local-stats-pixel fb-conv-api

ASV ātrvilciens ar kodoldzinēju no 1970-tajiem gadiem10

219 0

Vai varat iedomāties vilcienu ar kodoldzinēju, kas kursē starp Ņujorku un Losandželosu? Tā aprīkojums ar peldbaseinu un iepirkšanās centru būtu vairāk piemērots luksusa kruīza kuģim nekā vilcienam, bet tas bija "Supertrain".

Tas bija seriāls, ko varēja redzēt NBC kanālā 1979. g. no 7. februāra līdz 5. maijam. Tika izveidotas deviņas sērijas. Uz katru sēriju tika ielūgti slaveni aktieri, bet filmēšana bija diezgan sarežģīta, ar tā laika "augstās" tehnoloģijas paņēmieniem filmēšanai ārpus studijas.

7. februāri televīzijas skatītāji ieraudzīja ekrānos vilcienu, kas kursē starp Losandželosu un Ņujorku ar ātrumu 300 km/h. Uz šī savādā vilciena bija diskotēka, veikals un kinoteātris. Vilcienā bija pat sociālais direktors - cilvēks, kas ir atbildīgs par izklaides programmu.

Tomēr triju mēnešu laikā tika veikti tikai deviņi "braucieni", pirms atbildīgās personas šo seriālu izbeidza. "Supertrain" pat nebija īsts vilciens, filmēšanai ārpus studijas tika uzbūvēts liels modelis, kas brauca pa neīstām sliedēm, bet tam laikam tas bija dārgākais izveidotais seriāls. Tas pat nonāca TV apskatā “50 Worst TV Shows of All Time”, jo reitingi bija zemi, tas bija garlaicīgs. Neskatoties uz tā savdabīgo ideju, tas nespēja ieinteresēt cilvēkus. Turklāt dārgie modeļi filmēšanai ārpus studijas piedzīvoja avāriju.

Iespējams, ka seriāls neizdevās, jo taja laikā Holivudā visi sēdēja uz kokaīna, kas sliktām idejām ļāva izskatīties labi, bet no otras puses tā ir laba metafora Amerikas vilcienu problēmai. Pat uz televīzijas ekrāna nav iespējams parādīt starp Ņujorku un Losandželosu kursējošu ātrvilcienu. Tas vienkārši nav iespējams.

219 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Wow! Neesmu par to dzirdējis! Pluss no manis!

8 0 atbildēt

Starp citu, gan ASV gan PSRS aktīvi strādāja pie dažādiem transportlīdzekļiem kur izmantotu kodoldegvielu.. Vienīgā lieta kas ir īstenota ir kuģi..  Bija gan vilcieni, gan lidmašīnas un pat automašīnas, un raķetes..  Krievi joprojām mēģina izdarīt neizdarāmo, un uzbūvēt raķeti kur izmantotu kodoldegvielu (kam tas vispār vajadzīgs).. Lielākā problēma bija aizsardzība pret radiāciju, jo tā sanāca pārāk smaga -vilcienā tā varētu pat nostrādāt, bet izmaksas esot bijušas kosmiskas- un secināts ka tas nav ekonomiski un stratēģiski pamatoti.. 

6 0 atbildēt

Šis tiešām kas jauns!+++

5 0 atbildēt

Patiešām interesanti+

2 0 atbildēt

Izskatās pēc laba komēdijseriāla.  emotion 

2 0 atbildēt

Gribētu izmēģināt baseinu bremzēšanas laikā.

1 0 atbildēt

Forsi

0 0 atbildēt