local-stats-pixel fb-conv-api

Evolūcija/Degradācija169

1239 19

Dejas pie ''tuciniekiem'' man atgādina alu cilvēku dejas pie tā laika ''mūzikas''.Kam viņi to darīja?Neiedziļināšos tajā vai viņi to darīja kāda rituāla vadīti vai vienkārši lai izkustinātu kājas hipnotiska ritma pavadījumā.
Gribi izkustināt kājas? - Ej paskriet!Nevajag degradēt sevi vēl vairāk, ņemot vērā to, ka to jau ar mums dara mēdiji, tāpēc ''labu'' mūziku klausoties, būs mazākais ko tu vari darīt.
Padomā ārpus ''kastes'', jo labs ne vienmēr ir tas, ko tev iesaka tavs draugs.Sliktas mūzikas purvā ievilkt ir ļoti viegli.Ņemot vērā to, ka apkārt tā skan ļoti bieži, tas patiešām hipnotizē un liek tev dziedāt līdzi tām pāris frāzēm, kas ir dzirdamas ''Eiropas Hitu Radio'' atskaņotajos skaņdarbos.Tāds jau arī ir mērķis.Īsu, lipīgu frāzīšu izsaukšana - tātad vieglāk dziedāt līdzi un vai tad nav patīkami, ja zini dziesmai VISUS vārdus?


Degradācija/Evolūcija - Piemērs, par nu jau bijušo reperi Gacho, kas nu jau labu laiku ir pārgājis uz tām lipīgajām frāzītēm un pametis liriku - Hip-Hopu.Diezgan gudri no viņa puses, ja gribi taisīt naudu, ne mūziku, jo viņa klausītāju daudzums patiešām ir krietni pieaudzis!
Vairāk dziesmas + mazāk lirikas = vairāk klausītāju Vairāk klausītāju = Vairāk ienākumu
Vairāk klausītāju, tātad vairāk naudas ''Virsdrēbēm'' , jo viņš to var, var, var, var, var, var un mēs to arī varam, jo mūsdienās nav īpaši liela māksla pelnīt uz to, ka mūsdienu sabiedrībai ir tomēr svarīgāka kvantitāte, nevis kvalitāte.



Ar šo rakstu nemēģinu ''Izglābt'' pasauli.Vienkārši ceru, ka varbūt kāds tomēr piedomās pie tā, ko tomēr mūsu smadzeņu podiņos mēģina ieskalot.
Kā piemēram tev liekas normāli dzīvē tas, ko mūziķis izdzied dziesmā/klipā, kā viņš piemēram krāpj savu meiteni, nodod draugu, tātad visiem sāk likties tas, ka tā darīt ir normāli, ka tā tam taču ir jānotiek, jo jārēķinās tikai ar sevi, primārais ir tikai viņa vajadzības
To izdarot dzīvē un uzskatot, ka tas ir normāli rodas iesaistīto cilvēku domstarpības, rodas naids.Tātad ar mūziku mākslinieks arī ceļ naida līmeni klausītājos savā ziņā, apzinoties vai neapzinoties.

Nu bet ko tad es?Laikam jau esmu vecs un neko nesaprotu!

1239 19 169 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 169

0/2000

Laba muuzika ir atrodama arii tagad, bet protams ne jau radio stacijaas un klubos. Slikta muuzika ir bijusi visos laikos. Ir mainiijusies nevis muuzika, bet cilveeku gaume. End of story.

237 4 atbildēt

Pilnīgi piekrītu tam, ka vairums mūsdienīgo dziesmu ir vienkārši šausmas. Man te cenšās iestāstīt, ka katram ir sava gaume, kam es arī piekrītu, taču lai vai kā - ir īsta un neīsta mūzika, lai vai kāda gaume būtu. Vienkārši fantastiski, ka 10 gadīgi bērni klausās i am sexy and i know it, i just had sex un ir par to sajūsmā. Tāda ir mūsu nākotne. 

P.S. Esmu smagā roka, metāla piekritējs un mūsdienu popu ar visām ūber lirikām uzskatu par ateju.

