local-stats-pixel fb-conv-api

35 gadu jubileja Metallica albumam "Master Of Puppets"7

22 1

...Grupa diezgan strauji attīstījās... ar pirmajiem diviem albumiem( Kill`em All(1983) un Ride The Lighting(1984) ) viņa jau bija pierādījusi, ka ir spējīga. Pēc veiksmīgas muzikālās karjeras sākšanas, un pēc lielām tūrēm, grupa izlēma izveidot kaut ko jaunu, neparastu priekš tā laika heavy/trash metāla. Viņa sāka to veidot 1985. gada vidū, un izlaida to 1986.gada 3. martā. Šajā, 6-7 nedēļu ilgais grupas darbs ir mūsdienās kļuvis par vienu no labākajiem viņas albumiem.

Šodien albums ir ļoti labi visiem metāla mīlētājiem, kā kaut kas jauns trash- metāla vēsturē. Kaut arī no vienas puses, šo albumu varētu pat pielīdzināt progresīvajam metālam, dziesmas šeit ir dažādas, katrai savs raksturs, katra dāvā savu noskaņu klausītājam. Tomēr šijā albumā, protams bija labi sastopamas pārgalvīgas metāla dziesmas, kādas raksturīgas grupai.

Pirms albuma vidošanas, grupas muzikanti kārtīgi sagtavojās- Lars Ulrichs ņēma privātstundas, lai pievilktu spēlēšanas tehniku, Kirks Hammets arī nedaudz pamācijās pie Joe Satriani.

Pirmo dziesmu sacerēja Lars Ulrichs un James Heatfields, viņa vecajā, pussabrukušajā mājā, El Ceritto, Kanādā, un tā bija dziesma "Battery", pēc kuras drīzā laikā parādijās arī "Disposable Heroes".

"Šī dziesma satur manis sarakstītos, mīļākos tekstus," atzīstas James Heatfields," tajā tiek stāstīts par visām veltīgām , jauna, ejoša karā karavīra pūlēm, kas tika izspēlētas vēl pirms viņa dzimšanas. Pēc muzikālā plāna šī dziesma satur ātra, graujoša tempa rifus, vidēja ātruma panta daļu, un lēnu, melodisku solo. Kautgan, to varētu teikt par visu albumu."

"Master Of Puppets" lielāko daļu sarakstīja kāreiz Lars un James. Vēlāk Cliffs Burtons un Kirks Hammets no sevis pielika "Orion" dziesmu.

Studijā, ierakstot albumu, James Heatfields ļoti ilgu laiku spēlēja no jauna vienus un tos pašus rifus, lai atrastu ideālo toni. Tajā laikā pārējiem nebija ko darīt, tāpēc viņi staigāja pa Kopenhāgenu(kur atradās studija), un izklaidējās.

Pēc albuma izlaišanas, trešajā nedēļā tika pārdotas vairāk nekā 300 000 albuma kopijas, it īpaši, kad sākās Oziija Osbourna tūre. Starp citu,"Metallica" spēlēja kopā ar viņu, un tā bija ļoti laba iespēja spēlēt koncertus pattiešām liela skaita cilvēku priekšā.

Tūres laikā James Heatfields nejauši salauza sev plaukstas locītāvu, un kāmēr viņš to ārstēja, viņu aizstāja Johns Marshalls no "Metal Church".

1986. gada 4. novembrī "Master Of Puppets" ieguva pirmo zelta sertifikātu. Bet diemžēl, grupas basģitārists Cliffs Burtons līdz šim mirklim nenodzīvoja, 27. septembrī viņš pēc smagas avārijas nomira.

Par nākamo basģitāristu grupā kļuva Jasons Newsteds.

Kopumā, "Master Of Puppets" ir viens no labākajiem, progresīvākajiem grupas albumiem.

Interesants fakts: sākumā bija plānots, ka albuma producents būs "Rush" basģitārists Geddy Lee, bet tas tā nenotika.

2002. gadā amerikāņu progresīvā metāla grupa "Dream Theater" nospēlēja pilnībā šo albumu vienā no saviem koncertiem. 2004. gadā tas kļuva par oficiālo "bootlegu", ar nosaukumu "Dream Theater- Master Of Puppets".

22 1 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Labs.

Gandrīz tik pat labs kā Black Album👍

4 1 atbildēt

👍

3 0 atbildēt

👍

2 0 atbildēt

Tiesi klausos Metallica

1 0 atbildēt

nedi$, es neesmu tik vecs!!!!! 😰

1 0 atbildēt