local-stats-pixel fb-conv-api

Divas filmas, kas Tev noteikti jāredz!1

40 0

Tik daudz cilvēku ierobežo sevi iedomātos rāmjos...

Tik daudz patiesībā brīvu cilvēku neļauj sev doties pretī savu sapņu piepildījumam... Kāpēc?

Iespējams viens no iemesliem ir tas, ka cilvēks baidās no visa nezināmā - no pirmajiem soļiem, no riska, neveiksmes un visa jaunā un nepiedzīvotā... Varbūt traucē arī sabiedrības vai ģimenes ‘pareizās’ domas jeb rāmji, kas ierobežo cilvēku jau pirms viņa dzimšanas. Ir arī reizes, kad nepiepildītie vecāku sapņi ir kā slogs viņu bērnu nākotnes ceļam...

Lai kā arī tur būtu, esmu pārliecināts, ka nevajag baidīties iet uz priekšu, pretī nezināmajam un neredzētajam. Cīnīties un augt.

Reizēm būs jāiet pa citu ceļu, nekā to vēlas Tava ģimene vai draugi. Reizēm būs jānonāk strupceļā...

Bet lai cik ilgs un grūts būtu šis ceļojums, tas noteikti aizvedīs Tevi līdz to piepildīšanai.

Kam bija vajadzīgs tik garš ievads? Lai apskatītu divas iedvesmojošas filmas... Vai arī, pareizāk – tālāk aprakstītās filmas ir nepieciešamas šim rakstam un domai, ko ar šo rakstu vēlos nodot Tev, lasītāj!

Ar kuru filmu sākt...

Into the Wild

2007. gada filma, kas veidota pēc tāda paša nosaukuma stāsta motīviem. Tas, savukārt, veidots pēc patiesiem notikumiem - kāda jaunieša dzīvesstāsts, kurš, pametot visu, kas ir līdz šim izdarīts un sasniegts, devās ceļā, lai nokļūtu Aļaskā. Ceļš līdz mērķim viņam bija piedzīvojumiem un notikumiem bagāts. Netrūka ne prieku, ne asaru, ne labā, ne ļaunā, tomēr – līdz mērķim viņš nokļuva. Vai filma tad būs interesanta, ja jau ir zināms, ka viņš nokļūs tur, kur vēlējās būt? Noteikti! Jo ir jāredz un jāizjūt visas domas un atziņas, pie kurām viņš nonāk ceļā pretī savam mērķim.

Filmas vērtējums no IMDB: 8.2/10 (155846 balsotāji)

http://www.imdb.com/title/tt0758758/

Šo filmu iesaku noskatīties ikvienam - tā liek domāties un saprast to, kāda ir dzīve, uz ko mēs ejam un vai tiešām viss, ko esam izplānojuši, ir tā vērts. Varbūt tomēr ir vērts nolikt visu malā un doties pašiem savā ceļojumā...? Varbūt ne uz Aļasku, bet pie saviem mērķiem un sapņiem. Pie tā, ko vēlies Tu, nevis citi.

Un šeit mēs nonākam pie filmas par to, kurā cilvēks šķietami dzīvo tā kā viņam patīk, bet... vai tiešām tā ir?

127 hours

2010. gada filma par pusi, kurš krāšņo savu ikdienas dzīvi ar brīvdienu ceļojumiem, kuros dodas baudīt brīvību tur, kur viņš jūtas vislabāk – pie dabas. Un neviļus notiek nelaime – viņš tiek iesprostots starp divām klintīm. Tad, nu, kā jau filmas nosaukums vēsta – tajā tiek apskatītas viņa domas un sajūtas šajās 127 sprosta stundās. Filmas pamatā ir patiess stāsts un tas piešķir šai filmai to īpašo vērtību, jo ir iespēja aizdomāties kā būtu, ja šī cilvēka vietā būtu es...

Filmas vērtējums no IMDB: 7.8/10 (106965 balsotāji)

http://www.imdb.com/title/tt1542344/

Interesanti kā viens neliels notikums liek aizdomāties par visu, kas dzīvē ir noticis. Lai kāda nebūtu arī Tava dzīve šodien – rūpju pilna, pozitīvu emociju pārbagāta vai varbūt kaut kur pa vidu šim visam - iesaku veltīt nedaudz laika un padomāt par to, ko Tu īsti dzīvē dari, kāpēc un uz ko tiecies.

Reizēm vērtīgākais, ko vari izdarīt, ir nedaudz apstāties un padomāt.

Spēku un enerģiju Tev sasniedzot visus lielos un mazos mērķus!

Foto un teksta autors: Mārtiņš Doniņš





40 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

noteikti noskatiishos!!

0 0 atbildēt