140 11 atbildēt

Esmu vienīgais, kas Bohēmieša Rapsodijas tekstu izlasīja pie sevis dziedot?

102 0 atbildēt

Da lab. Es te nemaz neizteikšos par tādiem Latviešu gabaliem kā - Tu esi karsta, Dzīvo Brīvi utt... ārzemju sūdu plaģiāti. + Nu neskan latviešu valodā tie tucāri kā angliski...nu neskan, viņi izklausas lēti un neveiksmīgi. ausis asiņo. Tas arī iemesls, kāpēc esmu pārstājis ehr klausīties.

57 0 atbildēt

Liels un trekns + autoram. Izskatās, ka pēdējā laikā sāk parādīties aizvien vairāk un vairāk cilvēku, kas pretojas lejupslīdei. :)

44 0 atbildēt

Bāc! Liekās, ka šito visu būt teicis es. Pilnīgi mazas domas. Es katru dienu sīkajam bračkam skaloju smadzenes par šo tēmu, jo man vienkārši sū*s dir*ā vārās, dzirdot un redzot, kādus kakučus viņš klausās. Tā darot visi... Tajos brīžos venkārši gribās izbāzt pašam sevi!

Cilvēce ir sasniegusi savas evolūcijas virsotni un grimst nebūtībā. Viss tik tiešām iet uz to pusi, kā tajā filmā (neatceros nosaukumu), kur divi cilvēķeļi no +/- mūsdienām tiek iesaldēti un aizmirsti. Pēc pārsimts gadiem nejauši tiek atsaldēti un saprot, ka pasaule ir pārvērtusies par pilnīgu idiotu pasauli, kurā par jebkādu mākslu un kultūru sen nerunā un uzskata to par Sodomu un Gomoru (protams, nezina arī tādu stāstu).

43 1 atbildēt

Un ja es tev pateiktu,ka nevajag ieciklēties pie viena žanra/izpildītājiem,klubos ar draugiem vari pakalbasīt pie eiropas hītiem,mājas,vai kāda draugu kompānīja uzslēgt ko nopietnāku,kur nav tikai sexy and i know it,es tā daru,pārsteidzoši ne? ++

29 0 atbildēt

Jā, mūzika iespaido, bet cilvēkam ir izvēle un gaume ( kada nu kuram ir) un cilvēki klausās un klausisies mūsdienīgo mūziku, lai vai kā to viņiem skaidrotu kā ta hipnotizē utt. Kā nekā sirds pieskaņojas mūzikas ritmam, un klausoties ātras un arī prastas dziesmas cilvēks paliek trakāks, hiperaktīvāks ( skaidrojams ar sirds ritmu). Un visi tie vārdi, kas nenormāli atskaņojas visu laiku ir domāti tā pat kā priekš papagaiļiem ( laikam par tādiem mūs uzskata mūzikas industrija). Kāpēc papagaiļi? Tādēļ, ka lai iemacītu papagailim atkārtot vārdus to ieslēdz istaba un 24/7 atskaņo vienu un to pašu vārdu, lai tas iemacītos to. Tā pat ir arī cilvekam tikai tas izspaužas arī fiziski( dēļ sirds ritma un hipnozes). ne velti dažam grupām atskaņojot vārdus otrādi rodas sātanisks savārstījums. Tas ir kaut kas līdzīgs masveida cilvēku kodēšanai-tu zini informāciju ( tikai ne ar attēliem, bet mūzikas pavadībā) bet tu nesaproti kādēļ tu dari, ko saprātīgs cilvēks nedarītu.( mūzika tā taču nebūs, jo tā ir forša) rezultātā smadzenes arī tāpat kā kodēšana nespēj izturēt slodzi un ''pārdeg'' un tiek turpinātas hipnozes varai. Kā nekā ne par velti klausoties Mocartu cilvēks paliek  gudrāks un saprātīgs, jo tā ir harmoniska un viendabīga tā cilvēkam rada harmoniju, nevis raustoša, nesaprotama un pasniegta kā papaigaiļiem.

