local-stats-pixel fb-conv-api

Evolūcija/Degradācija169

1239 19

Dejas pie ''tuciniekiem'' man atgādina alu cilvēku dejas pie tā laika ''mūzikas''.Kam viņi to darīja?Neiedziļināšos tajā vai viņi to darīja kāda rituāla vadīti vai vienkārši lai izkustinātu kājas hipnotiska ritma pavadījumā.
Gribi izkustināt kājas? - Ej paskriet!Nevajag degradēt sevi vēl vairāk, ņemot vērā to, ka to jau ar mums dara mēdiji, tāpēc ''labu'' mūziku klausoties, būs mazākais ko tu vari darīt.
Padomā ārpus ''kastes'', jo labs ne vienmēr ir tas, ko tev iesaka tavs draugs.Sliktas mūzikas purvā ievilkt ir ļoti viegli.Ņemot vērā to, ka apkārt tā skan ļoti bieži, tas patiešām hipnotizē un liek tev dziedāt līdzi tām pāris frāzēm, kas ir dzirdamas ''Eiropas Hitu Radio'' atskaņotajos skaņdarbos.Tāds jau arī ir mērķis.Īsu, lipīgu frāzīšu izsaukšana - tātad vieglāk dziedāt līdzi un vai tad nav patīkami, ja zini dziesmai VISUS vārdus?


Degradācija/Evolūcija - Piemērs, par nu jau bijušo reperi Gacho, kas nu jau labu laiku ir pārgājis uz tām lipīgajām frāzītēm un pametis liriku - Hip-Hopu.Diezgan gudri no viņa puses, ja gribi taisīt naudu, ne mūziku, jo viņa klausītāju daudzums patiešām ir krietni pieaudzis!
Vairāk dziesmas + mazāk lirikas = vairāk klausītāju Vairāk klausītāju = Vairāk ienākumu
Vairāk klausītāju, tātad vairāk naudas ''Virsdrēbēm'' , jo viņš to var, var, var, var, var, var un mēs to arī varam, jo mūsdienās nav īpaši liela māksla pelnīt uz to, ka mūsdienu sabiedrībai ir tomēr svarīgāka kvantitāte, nevis kvalitāte.



Ar šo rakstu nemēģinu ''Izglābt'' pasauli.Vienkārši ceru, ka varbūt kāds tomēr piedomās pie tā, ko tomēr mūsu smadzeņu podiņos mēģina ieskalot.
Kā piemēram tev liekas normāli dzīvē tas, ko mūziķis izdzied dziesmā/klipā, kā viņš piemēram krāpj savu meiteni, nodod draugu, tātad visiem sāk likties tas, ka tā darīt ir normāli, ka tā tam taču ir jānotiek, jo jārēķinās tikai ar sevi, primārais ir tikai viņa vajadzības
To izdarot dzīvē un uzskatot, ka tas ir normāli rodas iesaistīto cilvēku domstarpības, rodas naids.Tātad ar mūziku mākslinieks arī ceļ naida līmeni klausītājos savā ziņā, apzinoties vai neapzinoties.

Nu bet ko tad es?Laikam jau esmu vecs un neko nesaprotu!

1239 19 169 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 169

0/2000

Nu es jau neko nesaku, katram sava gaume, bet pati muuzika ir izbojaajusies...

un starpcitu, tas nebija retorisks vai sarkastisks jautaajums, es tieshaam nezinu, kas ir dubstep un Skrillex, vienkaarshi vissapkaart visi par to runaa...

 

un nejau tikai smago muuziku klausos, kautvai viens no maniem miilaakajiem izpildiitaajiem Johny Cash, taa ne tuvu nav smagaa muuzika : ))

 

Atvainojos, ka bez garumziimeem. 

4 2 atbildēt

Tie nav visi Bohemian Rhapsody vārdi!

2 0 atbildēt

Tā vajag mācēt : ) Neko nepasakot, pateikt visu.

2 0 atbildēt

Ticu,bet liela daļā arī klausās to kas tagad ir "modē". Skumji...

