local-stats-pixel fb-conv-api

Filmas "Real Steel" recenzija? Jā!14

Filmas "Real Steel" apskats - recenzija.

Roboti cīnās, dzirksteles šķīst, eļļa šļakstās, labais, kreisais, aperkots.... jā, es domāju, filma Real Steel ir jānoskatās.
Tad nu, lūk, šovakar nolēmu izklaidēt sevi ar šo futuristisko, nestandarta vardarbības skarto kāvēju.
Jau pašā filmas sākumā rodas neliela nepatika pret filmas galveno varoni, kurš visādiem trikiem mēģina izvairīties no parādu atdošanas, bet nezinot, kas par štellēm, centos pārāk skarbi netiesāt slikto puisi, kurš brauc ar pirms Kristus laikmeta smago.
Kadrs pēc kadra un mana nepatika pret galveno varoni auga augumā – dolāru prasīšana no mazajām meitenēm par iespējām paskatīties uz robotu... jā, tas varētu piestāvēt skarbajam, parādos nokļuvušajam vīram, tomēr ieraugot kādā stāvoklī šis robots ir, pat man bija skaidrs – nē 5 zaļos par skatīšanos uz tādu, Saratov ledusskapim līdzīgu lūzni maksāt nav vērts. 50 santīmu. Jā, 50 santīmu ir tieši tik daudz, cik es būtu gatavs maksāt par skatīšanos uz to. Un vēēl kaut kas - galveno varoni sauc Čārlijs. Kad to dzirdēju, uznāca pamatīga smieklu lēkme. Tiešām piemērotāju vārdu šim plānā galdiņa urbējam grūti izdomāt [atcerēsimies vācu seriālu par šimpanzīti "Mūsu Čārlijs... :D"
Pirmā cīņa! Ar bulli? Tiešām? Robots pret bulli? Noskaidrosim vienu – es esmu pret vēršu cīņām, vai nu tāpēc, ka pēc horoskopa esmu vērsis, vai arī tāpēc, ka dzīvnieku spīdzināšana un nogalināšana, manuprāt, ir zemiska un nožēlojama rīcība. Tad nu robots cīnās pret bulli. Te nu uzreiz vajadzētu saprast, ka milzīgs robots noteikti pievarētu nabaga lopiņu, un cīņas sākumā arī šķiet, ka tā notiks. Tomēr tad filmas galvenais varonis sāk atklāt savu apbrīnojamo raksturu un to, cik labs robotu cīkstonis ir, cik nopietni uztver to ko dara utt. Pēc īpaši debīlas un bērnišķīgas rīcības galvenais varonis var noskatīties, kā bullis izvazā sadauzītā robota daļas pa laukumu. Cīņa galā. Bullis:1, robots:0. Nav īsti saprotams, kā tas varēja notikt, bet, kopš skatītājiem ir atklājies galvenā varoņa muļķības okeāna plašums, par ko brīnīties paliek arvien mazāk.
Sentimentālā sižeta iesaiste. Vienas nakts sakara rezultātā radies dēls. Jup, tas mūsu varonim piestāv. Vai māte ir robots? Nē. Māte ir mirusi. Tad nu mūsu „augsto” morāles standartu caurstrāvotais varonis pārdod aizbildniecības tiesības uz savu dēlu kādam vecam, bagātam izvirtulim. Nu labi, tik traki nav – ne izvirtulim pašam, bet viņa sievai, kas ir zēna nelaiķa mātes māsa. Bla bla bla.
Zēnam izrādas asa mēle un tieksme pēc daļas sava „tēva” naudas, kas iegūta iepriekšminētajā godprātīgajā darījumā. Bet naudas nebūs. Nevienam. Jo par naudiņu ir iegādāts cīņas robots „Trokšņainais puika”. Mhm.
Trokšņainais puika ir liels, diodēm pārklāts robots, izskatā līdzīgs japāņu samurajam. Bijušais kaut kādas tur super robotu cīņas līgas cīnītājs. Īsāk sakot daudzsološa, skaisti violeta mašīna. Oho! Vai mūsu galvenajam varonim, pret kuru pēdējās manas simpātijas ir zudušas jau pirms laba laika, būtu beidzot uzspīdējusi saulīte? Paskatīsimies? Nē! Nav vis. Skatoties tālāko notikumu attīstību šķiet, ka garīgās izaugsmes ziņā mūsu fiziski, it kā attīstītais varonis tomēr ir palicis piecgadīga bērna līmenī. Varbūt pat sliktāk. Šķiet, ka varonim ir arī kādi garīgās attīstības traucējumi, jo tā vietā, lai kārtīgi izpētītu savu jauno robotu, uzzinātu ko tas spēj, iemācītos to vadīt, galvenais varonis steigšus dodas kārtējā avantūrā – cīniņā.
Aizmirsu pieminēt, ka kaut kur starp šīm ainām parādās seksīgā beibe – kāda no galvenā varoņa bijušajām, kura nodarbojas ar robotu skrūvēšanu. Mūsu baltrocītis varonis jau to nedara. Vispār līdz šim neesmu viņu redzējis ar kaut ko smagāku par robota vadības pulti rokā. Nožēlojami, ne?
Tātad galvenais varonis kopā ar savu dēlu ir devušies uz underground robotu cīniņu vietu, kur, kā jau tas bija paredzams, galvenā varoņa neizdarības, stulbuma, tuvredzības, nespējas pieņemt lēmumus un mācīties no savām kļūdām dēļ, skaistais robots Trokšņainais puika tiek sadauzīts gabalos. Bet tas vēl nav pats labākais. Tā vietā, lai savāktu sava nesen par 50 tūkstošiem dolāru iegādātā robota detaļas, un aizvestu to seksīgajai beibei uz skrūvēšanu kopā, galvenais varonis sakautā robota detaļas par sviestmaizi pārdod vietējiem utubungām un ar asti kājstarpē dodas prom. Vēl galvenais varonis saņem gluži saprotamu un pamatotu kritiku no sava dēla, kurš, kā izrādās, neēd hamburgerus.
Nākamā atziņa ir – ābols no ābeles tālu nekrīt. Proti, no sākuma likās, ka puika ir diezgan prātīgs, un iespējams, pat spētu pasargāt savu „tēvu” no neizbēgamas bojāejas, kas neapšaubāmi tik infantīlam radījumam draud, tomēr arī šeit es biju kļūdījies.
Kādā epizodē, kur galvenais varonis kopā ar dēlu dodas uz kādu auto/robotu kapsētu zagt robotu detaļas [jā, pareizi, savu sakauto 50k vērto robotu viņš pārdod pa santīmiem, un tad dodas zagt kaut kādas aizvēsturiskas Optimus Prime laikmeta robotu detaļas], dēls attopas kraujas malā, šajā epizodē galvenais varonis izrāda pirmās Homo Sapiens raksturīgās pazīmes un brīdina dēlu par bīstamību atrasties kraujas malā, bet dēls, tā vietā, lai staigšus pamestu bīstamo zonu, pārdoši sāk lēkāt un kaut ko mahāties, kā rezultātā krīt aizā iekšā.
Viss. Tālāk šo odu debīlismam es skatīties nespēju.
Galvenais varonis ir muskuļota vīrieša ķermenī iemiesojies, sasodīts, Homērs Simpsons, kuram nav Mārdžas, kas viņu visu laiku ručītu ārā, kā rezultātā dzīve viņu sit un sit, un es patiesi brīnos, kā dzīve viņu nav nodauzījusi beigtu vienā setā, jo pēc būtības, tik neizdevušos eksemplārus jau daba parasti pati iznīcina.
Nu jā, tātad tālāk šo savārstījumu skatīties es nespēju, ja jūs noskataties, ierakstiet, varbūt, komentāros, kādas vēl muļķības tas antiņš sastrādāja. Vispār [es tiešām esmu to filmu taagd izslēdzis un nezinu, kas notiks tālāk] es varu izteikt hipotēzi, ka filmas gaitā galvenajam varonim sanāks veikt smagu izvēli starp to, ko viņš dara – visām tām robotu štellēm, un savu dēlu. Un, protams, viņš izvēlēsies mazo balamuti. Gluži kā tajā Stalones filmā, kur viņš ir skarbais fūres braucējs – redzat paralēles? :D
Tad nu, lai vakars nebūtu izbojāts, slēdzu iekšā Hamaleonu rotaļas. :D

Reklāma
42 6 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://<head>
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 14

0/2000

Respekts tam kurš to izlasīja :D

7 0 atbildēt

mūsdienu variants filmai rokijs ;) īpaši atgādina rokija pēdējo daļu,kur viņš zaudēja(ja nemaldos) bet tikuntā palika varonis.

3 0 atbildēt

Es filmu skatoties paspēju iemigt, pamosties un vēl beigas noskatīties. Pa skaisto :D

2 0 atbildēt

esmu parak slinks lai lasitu bet plus par centibu ;)

2 1 atbildēt

ES labāk nokačašu filmu,neka lasīsu šo tekstu :D

1 0 atbildēt

Jup, es sāku ticēt, ka pēc pāris dekādēm ļaudis vairs nemācēs lasīt, paskat kā visi pukst, ieraugot nieka lapaspusi. Kaut ko sarežģītāku par video un komiksu sagremot laikam prasa jau piepūli. :) Nu tad neko.

1 0 atbildēt

Vajadzēja skatīties tālāk- tuvāk beigām Džekmens dabū pa muti par parādu nemaksāšanu, uzreiz būtu labāks priekštats par filmu :D

1 0 atbildēt

Njaa... sākums bija tieši tāds kā ir aprastīts recenzijā, bet tomēr tas "saldais ēdiens" tika noturēts līdz beigām, bet filma ir skatāma, nedaudz man atgādināja beigas no filmas Warrior.

1 0 atbildēt

Varbūt uzcep vēl kādu elpu aizraujošu recenziju?

0 0 atbildēt

IR garis raksti,kuru saakums cilvekus ieinterese,manupraat sis nau viens no tiem!

0 0 atbildēt