local-stats-pixel fb-conv-api

Ceļojums progresīvajā mūzikā: Ayreon - The Theory Of Everything (2013)0

29 0

Turpinot klausīties "Ayreon" mūziku, esmu nonācis līdz 2013. gada albūmam "The theory of everything".
Šis albums ir iznācis 5 gadus pēc iepriekšējā 01011001 (2008). Pēctam Arjens atkal nedaudz apturēja šo "Ayreon" projektu, un izveidoja 2009. gadā vēlvienu side- projektu "Guilt Machine" nedaudz savādākā mūzikas novirzienā/ stilā. Projekts debutēja 2009. gadā ar tā vienīgo albūmu "On this perfect day". Pēctam Arjens uztaisīja jaunu projekta " Star One" albūmu "Victims of a modern age"(2010). 2011. gadā viņš pilnībā pārizlaida visu savu iepriekšējo diskogrāfiju, un nākamajā 2012. gadā laida pasaulē jaunu savu solo albūmu "Lost in the new real". Un nedaudz vēlāk anonsēja jaunu "Ayreon" albūmu.

Pa cik iepriekšējais albums 01011001 (2008) noslēdza sižeta līniju no visiem vecajiem albūmiem, šijam albumam ir jauns sižets, kurš tālāk uz nākamajiem albūmiem neturpinājās.

Albumā norisinājās jauns sižets, par vienu cilvēku, kurš mēģina atklāt visus kosmosa spēkus, un viņa dēlu, kas ir ģēnijs.
Patīkami klausīšanās laikā bija dzirdēt Tomija Karevika (Kamelot) skaisto tenoru, Marko Hietala (Nightwish) noslēpumaino balsi, un Michaela Mills (Toehider) daudzveidīgo balsi.

Albūms sanāca interesants, ar daudzveidīgiem ģitāras, taustiņu solo, interesantām vokālām partijām, tas pattiešām ir kautkas jauns no Arjena puses, albumam ir diezgan eksperimentāla skaņa, un tāda roķīga noskaņa.
No iepriekšējiem "Ayreon" albumiem, šis tāpat atšķiras ar to, ka Arjens ir uzaicinājis profesionālus mūziķus izpildīt arī instrumentālo albuma daļu, un labi, ka to izdarīja, jo tas arī piedeva jaunu skanējumu pašam albumam. Tajā varēja dzirdēt skaistus moog soliņus, klavieru skaņu, ko spēlējis Riks Wakemans (ex- Yes), vienā dziesmā skaistu taustiņu solo no Jordana Rudessa (Dream Theater, Liquid Tennsion Experiment).

Protams, visu šo albumu varēja arī nedaudz saīsināt, bet nu, kā ir, tā ir. Vairākās dziesmās katru reizi, bet nedaudz savādāk atkārtojās viena un tā pati melodija, konkrēti visās trijās daļās dziesmai "Theory of everything". Nu, un protams, ka vienmēr gandrīz visiem notiek, ir nedaudz kautkas no iepriekšējiem albumiem.

Kopumā, šis albums vairāk velk uz progresīvā roka/ metāla pusi, kā vienmēr, ar nelielu daļiņu hardroka, un kā vienmēr Arjena stilā, ar, kā es viņu saucu "kosmisko tembru", ar skaistu "mooga" piekaņu, un skaistiem vokāliem dialogiem.
Vienvārd sakot, albums labsm interesants, Arjen patiešām ir mēģinājis uztaisīt kautko jaunu. Iesaku visiem roka/ metāla klausītājiem.
Pats dotu šijam albumam 8/10 ballēm...

Albūms iznācis 2013. gada 28. oktobrī.

Koncerta ieraksts no "Ayreon Universe- The best of ayreon live"(2018)

Izpilda Michaels Mills, un Marcela Bovio

Saite uz pina albuma pleilistu.
29 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000