local-stats-pixel fb-conv-api

Kā ir dzīvot ar akmeni vēderā?8

128 0

Labdien!



Es gribētu padalīties savā pieredzē kā ir dzīvot ar akmeni vēderā, kurš, man nezinot, ir “mīlēts un lolots” vairākus gadus man to pat nenojaušot, ka viņš tur ir. Jeb precīzāk sakot, žultsakmeņu slimību. Ja nu kādam interesē un liekas saistošs mans stāsts?

128 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000
Nezinu ko teikt, kas tad ražos žulti? Delfu komentāri par Rīgas Dinamo? Vai Latvijas saeima?
6 0 atbildēt

Sāku lasīt un nodomāju, ka tas ir kāds mistikas sadaļas šausmu raksts, tomēr nē - kāda cilvēka likteņstāsts. Tikai visu šo lasot atkal atcerējos, ka man pirms 20 gadiem Linezera slimnīcā izoperēja žultspūsli ar akmeni iekšā, vēl lielaku. Man tas ''dārgakmens'' bija 2,5 cm liels un nekustīgi gulēja žultspūslī, mani netraucējot.

Speciālisti saka, ka trešdaļai cilvēku pēc 50 gadiem ir žultsakmeņi, tikai daudzi to nejūt un nezinot nodzīvo līdz mūža beigām un to atklāj tikai līķa sekcijā, ja tādu taisa. Sāpes radot gvk akmeņu kustība. Manējo ieraudzīja nejauši ar  sonogrāfiju pavisam citu vainu meklējot. Operēt bija mana izvēle, jo man tas bija nekustīgs un sāpes neradīja. Tomēr ārsti iesaka operēt visiem, jo neviens nekad nevar zināt, vai akmens nesāks kustēties un tad pat varot žūltspūsli pārplēst. Acīmredzot, raksta autoram akmens traucē un pat ļoti. 

Iespējams, ka pa šiem gadiem operācijas metodes ir vēl uzlabotas, bet mani operēja ar laparoskopisko metodi pie pilnas narkozes  - tikai  divi apm. 1 cm griezumi un trešais pie nabas mazliet lielāks. Griezuma vietās ievada instrumentus un pa nabas griezumu izvelk ārā atgriezto žultspūsli ar akmeni iekšā. Sen jau vairs griezuma vietas nav ieraugāmas. Otrā dienā ķirurgs atnesa akmeni plastmasas maisiņā, lai atdotu manu dārgakmeni man. Teica, ka viņa praksē tas esot lielākais eksemplārs, bet esot arī lielāki. 

Varu ēst gan ceptu gan vārītu, liesu un treknu, man nekāda diēta tāpēc nav vajadzīga. Par smēķēšanu un alkoholu gan nezinu, jo neesmu nekad smēkējusi un alkoholu praktisku nelietoju.

Pirms operācijas man ķirurgs plaši  visu to anatomiju zīmēja uz papīra un stāstīja. Teica, ka parasti  pēc žultspūšļa izgriešanas, paplašinās dabīgā ceļā žultsvads un uzņemas visas izgrieztā žultspūšla funkcijas.  Man tā laikam ir, jo nekādu traucējumu nav.

Rakstu to visu tāpēc, ka rakstu lasa daudzi un te viss tik biedējoši aprakstīts, ka pat ultrasonogrāfiskā apskate ir sāpīga. Uztversim visu ar mieru un nebaidīsim citus!

4 0 atbildēt
Nav brīnums, ja ēd burgerus, čipsus, picas, alus un vēl pīpē. Vsr teikt, ai, kas ta būs, nedaudz riepiņa uzaugs un viss. Varēja beigties arī sliktāk, ja tādus mēslus ēd.
3 0 atbildēt

Traki, traki, sports arī ir ļoti svarīgs, ja ēdi visu to miskasti un pīpēji, tad nav nekāds brīnums. 

3 0 atbildēt

viss vienkārši--sīka operācija un žultsakmeņi pazūd ar visiem akmeņiem..sekas??nekādas !!

ēšanas ierobežojumi?? nekā sevišķa..tā kā nav ko ņaudēt ..

3 0 atbildēt
Dzer daudz citrona sulas Daudz Daudz!!! Samaisi ar ùdeni Dzer!!!
1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt