local-stats-pixel fb-conv-api

Džons Sketmens8

173 0

Pastāstīšu par leģendāru mūziķi Džonu Sketmenu.

Džons Sketmens- īstajā vārdā Džons Pols Larkins. Bija amerikāņu mūziķis un dzejnieks. Dzimis 1942. gadā , miris 1999. gadā 57 gadu vecumā. Jau agrā bērnībā cietis no stostīšanas un viņas dēļ baidījies dziedāt , bet tad viņš apjēdza , ka trūkumu var pārvērst par plusu.
70. gados Sketmens kļuva nu jau profisionālu džeza izpildītāju. Sāka lietot alkaholu , bet sievas dēļ pārstāja.
90. gados Sketmens pārvācās uz Berlīni , kur vēlējās uzzināt visu par džezu. Un tur viņš arī pirmo reizi sāka dziedād sketa ritmos. Sketu viņš papildināja ar hip-hopu un dance mūziku. Viņš baidījās ierakstīt dziesmas , jo domāja , ka cilvēki sapratīs ka viņš stostās. Bet viņš pārvarēja bailes un ierakstīja savu pirmo singlu- «Scatman(Ski-Ba-Bop-Ba-Dop-Bop)»(video lejā) .
Kļuva populārs tikai 1995. gadā 52 gadu vecumā. Pa visu pasauli gada laikā Sketmena singli tika pārdoti 6 miljonos eksemplāros. Pēc «Scatman(Ski-Ba-Bop-Ba-Dop-Bop)» singla tika izdots vel viens «Scatman’s World» , kurš ieņema augstas vietas Eiropas rādio.
1996. gadā tika izdots otrs Sketmena albums ''Everybody Jam! '' pēc albuma izdošanas kļuva ļoti populārs Japānā , kur ierakstīja viņa dziesmas japāņu valoda , viņa attels bija uz brokastu pakām , kolas bundžiņām. Sketmena dziesmas bija vispopulārākās 1997. gadā , kad arī nomira viņa sieva. Džons pieņēma lēmumu ''Tikai Sketmens un nekas vairāk'' itkā viņš neko nezinātu un nedzirdētu.
1999. gadā Sketmens laida apgrozijumā savu 3. pēdējo albumu ''Take Your Time'' , vēlāk izrādijās , ka Džons 1998. gadā cīnījās ar slimībām , bet viņš turpināja strādāt. Vēlāk ārsti paziņoja viņam , ka viņš slimo ar plaušu vēzi un rekomendēja viņam nestrādāt. Par spīti tam Džons saglabāja optimismu un teica: '' Viss ko vēlas Dievs , ir labi priekš manis....es dzīvoju labu dzīvi un sapratu kas ir skaistums. Džoms mira 3. decembrī mājās Losandželosā.







173 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Skan pēc manas bērnības. Labas atmiņas! :)

12 0 atbildēt

Leģenda

4 0 atbildēt

tā dziesma baigi laba. :) ir dzirdēta, bet + tik un tā no manis. ;)

4 0 atbildēt

iegāju raxtā par to ka stāsts ir tikai par Scatmanu emotion

3 0 atbildēt

man jau pēc virsraksta izlasīšanas tā dziesma sāka galvā skanēt :) :D

3 0 atbildēt

Vienmēr, kad dzirdu viņa dziesmas, nāk prātā skolas diskotēkas. Eh, deviņdesmitie...

1 0 atbildēt

skibidiripi pu para pu.. i'm a scatman :D

0 0 atbildēt

I'm the Scatmaaaan!

0 1 atbildēt