local-stats-pixel fb-conv-api

Kā noslēgsies seriāls "Game Of Thrones"?5

Sveiciens, spocēniem. Šad un tad esmu rakstījis rakstus par filmu un seriālu teorijām, tagad laiks Game of Thrones jeb Troņu spēlēm. Seriāla pēdējā sezona ir paredzēta 2019. gada pavasara beigās/ vasaras sākumā. Kāds teiks, kāpēc tad tik laicīgi to aprakstu? Vienkārši – lai ja izdodās ko uzminēt vai pareģot neviens nesaka, ka esmu noskatījies un tad “pareģojis”, turklāt, citur pasaulē 8. sezonas teorijas tika sākts izteikt uzreiz pēc 7. sezonas beigām. Šo vēlos veidot kā rakstu sēriju, jo idejas, kas un kā var notikt ir ļoti daudz un dažas ir ticamākas, dažas pat ļoti trakas un negaidītas priekš GOT (seriāla un grāmatu fani zina, cik “troņi” pilni ar negaidītiem pavērsieniem.) Šajā daļā ļoti vispārināti par to, kas notiks sezonas gaitā. Nākamajās daļas jau sīkāk par notikumiem, tēlu likteni un kā jau teicu dažas trakās teorijas. Uzreiz atvainojos gan šai daļai, gan nākamajām uz priekšu par neprecīzu latviskošanu tēliem un vietam – esmu tikai lasījis, klausījies un skatījies angliski un google nepalīdz atrast visu vietu un tēlu vārdus, nosaukumus. Papildus tam – kā amerikāņi saka “spoiler alert” jeb brīdinājums, ka lasot šo rakstu var uzzināt svarīgas detaļas par to, kas jau ir ekranizēts/ noticis gramatās.

Tātad kā noslēgsies seriāls? Iepriekšējā sezona noslēdzās ar to kā Nakts Karalis ar savu armiju un atdzīvināto Vizerionu iznīcināja maģisko ledus Sienu, kura bija sargājusi Vesterosu 8000 gadus. Sezona tieši ar to arī aizsāksies, kā tiks rādīti pārpalikumi no sienas, vietā, kur tā tika iznīcināta. Lielākā daļa cilvēku, kuri tur bija aizgājuši bojā. No gruvešiem paceļās Tormunds un ar bariņu “mežoņu” dosies Vinterfelas virzienā, lai brīdinātu Džonu Snovu par to, ka ir ziepes. Tajā pašā virzienā dosies arī Nakts Karalis un viņa armija. Tajā pašā laikā Vinterfelā ieradīsies Džons, Denerisa un pārējie viņu sekotāji, kas turp devās ar kuģi. Denerisai nāksies izbaudīt ne mazumu aizdomīgu un niknu skatienu, atceroties viņas tēva noziegumus pret Stārkiem. Sems gatavojās atklāt Dzonam par to, ka viņs nav Stārks bet gan Eigons Tārgārjēns juniors, taču Brens viņu no tā attur. Paraleli Kaiberns Sērsijas vārdā visu Karaļzemes apakšzemi izklāj ar mežonīgo uguni. Sērsija baidās, ka kāds varētu uzbrukt viņai un viņas zemei un negrib aiziet bojā no svešas rokas. To viņa apliecināja jau Blakvoteras kaujā, kur bija gatava gan pati noindēties, gan noindēt savu dēlu Tomenu, lai tik nekristu gūstā. Jorens atgriežās ar Zelta kompānijas armiju. Pēc šī notikuma sekos galvenie sezonas notikumi. Vispirms Nakts Karalis iebruks VInterfelā. Kaujas laikā pirmo reizi varēs vērot pūķu kauju, kad cīnīsies abi dzīvi palikušie Denerisas pūķi un atdzīvinātais Vizerions. Balto staigātāju armijas pārsvars būs tik liels, ka nekādi sagataves darbi nelīdzēs un šķitīs, ka Vinterfela kritīs bez lielas cīņas. Cīņas gaitā tiks atdzīvināti arī mirušie un katakombās apglabātie bijušie karaļi un karalienes, kuri nostāsies Nakts Karaļa armijas priekšgalā. Pašā ciņas karstumā ieradīsies Džeimijs Lanisters ar pāris tūkstošiem Lanisteru kaujinieku, kuri bez saviem karogiem būs gatavi palīdzēt nevis dzimtai bet dzīvībai. Tas dos iespēju vairākiem no galvenajiem varoņiem. Nakts Karalis un viņa armija pēc kaujas dosies Karaļzemes virzienā.

Dzīvi palikušie dosies uz Seju salu, jo Brens norādīs, ka tieši šajā vietā būs izšķirošie notikumi. Tur viņi sastaps vairākus citus zināmus tēlus, ar Melisandru un Varisu priekšgalā. Tieši šeit atklāsies tas, ka lai uzveiktu Nakts Karali ir jāpiepilda Misa Misa pareģojums, kas nozīmē, ka “princim, kurš ir apsolīts” ir jāietriec Gaismas nesēja zobens savas mīļotās, krūtīs, kas liks tam aizdegties ar maģisku liesmu, kas spēs uzvarēt Nakts Karali. Princis kā jau daudzi nojauš ir Džons Snovs, taču, lai izpildītu šo pareģojumu viņš nenogalinās Denerisu. Bojā ies Melisandra, kura to pareģoja, jau tad, kad pēdejo reizi redzējām viņu 7. sezonā. Tieši šajā brīdī par savu īsto vārdu Džons uzzinās no Sema un Brena. Brens, cerībā uzzināt Nakts Karaļa atrašanās vietu pieskarsies īpašajam kokam un atklās to, ka Karaļzeme jau ir izpostīta un Nakts Karaļa armija tuvojās Seju salai. Kad Nakts Karalis ieradīsies izcelsies smaga kauja, kurā ies bojā lielākā daļa armiju un galveno tēlu, taču Džons ar savu Gaismas nesēja zobenu uzveiks Nakts Karali. Pēdejie dzīvi palikušie ar Denerisu, Tirionu un Džonu priekšgalā ieradīsies Karaļzemē, kura būs pa pusei sadegusi, pa pusei sadegusi. Tur nebūs nevienas dzīvas dvēseles. Ierodoties troņistabā pavērsies tas pats skats, kuru 3. sezonā vīzijā redzēja Denerisa un sezonu vēlāk Brens – troņistabai caurs jumts un tronis viss sniegā. Šajā mirklī Džons paziņo, ka turpmāk Vesterosai vairs nebūs 1 karalis, bet katrai zemei savs karalis. Pēdējās 10-15 minūtes no šova būs lēciens nākotnē, kurā parādīsies, kā dzīvi palikušie dzīvo, kurš kur valda utt.

Tāds ir mans “ īsais pareģojums” par to, kas varētu notikt 8. sezonā. Turpmākajos šīs sērijas rakstos pievērsīšos sīkāk, pie noteiktiem notikumiem un atsevišķu tēlu nākotnēm, kā arī pieminēšu pāris teorijas, kuras varētu iet pretrunā ar šo. Ceru, ka jums patika un no tiem spocēniem, kuriem arī patīk šis seriāls, komentāros ceru ieraudzīt viņu pašu teorijas par to kā viss varētu beigties.

131 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
Tavs īsais pareģojums, vai pa lielam nospiests no ārzemju portāla, kur viss šis aprakstīts kā “it kā” noplūdušais scenārijs emotion))) Zagt nav labi!
0 0 atbildēt