local-stats-pixel fb-conv-api

Zinātnisks fakts - Pokemoni izraisa vēzi!!9

17 13
Zbtb7, originally named Pokemon, is a gene that may act as a master switch for cancer, and is responsible for the evolution of cancer. The leader of the research team which discovered this, geneticist Pier Paolo Pandolfi from the Memorial Sloan-Kettering Cancer Center (MSKCC) in New York City, said the gene is unique in that it is needed for other oncogenes to cause cancer.[1] Discovery of the gene was first published in the January 2005 issue of Nature.[2]
The original name, Pokemon, stands for "POK erythroid myeloid ontogenic factor" and is most likely a backronym of the Pokémon media franchise. Nintendo subsidiary Pokémon USA, not wanting the bad press inherent with its trademark sharing a name with a cancer-causing gene, threatened the center with legal action in December 2005, at which point MSKCC decided to rename it as Zbtb7.


Zbtb7, sākotnēji saukts 'Pokemon', ir gēns, kurš iespējams ir vēža izraisītājs un ir atbildīgs par vēža attīstību. Izpētes komandas vadītājs, ģenētiķis Pjērs Paolo Pandolfi (Pier Paolo Pandolfi) no 'Memorial Sloan-Kettering Cancer Center (MSKCC)', Ņujorkā, kurš atklāja šo gēnu , sacīja, ka šis gēns ir unikāls ar to, ka tas ir nepieciešams citiem kancerogēniem, lai izraisītu ļaundabīga audzēja izveidošanos. Šis atklājums pirmo reizi tika publicēts žurnāla 'Nature' 2005. gada Janvāra izdevumā.
Sākotnējais gēna nosaukums - 'Pokemon' veidots saīsinot sekojošo 'POK erythroid myeloid ontogenic factor' un visticamāk ir 'Pokémon' bakronīms [šitam vārdam gan latvisko versiju nezinu, bet nozīmē, ka saīsinājums izveidots ar nodomu, lai būtu līdzīgs jau esošam vārdam]. Nintendo apakšvienība Pokémon ASV, negribot lai presē viņu zīmols dalītu nosaukumu ar kancerogēnu, draudēja iesūdzēt tiesā izpētes centru MSKCC. 2005. gada decembrī pēc šo draudu saņemšanas izpētes centrs nolēma pārsaukt gēnu par Zbtb7.
Papildus: Daudzi zinātnieki kritizē faktu, ka daudzi gēni, kuros rodas nopietnas slimības izraisošas mutācijas tiek nosauktas nenopietnos vārdos. Piemēram, ka ārstam ir jāpaziņo: "Jūsu bērns būs kroplis, jo viņam 'Sonic the Hedgehog' gēnā ir mutācija." [ir arī tāds gēns]

P.S. Ņemiet no manis piemēru un tulkojiet tekstus, turklāt daudzmaz gramatiski un ortogrāfiski pareizi!
17 13 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000
Btw POKEMON = POCKET MONSTER = Kabatas briesmonis Re, latviskā versija. :>
1 0 atbildēt
Murgs emotion
1 0 atbildēt
huinja
1 1 atbildēt
Neticu!
0 0 atbildēt
aha, un digimoni izraisa AIDU? :D
0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt