local-stats-pixel fb-conv-api

Dzīves realitāte?47

631 10

Jūs // vispār esat aizdomājušies cik liela daļa cilvēku ir cietsirdīga un sev vispiemērotākajos apstākļos spējīgi nodot tuvākos draugus un tuviniekus ?

631 10 47 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 47

0/2000

Tā visos laikos ir bijis, un tā vienmēr būs. Absolūti lielākā daļa sabiedrības indivīdu ir ar zemu intelektu apveltīti, gļēvulīgi, un vienlaicīgi agresīvi tipi, kas labprāt izrādīs savu pārākumu pār vājāko, bet neies palīdzēt grūtībās nonākušajam. Un atlikusī daļa ir sapratuši, ka līdzjūtība un altruisms neatmaksājas, pretī tu saņem tikai sūdus. Katrs par sevi - jo, ja tu nedomāsi par savām vajadzībām, tad neviens cits to nedarīs tavā vietā. Skarbi, bet tā nu tas ir...

55 1 atbildēt

Respect!

Ko tik labu pat negaidīju. emotion

17 1 atbildēt

Āfrikā cilvēki vispār ar galvu nedomā un taisa bērnus pa labi, pa kreisi pat, kad paši sevi uzturēt nevar - Eiropā un Amerikā tā rīkoties nav pieņemts - ko var gribēt, ja tā jau tur ir nabadzība un katrs pāris tik un tā sataisa pie 12 bērniem? Indijā tas pats variants! Iedomājieties piemēram tepat Latvijā, ja kādi dzīvojot uz minimālās vēl saitaisītu kaudzi ar bērniem? Vai tā nav dziļa "vecāku" bezatbildība, ja tā vispār viņus var saukt? Nav jēgas tagad visu pasauli dzīt vainas apziņā! Un par spīti tam visam, ASV investē milzīgus līdzekļus Āfrikā - sevišķi celtniecībā un enerģētikā, tur aiziet miljardi! Varat paši iemest Google, ja man uz vārda neticat.  

Par vispārēju apkārtējo cilvēku vienaldzību, tie paši kautiņi klubos vai skolās, tur es piekrītu - tas ir biedējoši dzīvot šādā sabiedrība,  kur nevar paļauties uz it kā civilizētiem līdzcilvēkiem, tomēr jāņem vērā, ka tie paši apkārtējie šādās situācijās baidās arī norauties, ja iesaistīties - mazums, vēl gūs nopietnus ievainojumus, tad atkal visi brēktu: "A ko tad tu tur līdi?! Pats vainīgs!"

Par biznesu, nevaru komentēt daudz jo nezinu konkrēto situāciju dziļās detaļās, tomēr tas ir vispārzināms fenomens, ka biznesā kretīnu ir krietni lielāks procents, kā citos laukos, arī tas pats teiciens uz to norāda: "Biznesā draugu nav." Par karu - tas ir ļoti viegli tagad te filozofēt, ka "ķipa karš par mieru esot kā drāšanās dēļ nevainības" - pasaki to tagad tiem cilvēkiem kas dzīvo(ja) Austrumukrainā - kur pēkšķi ierodās krievu teroristi - nolaupa civiliedzīvotājus, spīdzina, dur adatas zem nagiem, dzīvus dedzina un beigās līķus masveidā samet grāvjos un viņu materiālās vērtības aplaupa - tāpat, bez nekāda iemesla. Tu domā, ka ar tādiem ir vērts kaut ko runāt? Tu esi viens no tiem neteiksim pilnīgi, bet pus-saldētiem cilvēkiem, kurš joprojām neapjēdz, ka par spīti 21. Gadsimtam, par spīti visam, joprojām mūsdienās ir cilvēki, kuri saprot TIKAI vardarbību un spēku - ir tikai 2 varianti - vai nu tu viņiem dod tā kārtīgi pa purnu vai arī tu nonāksi viņiem zem tupeles. Tādi ir krievi, tādi ir arī musulmaņu ekstrēmisti, tād ir visi totalitāro režīmu piekritēji. Es saku - labāk "apsmadzeņo" to visu tagad vieglākā ceļā, nevis grūtakā!

15 0 atbildēt

Nu jā, slikti audzinātus un ar zemu IQ cilvēkus ir nereāli izmainīt, ja viņi paši to nevēlas.

Tāpēc ir jāpadomā par risinājumiem.

Ja valsts šos likteņa pabērnus nodrošinātu un kontrolēti virzītu uz pareizā ceļa, jo īpaši bērnus un jauniešus, tad arī būtu mazāk šādu degradējušos cilvēku.