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

Ieskaidrot to nav reāli, pirms es sāku klausīties metālu, roku, man likās ka tur visas dziesmas vienādas, kko bļauj un etc. Tagad pašam par sevi jāsmejas.

2 0 atbildēt

vispār jau labākā mūzika ir bez vārdiem. tas tā kā visiem būtu skaidrs. emotion

2 0 atbildēt
nu kāda kuram gaume... Nepatīk tie pop un tie metāli/roki kur ķērc kā aizkauta cūka (CoB, Hatebreed utml.) .. Un dubstep nemaz nau tada huiņa kā domājat.. Ir artist kuri producē dubstep kur ir vārdi ar jēgu un daudz vairāk kā 20 vienā pantā kas atkārtojas. Ir arī chillstep un wēl daudz citu. Mīļie cilvēki... Nespriediet par mūzikas žanru pēc viena mūziķa (kā skrillex) un btw skrillex producē wairāk electro glich nekā dubstep.
10 8 atbildēt

arī skolas un augstskolas gados bija līdzīga domāšana, kā autoram, bet tad es pieaugu. Man apnika iedziļināties lirikās un visās pasaules problēmās un nelaimīgajos un sirdi plosošajos mīlas stāstos! Gribēja dzīvot bez visādas jebļas, kas pa galvu ņemās un, tam loti labi noder hītu mūzika, kurai nav nekāda slēpta jēga. Un klubu mūzika, vai tucāri, kā tu saki, ir perfekti, lai atslēgtu savas smadzenes nedēļas nogalē. Visu nedēļu smadzenes ir nodarbinātas darbos un nebeidzamā stresā/skriešanā un tu vēl gribi, lai es nedēļas nogalē ietu uz klubu, kur skan metallica, Queen vai System of a down, kur es turpinātu gruzīt jēgu un pārdomāt dzīvi? Piedrāzt, ir 6dienas vakars un es atslēdzu smadzenes! Klausos lētu mūziku, tusējos seklos klubos, ar seklām seksīgām blondīnēm un sevi relaksēju ar kādu koktēli. Nevis iepērku akcijas alu un eju dzert kkādā pretīgā bedrē ar neglītām, bālām ''inteliģentām'' meitenēm, kuras par vārdu epilācija ir lasījušas grāmatās, vari arī viens pats pieleju acis mājās, gruzoties pie kārtējā As I lay dying vai Avenged 7fold gabala.

Dzīve ir pārāk īsa, lai viņā iedziļinātos. Dari to, kas Tevi padara laimīgu. Nemēģini nevienam ieriebt vai kko pierādīt ar savu gaumi. Ja tas Tev patīk, dari to.

Katrs pats izvēlās savu dzīves modeli.

2 0 atbildēt

True, tas tāpēc, ka uzvar nauda, ka tik vairāk to nopelnīt un mūžīgā cīņa par topa virsotnēm..

1 0 atbildēt

Es skatos ka šeit daudziem daudzi saka ka jaunas dziesmas ir pēdējie sū*i  ta nu gan nav taisnība jo es zinu labas top dziesmas (bet nu pa gaumi nestridas :) )

1 0 atbildēt

Metāla faniem iesaku labu grupu Disturbed.

2 1 atbildēt

diezgan bieži nonāku pie domas, redzot klipus un klausoties mūziku, ka gribu dzirdēt labu mūziku ar vārdiem, nevis skatīties, kā kāds kameras priekšā tikai pakaļu krata.

 

tāpat - mani šokē tas, ka pat mana draudzene - cilvēks ar gudru galvu, un, ja tas ko nosaka šeit, arī labām sekmēm, NEZIN, kas ir Queen, Guns'n Roses vai Led Zeppelin. Te nav runa tieši par viņu, bet par faktu, ka pat cilvēks, kurš vēlās iegūt labu izglītību utt. un to arī dara, klausās I'm sexy and i know utt. un jūsmo par to.

1 0 atbildēt

Stulbs tu esi, piedod, bet tā ir, vispirms uzzini kā strādā mūzikas industrija un tad runā. Ierakstu kompānijas liek māksliniekiem veidot šāda veida ierakstus, kas arī tiek pieminēts mākslinieku līgumos, ir jāizveido dažas dziesmas, kas ir domātas kā singli, kas ātri "pielīp" un ar ļoti populārām ritma progresijām. Piemēram, ņemsim to pašu Lady Gaga, viņai ir jāveido tizlas ātri pielīpošas dziemas kā "Pokerface" utt., lai būtu iespēja izdot albumu, kādreiz paklausies kāda "sellout" izpildītāja ierakstus no albumiem, kas nav izdoti kā singli, tad parunā par vārdu nozīmi. Un "I just had sex" ir humora mūzikas žanrs, kuram ir arī tādam jābūt. Ja neko nezini ,tad nerunā, Enšteins atradies...

3 2 atbildēt

Īsta mūzika pēc manām domām ir mūzika, kuru var nospelēt koncertā tikpat labi kā ierakstā. Piem. Riana visos savos koncertos dzied ar fonogrammu, bet tajos laikos queen, the who, nirvana, guns n roses, quiet riot utt. spēlēja bez  fonogrammas un izklausījās tikpat labi kā ierakstā, tāpēc es neuzskatu popu par īstu mūziku, jo tur nevajag lielu talantu un prātu, un izdomu, lai kaut ko sacerētu. Vienīgā lieta, kas ir vajadzīga ir liela nauda, bet starp lielo baru var arī atrast kādu talantu. BET vienā lietā es nepiekritīšu raksta autoram, jo raksta autors saka ka cilvēki taisa dziesmas uz daudzumu,bet tas ir aplami, jo visiem ļoti mūsdienu pazīstamiem pop un deju mūzikas izpildītājiem ir tikai uz rokas pirkstiem skaitāmas labas dziesmas. Un par rakstu vienozīmīgs + , tāpēc, ka gribas redzēt kādu uztaisam rakstu par to ka EHR topi ir viegli izsakoties "mēsli" , piedodiet, ka savu domu izsaku tik gari. bet citādāk nevar. 

1 0 atbildēt

Labs raksts! Mūsdienās mūziķi vairs nav mākslinieki, diemžēl...

2 1 atbildēt

Labi ,ka es klausos folkroku :)

1 0 atbildēt

Es dodu priekšroku rokam, repam, un nē, Flo Rida nav reps, reps ir Snoop Dogg, 2pac, Eazy E, NWA, Ice Cube, Dr.Dre. No roka dodu priekšroku Aerosmith, Queen, Pink Floyd, Led Zeppelin, G&R, KISS.

1 0 atbildēt

Reāli ir jāsaprot ka tomēr dažāda žanra mūzikai ir arī dažāda ietekme uz cilvēka emocijām. Piemēram , vakaros pirms došanās uz darbu , es kādas 30 minūtes paklausos kaut ko no HardStyle , lai uzvilktos visam vakaram , atbraucot no darba , parasti lai iemigtu vajag kaut ko mierīgu , tad ideāli der kaut kas no klasiskajiem gabaliem (speciāli esmu iegādājies klasiskās mūzikas izlasi) , no rīta ceļoties ieslēdzu kaut ko no dubstep ritmiem , lai kārtīgi pamostos. Pa dienu protams , ka radio , jo reāli ir aktuāli zināt jaunāko informāciju. EHR arī šad tad paklausos , lai būtu apmēram lietas kursā par to kāda mūzika tur skan. Reāli uzskatu , ka šobrīd visa problēma ir tāda , ka nav sakarīgas radio stacijas , kura translētu dažāda veida mūziku , kura nav veidota komerciāliem nolūkiem.

1 0 atbildēt
njā... man piemēram ir tāda sajūta, ka es esmu vienīgā meitene klasē, kas neklausas mūsdienu popa gabalus, kuros pilnīgi nekā nav, kā jau Tu minēji. pilnīgi kauns sametas par citiem, kuri dievina tādus s*dus. jā, mūsdienas ir dažas labas dziesmas, bet tās ir nepopulāras un tālu jāmeklē. pati es klausos pārsvarā roku, diezgan pank-roku, grunge, un mazliet metālu. un jā, dažreiz arī mūsdienu dziesmas, kuras man patīk.
1 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »