local-stats-pixel fb-conv-api

Mans Filmu Top 18! Filmas, kuras kaut reizi dzīvē ir jāredz! Šīs ir VĒRTS redzēt10

77 11

Mans Filmu Top 18 !!! Filmas, kuras kaut reizi dzīvē ir jāredz!

Nr.1 - „The Sound of Music” ( Mūzikas skaņas)

Brīnumains un patiesi sirdi aizkustinošs stāsts, kas kļuvis par visu laiku vispopulārāko filmu visai ģimenei. Apburošā Džūlija Endrjūsa spēlē Mariju - jaunu, apagarotu sievieti, kas pamet klosteri, lai kļūtu par kapteiņa fon Trapa septiņu bērnu guvernanti. Kapteinis ir aristokrāts, atraitnis, kas savā mājā noteicis tik stingrus likumus, ka mūzikai un jautrībai tur vairs nav atlicis vietas. Šī filma ir piecu Oskaru balvu laureāte, ieskaitot balvu "Par labāko filmu", un tajā skan tagad jau visā pasaulē iemīļotas dziesmas.

Nr.2 – The Day After Tomorrow / Послезавтра / Parīt /

Būtībā, šī filma ir ļoti aktuāla, jo norāda uz ļoti nopietnām pārmaiņām dabā, kuras notiek pašlaik, kamēr Jūs lasat šo manu komentāru. Tā nav fantastika vai izdomājums - tā ir realitāte šodien pasaulē. Tie, kuri noskatoties šo filmu neaizdomājas par mūsu atbildību un rīcību, kura veicina šīs izmaiņas dabā - nu tiem jau ir par vēlu līdzēt.

Nr.3 - „Le Bal”

50 gadi Parīzes deju zālē. Jūtas, emocijas, aizraušanas un kaislības. Deja ir attiecības, tā ir vēstījums, partneru saskare dejā ir saspēle. Filma bez vārdiem - visu var izteikt ar žestiem, acu skatienu, skaņu, mūziku un deju. Ķermenis nemelo pat tad, kad izteiktie vārdi ir viena vienīga izlikšanās.

Skaties pats - un literāro dramaturģiju veido pats!

Nr.4 - „Intouchables” (Неприкасаемые) - (Neaizskaramie)

Filma, kura stāsta par cilvēcīgumu un cilvēciskām attiecībām. Par to, ka cilvēkam ir vajadzīgs civēks. Filma, kura liek domāt.

Nr.5 – „Cilvēka Bērns”

Pēc latviešu rakstnieka Jāņa Klīdzēja romāna uzņemtā filma rāda cilvēka ieiešanu pasaulē, pasaules atklāšanu un sevis apzināšanos.

Nr. 6 – „What Dreams May Come” (Kurp ved sapņi) - (Куда приводят мечты)

Smaga filma, taču vēlreiz un vēlreiz atgādina - Cilvēks tic tam , kam grib ticēt. Un nevienmēr ir tā kā izskatās.

Nr.7 – „Patriot” (Patriots)

Šī filma ir lielisku aktieru tandēms un viņu lieliskās aktierspēles triumfs. Šajā filmā bez sižeta, visinteresantākais man šķiet tieši - aktierspēle.

Nr.8 – „CUCKOO” (Кукушка)

Un ko Jūs darītu, nonākot šādā situācijā! ?

Nr.9 – „It's Complicated” (Простые сложности) - (Viss ir sarežģīti)

Mīlu šo filmu!

Nr.10 - „ August Rush „

Ja filmas laikā vairākas reizes neesat raudājuši - Jūs neko neesat sapratuši un sajutuši. Jūs to vnk nespējat! Žēl!

Nr. 11 - „SAMSARA”

Mūsdienu šokējošā realitāte, kuru mēs tik ļoti cenšamies slēpt un neredzēt! ŠĪ filma šokēs ikvienu, un ļaus paraudzīties uz mūsdienu sabiedrību un tās vērtībām no cita skatpunkta. Šis ir mūsdienu šedevrs kinomākslā.

Nr. 12 – „ Веселые ребята „

Šo filmu uztvers tikai tie, kas labi zin krievu valodu un ir kaut nedaudz dzīvojuši laukos.

Nr.13 –Memoirs of a Geisha / Мемуары гейши / Geišas atmiņas

Lieki komentāri!

Nr.14 – The Devil Wears Prada / Sātans Pradas brunčos

Viegla filma, taču aktrise Merila Strīpa galvenajā lomā ir SATRIECOŠA! Filma ļaus ieskatīties modes pasaulē un mazliet labāk izprast, kur sākas tas, ko mēs pašlaik velkam mugurā un kurš to nosaka.

Nr.15 - Операция Ы и другие приключения Шурика (Šurika piedzīvojumi)

Filmu klasika! Viena no retajām filmām, kuru skatoties ir jūtams siltums, enerģija, lielisks krievu humors un aktieri. Stāsta par dzīvi padomju savienībā, kas pasniegta caur vnk cilvēciskām vērtībām. Atkal, šo filmu var izbaudīt tikai , ja ir ļoti labas krievu valodas zināšanas un elementāra saprašana par PSRS 70 / 80 gados notiekošo. Jaunieši varētu pavērot sižeta fonu - kādas bija drēbes, kādas frizūras, kādas mašīnas, kāda arhitektūra, reklamas utt.

Nr.16 – „Замуж на 2 дня”

Vienkārši saku Tā - nespēlējies ar Jūtām! Kaut kur paralēles var vilkt ar filmu "Kā pazudēt puisi 10 dienās"

Nr. 17 – „Carmen”

Klasika!

Nr.18 – „ Anna Kareņina „

Klasika!

______________________________________

Tas, ko mēs izvēlamies skatīties, lielā mērā veido daļu mūsu personības un intelektuālās attīstības. Nevelti, liela daļa filmu ir kādu slavenu un labu grāmatu ekranizējumi. Ja ņem vērā faktu, ka grāmatas lasa arvien mazāk, tad filma ir lielisks veids, kā iegūt vismaz nelielu daļiņu no bagātās literatūras pasaules.

Protams, ikviena filma ir nepilnīga, jo no konkrētā darba un/vai stāsta, spēj nodot tikai nelielu daļu informācijas un arī caur stipri subjektīvu, konkrētās filmas režisora redzējumu vai izpratni par konkrēto stāstu.

Nevelti, tie, kas lasa grāmatas - ļoti bieži ir vīlušies un pat sašutuši, cik sekli dažs labs režisors izprot kādu stāstu vai romānu un tā cilvēcīgo nozīmi. Taču tas vēlreiz pastiprināti norāda uz to, ka mums ļoti stipri ir jāizvērtē, kam mēs uzticam savu garīgo, intelektuālo un morālo attīstību.

Būsim noteicēji paši par savu izvēli un neskatīsimies tukšas, trulas, bezjēdzīgas, cilvēku degradējošas filmas, bez jēgas un jel kādas kripatiņas morāles.

Par izcilām filmām!

77 11 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Kaspars Pudniks
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000
Pariit?!? Vaitad nav 'Diena pēc rītdienas'?
7 0 atbildēt

Parīt. :D

3 0 atbildēt

Nevienu Must see filmu topu nespēju iedomātiez bez šīs 

The Shawshank Redemption (1994)
2 0 atbildēt

Par August Rush. Kāpēc pie šāda salkanuma būtu jāraud? Visas emocijas, visa filma ir holivudiski izrēķināta, lai tikai piesaistītu puņķainos cilvēkus, kuriem liekas, ka filmā tiek parādīts, kas ļoti dziļš un nopietns. Vispār pie māskals filmām ir diezgan stulbi raudāt. Un šāda tipa filmas kā August Rush ir tikai un vienīgi, lai saraudinātu skatītājus. Nekā cita jau tajā filmā nav.

2 0 atbildēt
Protams,šeit ir klasikas,bet.. daudzas labas,nesen radušās must seen filmas esi izlaidis.
0 0 atbildēt

Varu ieteikt arī izlasīt grāmatu "Geišas atmiņas". Fantastiska grāmata! Izlasīju ātri un ar lielu interesi.

0 0 atbildēt

Ļoti cilvēcīgs virsraksts un raksts! Pa lielam piekrītu autoram, paši mēs izvēlamies savu garīgo barību, to , kas mūs ceļ un to, kas degradē...Katram ir savas filmas, kuras papildinātu šo sarakstu... Tikai nesaprotu tos tumsonīgos mīnusus!?! Atšķirīgas domas ir jānokauj un jāiznīcina? Parādījās latviešu pelēkā un mīcāmā masa? To es laikam nesapratīšu līdz kapa malai...

0 0 atbildēt

Patiesībā neciešu grāmatu ekranizējumus. Ja kāda manis lasīta grāmata tiek ekranizēta, necenšos to noskatīties, otrādi gan, ja noskatos filmu, kas mani uzrunā un izrādās, ka ir grāmata - labrāt to izlasu, bet te arī nianse, ja grāmata sarakstīta pēc filmas - neinteresē. 

0 0 atbildēt