšanās. Un tā ilgst 2-4 nedēļas atkarībā no tā cik intensīvs tetovējums. Tas ka niez tetovējums nekas liels pats par sevi nav, bet kasīt ta nedrīkst. Krevelēm noteikti jāļauj nokrist pašām. Ja plēsīsi pastāv iespēja sabojāt tetovējumu.

Pašā pamatā protams gaumes lieta, kas grib tas taisa kas negrib tas netaisa. Sliktiem un nekvalitatīviem tetovējumiem nav attaisnojuma. Tāpat kā nav attaisnojuma aizspriedumiem pret tetovējumiem. Kam patīk tie atbalsta kam nepatīk tie dara ko citu.

Ja kaut vienam cilvēkam šo izlasot radās skaidrība un atbildes uz jautājumiem par un ap tetovēšanos, mana misija ir izdevusies.

397 8 56 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 56

0/2000

tgd tikai vajag paris muskulus uz muguras uzzaudzet . emotion

24 0 atbildēt

Teikšu godīgi, tas oranžais tetovējums uz rozīgi bālas ādas lai neteiktu skaļi, izskatās drausmīgi. Apbrīnoju tetovēšanas speciālistu rīcību un paredzamību darba rezultātā. Domāju viņam vajadzēja klientam ko šādu atteikt...

12 2 atbildēt
ljoti skaists tetovejuks.
8 0 atbildēt

bezkrāsainais variants, ja godīgi izskatās labāk, nekad netaisīšu sev krāsainu tetovējumu, jo ādai nepiestāv krāsas

8 0 atbildēt
Interesants. :) Un ja apnīk, vismaz visu laiku acu priekšā nerēgojās. Man ari ir tattoo,texts gan. Par sāpēm runājot, nebija tādas...ja jāsalīdzina tad tas pats, ja epilē kājas:D bet tas jau atkarīgs no vietas kur taisa.
4 0 atbildēt

emotion 

4 0 atbildēt

Pati sev tādu gan negribētu, bet man patīk :)

3 0 atbildēt

NIce emotion

5 2 atbildēt

Izskatās super, tagad biškiņ samīzos.. bet vienalga taisīšu, savu mazo tetovējumu vēlos kādus 6 gadus, vienā un tajā pašā vietā. Šķiet, ka naudu arī nežēlošu. Liels paldies par pieredzi- šo norīšu un vairs nebūs tik traki bail. emotion

3 1 atbildēt
Foršas bildes pie sienas
4 2 atbildēt

Runājot par alko, ja sanāk uz fūgām, tad arī vairāk sāp. nu jā, kontūras ir vissāpīgākās, enošana ir tīri ciešama, un vēl ja laiž pāri rētam, tad ar nav patīkami, piem man grieztai rētai, bij sajūta ka no jauna tiek griezts emotion Nu jā, sāpēs ir atkarīgas no vietas kur tetovē, ķip cik daudz nervu tur ir. Lai mazāk jāmokās, pirmstam pozitīvi jānoskaņojās, procesa laikā lēnām un dziļi jāelpo, un tad nav tik traki.

1 0 atbildēt

Riebjās kad cilvēki kaut ko muld, par t ko paši nezina, tad nav smuks, tad vajadzēja melnbaltu, tad saka ka nesāp, tad saka ne neprof. tetovētājs. BĒRNI, aizejat sev kaut ko uztetovējat, un tad nākad par gaumi, un sāpēm strīdēties + Krāsaini tatoo ir burvīgi, tikai atšķirība kur, un kādā krāsā. BTW man orandžais uz tavas ādas ļoti patīk :)

PS. Šodien arī biju, uztetovēju tetovējumu :)

1 0 atbildēt

Es gan pati netaisīju, bet māsa taisīja. Melnbaltu rozi uz pleca, un teica ka sāpēja tā, kā ar zobu bakstāmo kociņu spēcīgi vilktu gar ādu. :)

1 0 atbildēt

Gotta catch 'em all!

1 0 atbildēt

Nu, zini, vecīt, Tavs raksts iespaidoja. Hmmm, tetovējums! Un TĀDS! Traks esi! Bet ideja par fēniksu bija skaista. Košas krāsas. Pat pārāk. Zīmējums pat ļoti liels. Un Tu ļoti labi uzrakstīji un biji varonis, ka spēji izturēt. :) Bet es gan nekādus tetovējumus nelikšu. :) Ja nu vienīgi......kaut ko maziņu, simbolisku, bet nekas tāds nav bijis, lai to gribētu ādā iemūžināt... Bet vispār Tev sava meitene būtu jāpabrīdina. Var arī nošokēt. 

1 0 atbildēt

Jautājums: labi, saprotams jau ka mazgāt nedrīkst uzreiz pēc tetovēšanas. Bet gulēt arī uz tās vietas nedrīkst? Vai tu gulēji uz vēdera visu dzīšanas laiku vai kā normāli cilvēki guļ - kājām gaisā (nu labi, labi - uz muguras)?

1 0 atbildēt

Var burtiski teikt, ka tas fēnikss aizdegās uz tavas muguras emotion

1 0 atbildēt

4. Bildē, Tev foršas gleznas. :D

1 0 atbildēt

Šovakar sākšu zīmēt savu tetovējumu, bet viennozīmīgi nekrāsošu.

0 0 atbildēt

sorry, nepatīk

0 1 atbildēt