local-stats-pixel fb-conv-api

Vargans - Lētie mūzikas instrumenti 1.daļa7

61 1

Vargans, lai arī sākumā likās, ka ar šo instrumentu tikšu galā bez problēmām, tomēr sākumā visādi izmēģinājos, jo nevarēju no viņa nekādīgi izdabūt skaņu arā, likās kas tad tur grūts, iebāzt mutē un strikšķināt - a izrādās nekā, bet vēlak tomēr iemanījos spēlēt viņu pareizi un apguvu vairākas specifiskas spēlēšanas tehnikas.

Vargans = (The Jew's harp, jaw harp, mouth harp, or Ozark harp, trump and juice harp, is thought to be one of the oldest musical instruments in the world)

Vargans - instruments sastāv nodzelzs vai bronzas, respektīvi, misiņa rāmja un plānas, atsperīgas tērauda plāksnītes jeb mēlītes. Izrakumos atrastajiem varganiem mēlīte parasti ir nolauzta vai pilnīgi korodējusies. Latvijā gandrīz droši vargans ienācis ap 13. – 14. gs. – kad Latvijas teritorija iekļāvās Rietumu kristīgās kultūras lokā un Livonijā vargans nokļuva ar vācu ienācēju starpniecību. Pārsvarā vargani atrasti mūra pilīs, tostarp Rīgas Doma pagalmā. Vissenākais atrastais vargans atrasts Vecrīgā, Mārstaļu ielā 17 un datējams ar 13.-14. gs. Pārsvarā atrastie vargani ir no dzelzs, bet atrasti arī bronzas un misiņa instrumenti. Visu pagaidām klasificēto grupu vargani samērā precīzi datētā kultūrslānī sastopami vienlaicīgi – no 14. – 16. gadsimtam. dzelzs vai bronzas, respektīvi, misiņa rāmja un plānas, atsperīgas tērauda plāksnītes jeb mēlītes. Izrakumos atrastajiem varganiem mēlīte parasti ir nolauzta vai pilnīgi korodējusies. Latvijā gandrīz droši vargans ienācis ap 13. – 14. gs. – kad Latvijas teritorija iekļāvās Rietumu kristīgās kultūras lokā un Livonijā vargansnokļuva ar vācu ienācēju starpniecību. Pārsvarā vargani atrasti mūra pilīs, tostarp Rīgas Doma pagalmā. Vissenākais atrastaisvargans atrasts Vecrīgā, Mārstaļu ielā 17 un datējams ar 13.-14. gs. Pārsvarā atrastie vargani ir no dzelzs, bet atrasti arī bronzas un misiņa instrumenti. Visu pagaidām klasificēto grupu varganisamērā precīzi datētā kultūrslānī sastopami vienlaicīgi – no 14. – 16. gadsimtam. Man patīk var radīt spocīgu noskaņu vai arī sasmīdināt draugus tēlojot robotu.











61 1 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

man tieši tāds pats kā 4. bildē

3 0 atbildēt

Aizmirsu piebilst, plašs vargānu klāsts pieejams trijos mūzikas veikalos centrā ! Mūzikas Salons , Tava Skaņa (Your Sound ) un Mūzikas centrs , drošvien citur arī ir cenas no 2 ls - 5 ls un dārgāki !

1 0 atbildēt

 Šitais dampis , reizēm sit pa mēli un daudza zobus

 

:D:D:D

1 0 atbildēt

Ha, paldies !

Es jau sen biju dzirdējis, bet nekad nebija ne jausmas, kas tas tāds ir ;D

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt