local-stats-pixel fb-conv-api

Metallica - Kill 'Em All7

40 0

Nolēmu veidot rakstu sēriju par Metallica albumiem. Sāksim ar grupas debijas albumu - Kill 'Em All, kas tika izdots 1983. gada 25. jūlijā.

Grupa šo albumu ierakstīja divās nedēļās ar ļoti pieticīgu budžetu. Interesanti, ka sākotnējais nosaukums bija ieplānots "Metal up your ass", bet izdevēji palūdza to nomainīt. Relīzes dienā albums tika izdots tikai 1500 kopijās, bet kopš 1984. gada, kad Metallica nonāca Elektra Records paspārnē, tas ir vairākas reizes izdots atkārtoti. Mūsdienās albums jau ir pārdots vairāk nekā 3 miljonos kopiju un ieguvis kulta statusu.

Muzikāli šis albums nelīdzinās nevienam citam grupas veikumam. Žanru varētu raksturot kā pankroku, no kā grupa ļoti iedvesmojās, savienojumā ar brutālu un neapstrādātu speed/thrash metālu. Tā laika grupas attieksmi atklāj solists Džeimss Hetfīlds:

" Tieši godīgums un nevainīgums šajā visā ir tik forši. Viss, ko mēs toreiz zinājām: kratīt galvu, sagraut pilsētu un tādā garā. Tajā laikā es nespēju uzrakstīt dziesmu, kas izglābtu manu dzīvi, tāpēc varēju tikai klausīties citas grupas un novērtēt kā viņi interpretē lietas. Es tikai vēlējos tam visam pievienot mūsu attieksmi - tieši tāpēc man tajā laikā ļoti patika pankroks. Tas bija tas godīgums, kas daudzām vecajām grupām, manuprāt, nepiemita. Piemēram, par ko īsti dziedāja Judas Priest? Vai Iron Maiden? Tās bija dīvainas fantāzijas. Varbūt arī mēs tajā visā nedaudz "iebraucām" ar savu dziesmu Phantom Lord un dažām citām, bet lielākoties mēs centāmies nerakstīt par tēmām, kuras nepārzinājām. "

Tieši šis albums, kā vēlāk izteicās bundzinieks Larss Ulrihs, bruģēja Metallica ceļu uz "pasaules dominēšanu". Albums neapšaubāmi ir klasisks sākotnējā thrash metāla paraugs, kurā apvienotas pankroka lirikas un ātrums ar metāla smagnējo skanējumu. Daudzas dziesmas, piemēram, Seek And Destory un Whiplash ir kļuvušas par žanra klasiku.

Raksti par citiem Metallica albumiem:

http://www.spoki.lv/kinomuzika/Metallica-Ride-The-Lightning/331418

http://www.spoki.lv/kinomuzika/Metallica-Master-Of-Puppets/332345

http://www.spoki.lv/kinomuzika/Metallica-And-Justice-for-All/335727

http://www.spoki.lv/kinomuzika/Metallica-The-Black-Album/346442

http://www.spoki.lv/kinomuzika/Metallica-Load-ReLoad/380401





40 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 7

0/2000

Baigi īsi. Patīk šādus rakstus lasīt - turpini. Btw, Džeimsu piecēla kāds (nezinu kas īsti, gan jau Larss) tajā dienā, kad viņam bija jāieraksa vokāls, viņš atbildēja:"Ej dirst, neiešu nekādu vokālu rakstīt." Beigās viņu piespieda piecelties, un viņš pohains ierakstīja vokālu šim albim. :D

2 0 atbildēt

Metallica - probably best band in the world.

0 0 atbildēt

es jau teiktu, ka turpini, bet nezinu, cik daudziem spokiem patīk metāls. droši vien procentuāli mazākajai daļai. ;D

0 0 atbildēt

Varēji uzrakstīt, kā radās "Kill 'em all", kad aizliedza "Metal up your ass", tas ir interesants stāstiņš. Maz informācijas, lai gan es visu jau tāpat zinu, man ir interesanti tāpat visu pārlasīt vēlreiz, un jā - veido arī tālāk. Gribu paskatīties rakstus par Metallicas prime-time albumiem "RTL, AJFA, MOP."

0 0 atbildēt

emotion 

0 0 atbildēt

Paldies par ieteikumiem, raksts par Ride The Lightning noteikti būs garāks. 

0 0 atbildēt

Favorit albums.

0 0 atbildēt