+ liels plus tev par cilvēku informēšanu, kaut vai tas neko nemainīs cilvēks ( ne tikai ar mūziku) , bet visu apkārtējo vidi degradējas un eit atpakaļceļā evolūcija.

23 4 atbildēt

Sen neesmu klausījusies visas tās popa dziesmas, kas skan pa radio, lkm esmu atpalikusi, bet es te tā biežāk pasēžu youtube un kaut kā uzpeld grupas, kas itkā nav populāras ne savā valstī, ne arī Latvijā, bet mūziga tiešām laba, ar jēgu un cilvēki arī talantīgi...

Esmu smagās mūzikas cienītāja un protams neaizmirstu arī par visiem "vecajiem" gabaliem...

 

 

Un wtf ir Skrillex, kāds var paskaidrot?  : D

un kas ir dubstep? priekškam viņu vajag? : D

23 4 atbildēt

jo tālāk iet laiks mūzika ar vien mazāk un mazāk varētu pielīdzināt mākslai. sad but true...

19 2 atbildēt

Turpiniet vien gauzties par to cik tagad viss ir draņķīgs, uzreiz viss kļūs labāk. emotion

15 3 atbildēt

Te nevar nepiekrist.. paklausoties mūsdienu top dziesmas reizēm mati ceļas stāvus, kā kaut ko tik trulu vispār var izdomāt un galvenais, ka visi ir stāvā sajūsmā - tātad, jo stulbāk, jo labāk.. rodas jautājums uz ko ved mūsu nākotne, jo mūzikai ir liels spēks, sava veida vara, un vara pašlaik pieder pilnīgam truluma kalngalam.. par ko tas liecina? Cilvēki degradējas un dzen postā paši sevi!!!

Lai dzīvo roks un metāls, kur vēl kaut cik ir saglabājies saprāts un jēga!!

12 0 atbildēt

hmm.. paklausies Bītlus. praktiski visas viņu dziesmas ir lipīgas, ar īsām, viegli atkārtojamām frāzēm. paklausies vecos rockabilly, rock'n'roll ierakstus. Buddy Holly, Elvis Presley, Everly Brothers utt.

īsas, lipīgas frāzes mūzikā nav mīnuss - tieši otrādi. ;) 

12 0 atbildēt

Mūsdienu patērātājam vajag visu ;atri, tātad jāražo dziesmaz kā uz konvejera, ja vēlies palikt slavas saulītē, citādi jau naudu un slavu nepieturēsi. Un šajā brīdi tāda lieta kā "kvalitatīva mūzika" pilnībā pazūd, jo to izēd tādas lietas ka I`m sexy and know it. Lipīgi saukļi, utt.

11 0 atbildēt

Njā uz mani arī skatās, kā uz nenormālu, ka es klausos klasisko mūziku un ģībstu par tādiem vīriešiem, kā Mocarts, Smetana, Bahs un Dvoraks :) Bet vismaz sirds nesāp, ka viņi man nepievērš uzmanību, jo ir miruši. Neviss kā mana draudzene, kas vēl joprojām sapņo, ka Enrique Iglesias šo atradīs un apprecēs emotion

7 0 atbildēt

Čali, ne tu vienīgais tā domā. Vēl ir ĻOTI daudz cilvēku, kas klausās labu mūziku, un mazajiem atmarozakiem, kuri labu mūziku nepazīst, tik un tā neko neiebarosi.

4 0 atbildēt

+ un, ja visi šeit kommentos tev piekrīt, tad kāpēc arī -lv- šī melno nēģeriešu mūzika ir topos !?

3 0 atbildēt

Tagad lielākā problēma ir jūsu pop, vieni vārdi 15 pantiņos

Roks 100 atšķirīgi vārdi visā dziesmā

6 3 atbildēt

Pašam dažkārt rodas sajūta, ka cilvēce savā attīstībā ir aizgājusi kaut kur greizi :(

Kā teica pats Merkurijs - kad esi attīstībā sasniedzis augšu - ceļš ir tikai uz leju

3 0 atbildēt

Oho, mums ir parādījušies 7 bermudu sūdstūra fani!!! emotion

3 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »