local-stats-pixel fb-conv-api

Hokeja gads6

26 2

2009. gads jeb tā pirmā puse pārliecinoši ir aizgājis hokeja zīmē – Latvijas izlašu labie starti Pasaules čempionātos, Rīgas "Dinamo" un kvalitatīvs hokejs pašu mājās ne tikai TV ekrānos.

2009. gads Latvijas hokejistiem sākās ar prieka asarām ne Dinamo, ne lielajai izlasei, bet gan U-20, kuri 4. janvārī uzvarot kazakus nosargāja vietu Augstākajā divīzijā, kas ir kaut kas pavisam nebijis Latvijas hokejam. Pašlaik atkal U-20 cīnās čempionātā, atkal par iespēju saglabāt vietu Augstākajā divīzijā, diemžēl šoreiz, atšķirībā no gada sākuma, tas ir daudz grūtāk, un lai saglabātu cerības arī nākošgad atrasties top divīzijā, mūsu jauniešiem šonakt ir jāuzvar Šveice. (tika zaudēts ar 5:7, atliek cerība uzvarot B grupas divas vājākās izlases)

Neliela atkāpe tiem, kas uzskata, ka mums nav hokeja nākotnes... Nākotne ir, bet jāatceras, ka šogad U-20 spēlē hokejisti, kuri ir dzimuši 1990. gadā un vēlāk, kuri sākuši trenēties ap 95.gadu, bet īstais hokeja uzplaukums un BUMS sākās tikai ap 2000. gadu. Tātad, īsto latviešu jauno hokejistu spēku mēs redzēsim tikai pēc gadiem 3-4...

Februāra sākumā, Rīgā pulcējot, Olimpisko spēļu aizejošajā vilcienā ielekt gribošās Ungārijas, Ukrainas un Itālijas hokejistus, mūsējie aizcirta vilciena durvis visiem degunpriekšā un izcīna iespēju spēlēt 3. olimpiādē pēc kārtas. Diemžēl šajā turnīrā nepārliecinoši nostrādāja komandas psiholoģija, turnīra favorītiem latviešiem problēmas sākas ar Ungāriem – mest mākam, bet iemest – nē! Lai vai kā, viela pārdomām izlases galvenajiem vadoņiem pēc šī te turnīra bija, bet mūsējie būs Vankūverā!

Nākošie aprīļa sākumā mūs iepriecināja U-18 izlase, kas atkal izcīnīja tiesības spēlēt Augstākajā divīzijā. Tas arī apliecina, ka Latvijas jauniešu hokeja vieta pasaules rangā ir ap 9.-12., robeža starp 1. un Augstāko divīziju. (Augstākājā divīzijā spēlē 10 izlases)

Aprīļa vidū mūs pārsteidz ... Dāmas, kuras ir uzvarējušas 2. divīzijas čempionātā un nākošgad spēlēs pirmajā, visu cieņu, ar tik smieklīgo sieviešu hokeja līmeni Latvijā, pie tam, ar nīkuļojošo sabiedrības interesi un atbalstu dāmas brauc un cīnās. Protams, līdz profesionālajam ASV, Kanādas, Zviedrijas, Somijas uc. valstu līmenim mums vēl tālu, tad no trim Baltijas valstīm Latvijai vienīgajai ir sieviešu hokeja izlase.

Un visbeidzot īstais Pasaules čempionāts, laikam varam jau teikt, ka šis bija labākais hokeja pavasaris kāds mums bijis. Viss sākās ar zaudējumu amerikāņiem, bet tad fantastiska uzvara pret Zviedriju, ka pēc tam puspasaule uztraucās, ka tik nesākas 3. pasaules karš, nepārliecinoša uzvara pār austriešiem, pagarinājums un uzvara pār pašiem mājiniekiem šveiciešiem un tiek piesmieti arī franči, zaudējums Krievijai, bet mēs esam ceturtdaļfinālā. Spēlē pret Kanādu zaudējums 2:4, bet kanādiešiem nācās krietni papūlēties, lai iedzītu ripu Masaļska vārtos. Izlase trešo reizi izcīna 7. vietu, LHF funkcionāru uzstādītais plāns ir izpildīts un Rīgā iela ar ziediem tiek noklāta pie četrām vēstniecībām.

Gadu izlase noslēdza ar divām pārbaudes spēlēm pret Dāniju, mērķis un doma jau varbūt pat bija laba, bet LHF sanāca iebraukt auzās un drīzāk savu kontu vairāk iztukšoja nekā uzpildīja uz biļešu rēķina.

aisse's 2009. gada:
TOP 3 spēlētāji – Kristaps Sotnieks, Edgars Masaļskis, Mārtiņš Karsums
Gada neaizmirstamākā spēle – Latvija – Zviedrija 3:2
Gada pārsteigums – Sanda Ozoliņa atgriešanās uz ledus un Rīgas "Dinamo"
 

26 2 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Paldies par atgaadinaajumu, ka sonakt muuseejiem pret ssveici.

1 0 atbildēt

..mūsu jauniešiem šonakt ir jāuzvar Šveice.  <pirms kko ņem un kopē labāk izlasi ko vsp. esi nokopējis.. :D gan jau saprati. ;DD 

1 0 atbildēt

Spēlētāju TOP3 totāli garām.

Sotnieks? Ok, labs jaunais spēlētājs, nostiprinājies DR, bet pirmā vieta? Mums ir 3 hokejisti, kuri spēlē NHL, bet tavā topā 2 ir no KHL un viens no AHL, interesanti :D

Vienīgi Masaļskis ir pelnījis būt kaut kādā topā, Karsumam sezona vispār līdz šim galīgi neizdevusies. Šonakt atkal zāģis un -2

1 0 atbildēt

atbildot uz eozz komentāru " u-20 sogad suukaa :D " sūkā tu. paskaties ar ko mēs kopā spēlējam A grupā  - komandai, kurai ar mums ir vislīdzīgākais jaunatnes hokeja attīstības līmenis, ir vismaz 10 reizes vairāk jauno reģistrēto spēlētāju nekā mums, par tādu Kanādu vispār nerunājot, kur to varētu būt kādas 500 reizes vairāk.

1 0 atbildēt

Sotniekam cepuri nost , jauns un talantīgs spēlētājs.Tālu tiks.Vēlu veiksmi mūsējiem čempī !

1 0 atbildēt

u-20 sogad suukaa :D

0 0 atbildēt