local-stats-pixel fb-conv-api

DPD pirmie, kas neatrod manu adresi Rīgas centrā3

45 0

Vasara kā likums iet komplektā ar vētrainajām Dāvja dzimšanas dienas ballītēm, kāda tā bija arī šoreiz. Dāvim rūpīgi pārdomātā dāvana, kā iepriekš minēju, tā arī netika laikā piegādāta, bet nepastāstīju, kāpēc. Tad lūk…

Parasti ar Dāvim sarūpēto dāvanu es īpaši neesmu izcēlies – skrienot uz ballīti, pēdējā brīdī veikalā paķēru kādu dārgāku pudeli. Par cik pēdējā laikā bieži devāmies kopā izklaidēties un bijām kļuvuši par vēl labākiem draugiem, biju domājis uzdāvināt kaut ko īpašu. Pēc vētrainās jaungada sagaidīšanas Las Vegasā sapratu, ka Dāvi fascinē amerikāņu dzīvesveids – ātrais temps un vēriens, kā tur viss notiek. Tāpēc iedomājos, ka dāvanai jābūt no ASV vai vismaz saistītai ar štatiem. Par cik Dāvis ir kaislīgs sporta sekotājs un pats spēlē basketbolu, nolēmu uzdāvināt Kristapa Porziņģa Maveriks kreklu.

Pēc norādītā piegādes laika, sūtījums Latvijā bija gaidāms vēlākais trīs nedēļas pirms dzimšanas dienas ballītes. Protams, biju rēķinājies ar to, ka šis visai pasaulei trakais un neprognozējamais laiks būs ietekmējis arī pasta sūtījumu piegādi, bet cerēju, ka laika rezerve būs pietiekama.

Līdz ballītei bija atlikušas vien divas nedēļas, bet sūtījums aizvien kavējās. Vairākas reizes dienā pārbaudīt e-pastu un atnākušās īsziņas par sūtījuma piegādi sāka jau kļūt par uzmācīgu žestu. Kad bija atlikusi vairs tikai nedēļa, sāku pārdzīvot, ka, neskatoties uz maniem labajiem nodomiem, šī Dāvja dzimšanas diena varētu neatšķirties no citām – kārtējo reizi būs jāmeklē dāvana “Spirits&Wine” augstajos plauktos, un labāk nebūtu tā domājis, jo beigās tieši tā arī notika!

Dažas dienas pēc ballītes, man beidzot izdevās sameklēt sūtījuma numuru un redzēt, kur tas bija iestrēdzis – tas atradās Latvijas DPD noliktavā nu jau vairāk kā divas nedēļas! Pārskaities zvanīju DPD, kur man atbildēja, ka sūtījumam neesot bijusi norādīta pareiza adrese, bet es varot atbraukt tam pakaļ. Biju traks aiz dusmām par tādu nejēdzību, dēļ kuras tikt pie pasūtītā krekla izdevās tikai pēc Dāvja dzimšanas dienas! Pie sūtījuma izņemšanas tomēr gribēju zināt, kas tā bija par kļūdu norādītajā adresē. Pārbaudot to, melns uz balta bija rakstīta mana mājas adrese! Kas notiek ar DPD? Kā tas iespējams, ka kurjers nevar atrast īsto ielu un dzīvokļa numuru Rīgas centrā? Pat durvju kods šobrīd nestrādā un kāpņu telpā var tikt jebkurš. Pārņēma vēlēšanās atgriezties DPD, lai noskaidrotu, kas ar viņu kurjeriem nav kārtībā! Šī nebija pirmā reize, kad DPD man sagādāja galvas sāpes. Veselības uzturēšanai intensīvi sportojot, agrāk mēdzu pasūtīt “Zinzino” zivju eļļu. Neskatoties uz tās kvalitāti un pozitīvo iedarbību, pēc paris mēnešu lietošanas, biju tomēr spiests pārtraukt. Un iemesls bija viens – to no Skandināvijas piegādāja DPD. Un tur neko nevarēja mainīt. Katru mēnesi sastopoties ar problēmām saistītām ar paciņas piegādi, man vienu dienu bija līdz kaklam. Ar DPD nekādi neizdevās vienoties par piegādes laiku. Tolaik vēl cītīgi strādājot pie sava uzņēmuma attīstīšanas un mājās biju tikai vakaros. Savukārt DPD man uz mājām paciņu varēja piegādāt tikai darba laikā. Arī uz biroju viņi to varēja piegādāt tikai vakaros, vai pusdienlaikā, kad parasti devos uz sporta zāli. Piedāvāju to kā alternatīvu, taču arī uz sporta zāli piegāde varēja tikt veikta tikai laikā, kad manis tur nebija.

Vienreiz DPD teicās piegādāt sūtījumu uz biroju laikā no 12:00 – 15:00. Es teicu, ka tas man derētu, bet birojā būšu 13:00. Okey, nodošot to kurjeram. 12:01 man zvanīja kurjers, ka esot klāt. Teicu, ka būšu tur pēc vieniem, uz ko kurjers dusmīgi nolika klausuli. Pēc tam es sarunāju, ka manas paciņas atstāj benzīntankā. Tad vēl DPD nebija savi pakomāti. Bet arī ar to radās problēmas. Bija gadījums, kad saņēmu īsziņu par paciņas piegādi benzīntankā, bet izrādījās, ka paciņa tur nemaz neatradās. Citā reizē paciņa bija, bet kodu nepieņēma. Apjukusī darbiniece teica, ka nekādi nevarot atdot sūtījumu, ja kods netiek pieņemts. Pēc kārtējās neveiksmes saņemot DPD piegādāto sūtījumu, aizņemtības dēļ pagāja vairākas dienas, līdz man izdevās viņiem piezvanīt un izskaidrot situāciju, uz ko man atbildēja – ka minētā paciņa ir nosūtīta atpakaļ un tur neko vairs nevar padarīt… Tas bija laiks, kad ieraugot DPD busiņu, tā vien gribējās pārdurt tam riepas! Bet līdz šim vēl esmu noturējies.

DPD nepiegādāta sūtījuma dēļ, paliku bez dāvanas vēl arī citas reizes. Piemēram, kādu dienu aizbraucot pie vecākiem, tētis sūdzējās, ka nevar nosēdēt pie datora sāpošās muguras dēļ. Tā man radās ideja uzdāvināt vecākiem kārtīgu datorkrēslu. Bija Ziemassvētku laiks, kad veikalos rādīties galīgi negribēju. Internetveikalā 220.lv ieraudzīju tekstu: pērc šodien, saņem jau rīt. Atradu labāko piedāvājumu un to iegādājos, cerot, ka piegāde notiks kā solīts – 22.decebrī. Varat minēt, vai es patiešām to saņēmu! Vēl gulēju un telefonam bija uzlikts klusuma režīms, kad nedaudz pēc 7 rītā man pienāca zvans no nepazīstama numura. Vēlāk centos noskaidrot, kas man zvanījis tik nepiedienīgi agri, bet vairāki mēģinājumi izrādījās neveiksmīgi, jo otrā galā neviens tā arī neatbildēja. Kā vēlāk noskaidroju, zvanītājs bija kurjers, kurš neesot spējis ar mani sazināties un vienoties par piegādes laiku. Tā nu es toreiz savu dāvanu tētim uzdāvināju pēc svētkiem, kad aizgāju pats uz veikalu un izvēlējos uz vietas labu krēslu, bet 220.lv pateicu, lai patur savu krēslu un atgriež man naudu, ja nevar preci piegādāt laikā.

Es jau sen cenšos izvairīties no DPD piegādēm. Ir, protams, bijušas arī veiksmīgas piegādes, bet vairāk kā 50% tomēr nogājušas greizi. Esmu neizpratnē, kā Latvijas filiālei var būt tik daudz problēmu, jo zinu, ka citās valstīts DPD tiek uzskatīts par vienu no uzticamākajiem piegādātājiem. Kurjers, nespējīgs atrast vienkāršu adresi Rīgas centrā – vai ir iespējams vēl zemāk krist!?

Kāda jums ir bijusi pieredze ar DPD? Varbūt man vienīgajam regulāri ar viņiem neveicas?

Vairāk par maniem ikdienas piedzīvojumiem lasi - https://mistersx.com/

 
45 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Es dzīvoju laukos un dpd atsakās braukt līdz mājām, bet parast to norunāju ar kurjeru pa telefonu 5km līdz pagasta centram aizskriet nav grūti. Protams ir visādi kurjeri un daži uzvedas tā itkā man būt pienākums to darīt.

6 0 atbildēt

👍

1 0 atbildēt