Tālak - valsts sastāv no ikviena tās iedzīvotāja, un ikvienam ir brīnišķīga iespēja padomāt par to, kā ietekmēt šos procesus. Protams, tie kas vēlas, un kuriem pietiek apņēmības to darīt. Jo vairāk konstruktīvi ļaudis darbosies šajā virzienā, jo ātrāk situācija uzlabosies. Saprotams, ka ne uzreiz, bet tas ir daudzu gadu, un pat desmitu, jautājums. 

Bet, nu jā - pirms domāt valstiskā līmenī, Jums ir jāsakārto pašiem sava personiskā dzīve.. Tas ir tāds tā kā lielais mājas darbs - tikt vispirms galā ar sevi. Tas ir absolūti loģiski. Tu nevari būt efektīvs augstākos procesos, ja neesi ticis galā zemākos līmeņos, un kvalitatīvi sapratis tos. Tik loģiski kā 1 + 1 = 2. Savādāk Jūs izskataties kā māja ar bojātiem pamatiem. 

5 0 atbildēt

Nu, tieši tāpēc es līdz galam neuzticos nevienam, līdz ar to man nav jāviļas. Bet it kā jau saka, ka visvairāk nodot var tieši tuvākie cilvēki - tēvs, māte, brālis, utt., jo viņi tevi pazīst vislabāk. 

4 0 atbildēt

Pluss tev par āfrikas bērniem, tiem tiesām iet grūti bet aizdomājies par to ka tie kas iespējams tiek iekaustīti pie naktsklubiem, vai tiesām viņi paši uz to neizprasās?emotion

4 1 atbildēt

Atsauc atmiņā vienu teicienu. "Domā, pasaule ir pret tevi sazvērējusies? Nē, pasaulei par tevi ir nospļauties."

2 0 atbildēt

Nu man r divi labākie draugi-tētis un mamma. 

pārējie paziņas Dzīve pierādījusi savu.... 

Kā sanācis ka uzmet dēļ naudas..nu pirmais likums nekad nedot un neaizdot naudu draugam....

Tas pats ar biznesu..neuzsākt kopīgi neko, ja nu vienīgi balīti..tml, isu pasākumu, ziedošanu vai ko tml...

Gribi ko sasniegt, principā jākustas vienam ar tuvāko atbalstu....... zini pat bīstami vīram un sievai vadīt kopīgu biznesu.....

Par Āfrikas bērniem...pa priekšu padomā, kas notiek ar mūsu zemes bērniem,cilvēkiem kā tādiem...

Domā, ka kādam mūsdienās interesē vai tev ir problēmas ? Protams, ka neinteresē, visi dzīvo izlikdamies, visi iet pa ielu smaidot un izliekoties, ka viņiem viss ir kārtībā.  nu Latvijā tik dikti nesmaida... :D  vēl atrausies , ja smaidīsi :D lab lab , pajokoju, nav tik traki :)

Tieši tāpēc, ka cilvēkam ir problēmas, lielas, mazas , svarīgas, vai ne tik svarīgas viņš domās par sevi, neticas, ja kāds domās par to kā izmainīt situāciju Āfrikā un pasaulē. Jo jāsāk ar sevi....kas ir ne tik viegli izdarāms.... 

Personiski es mēģinu palīdzēt  i Latvijas pilsoņiem, kuriem ar veselību nav kārtībā i dzīvniekiem, zinu, ka nav nekas dižs bet kā māku tā daru.. ... kad varu tad noziedoju tik cik varu atļauties., vai nopērku ņamu.. Bija prieks skatīties pa TV3 ziņām, ka sievietei kurai pārstādīja plaušas ir viss kārtībā kaut necik, ka sāk viss nokārtoties...bija prieks jo arī es mazliet palīdzēju ....un zinu ka kāds no Jums ar!!

bet zini ar nīdēšanu nekur netiks... tāpēc labāk apēd konfekti un padomā kā var vismaz kautkā kautko pamainīt, kautvai pa mazdruskai :) te pat Latvijā, savā pilsētā, ielā, mājā..

Varu saderēt, ka ikvienam ir dzīvē bijis smags posms...un tāds, ko varbūt citam būtu grūti iedomāties....un saprast...taču šie cilvēki neņaud ka žizņ gavno i sonce jobanij fanar...tākā nu jā, es ar labāk smaidīšu un mēģināšu kko nekā staigāšu drūmu sejas izteiksmi un brēkšu cik slikti ir....

Miers <3

2 0 atbildēt

Kas notiek Ukrainā,  kur karo par mieru? Karot par mieru ir tas pats kas drāzties lai atgūtu nevainību.

 

A pasaki ko tad darīt ja kāds tev uzbrūk? neaizstāvēties? padoties? lai dara ko grib? paverdzina? nogalina?

Ko tu darītu ja uzbruktu tev?

2 0 atbildēt
Yep... Es dzīvoju ar vienu tādu
1 0 atbildēt

Izdarot labu darbu bez soda neizspruksi.

1 0 atbildēt

ceru ka ebola novāks 90 procentus cilvēku,mazāk cilvēku-mazāk problēmu!

2 1 atbildēt

 Es ticu kad ieroči ir domāti lai cilvēki varētu sevi aizsargāt. Lai nestu mieru. Kad ukrainā tiks izkarots miers. Uz draugiem vienmēr var paļauties, laikam nēesi mācējis atrast sev patiesus draugus. Šo komentāru rakstu lai varētu iegūt kādu cepumu un man nospļauties par taviem punķiem kurus tu lej kā dāma gaidībās. Kas tur labs kad kādu dienu kāds parasts cilvēks sāk bļaustīties "pasaule ir ļauna, pasaule ir mēslu bedre, cilvēki cilvēkam ir vilki".Itkā tas būtu baigais jaunums. Liela daļa cilvēku sāks uz tevi šķībi skatīties, baidīdamies kad tūliņ napaņemsi nazi un neliksies virsū vai arī labākajā gadijumā nepakārsies. Vai arī vis ļaunākajā gadijumā sabiedrībai sāksi lūgties Kungu jēzu! Kas ir pa vissam amorāls bezjēdzīgs un glupš solis, sabiedrības acīs.

1 0 atbildēt

Pasēdēsim stūrītī paraudāsim kopīgi.

1 0 atbildēt

Pieļauju, ka šeit ir ļoti daudz cilvēku un lielākā daļa par ļoti daudz ko ir aizdomājušies un domā. Liela daļa nedomā par neko. Pagaidām. Visam savs laiks un katram sava situācija, no kuras sākt aizdomāties par kaut ko.

Ir tāds teiciens: esi tās pārmaiņas, kuras vēlies redzēt pasaulē. Nav jēgas dusmoties, nevienam nevar likt aizdomāties, ja viņš nav vēl tam gatavs. Vienīgais, ko reāli var darīt, ir mainīt sevi un savu attieksmi. Par spīti visam, censties saskatīt labo.

Māte Terēze esot teikusi:  kamēr jūs kritizējiet cilvēkus, jums nav laika tos mīlēt. Vai arī: ja redzat netīru grīdu, nav jēgas šausmināties. Vienkārši paņemiet slotu un uzslaukiet.

Kaut ko var mainīt tikai sevī. Vajadzēs daudz pacietības, bet tikai tā ir iespējams izmainīt kaut ko globāli.

Vajadzētu varbūt nomierināties un savās domās netīšam nevairot agresiju. Ir jau viss taisnība, taču to nevar izmainīt nosodot un kritizējot. Ja jau gadsimtiem nav izdevies mainīt, tad varbūt tas nav īstais ceļš, kā to izdarīt....

1 0 atbildēt
Par draugiem un naudu taisnība. Mana draudzene mani par 20 latiem nodeva!
1 0 atbildēt

+ Par rakstu. Man ar tas pats pirms 5 mēnešiem tika veikt mugurkaula operācija. Vienīgais, kas atbrauca pie manis tēvs, māte un krusttēvs. Pa telefonu nevarēja piezvanīt neviens tikai 3 draugi no visiem un brālēns tas ir viss.... Pats es biju iedomājies, kad būs vairāki zvani dienā, bet tāda ir dzīves reālitāte. Nevarēja pat neviens cits piezvanīt pajautāt kā es jūtos, kā iet, kā noritēja operācija. Pats bīju izbrīnīts ļoti, tagad uz visiem saviem tuviniekiem/draugiem skatos ar pavisam savādākām acīm. Slikti paliek uz šo pasauli. Galvenais tas, kad visi jau to zināja mēnešus divus pirms operācijas. Neviens pat pie manīm nenāca ciemos tikai tusējās ārā un ignorēja mani. Es divus mēnešus nogulēju uz gūltas vienīgas, kas atnāca bija brālēns ar vēcakiem un viens draugs. Pēc atlapšanas izgāju ārā ar draugu no kādiem 15 purniem neapvaicājās par manīm. Es uzstraucu tikai 2 draugiem un tas ir viss.... Tagad pēc šī esmu vīlies visos, kas man ķipa ir draugi.

1 0 atbildēt
Pasaule tā ir iekārtota,tāpat ka ir balts un melns, labs un slikts, tā arī bagāts un nabadzīgs... Vai kādreiz esat iedomājušies kā tas būtu ja visi būtu bagāti.. Vai arī kāda būtu pasaule, kurā nebūtu naudas. Neviens neko nedarītu, ko tad pirktu cilvēki un no kā mēs pārtiktu.. Vnk lietām ir sava kārtība, kuru mēs nevaram ietekmēt, tikai uzlabot un pilnveidot.
1 0 atbildēt
Respekts šim rakstam .
0 0 atbildēt

Tā ir realitāte. 

0 0 atbildēt