local-stats-pixel fb-conv-api

Viedtālruņu beigas: laists klajā strādājošs gudrās kontaktlēcas prototips3

38 0

Tehnoloģiju jaunuzņēmums Mojo Vision laidis klajā pasaulē pirmo strādājošo gudrās kontaktlēcas prototipu.

Šī kontaktlēca būtībā ir miniatūrs displejs, kas var tikt nēsāts acī. Izgatavotāji saka, ka iesākumā tā varētu dot virziena norādījumus, sporta rezultātus vai pat ļaut saskatīt lietas tumsā. Būtībā tas ir miniatūrs dators. Labākā īpašība esot tā, ka neviens nevarēs pateikt, ka šāda kontaktlēca ir ielikta. Tā izstrādāta, lai nebūtu pamanāma, un saskaņā ar kompānijas produktu un mārketinga viceprezidenta teikto, kompānija šo tehnoloģiju radījusi tādu, lai mijiedarbība ar kontaktlēcu būtu ārkārtīgi niecīga – viss izdarāms vienīgi ar acs kustību, nodrošinot to, ka neviens nezinās par tās eksistenci cilvēka acī.

Lieki piebilst, ka šāda veida tehnoloģijai ir neskaitāmi pielietojuma veidi, un iespējas ir neierobežotas. Pirms preces izlaišanas vēl ir jāiegulda milzu darbs, ieskaitot FDA piekrišanu, kas nosaka speciālas regulas un standartus, un to, vai šāda tehnoloģija nav kaitīga cilvēka veselībai.

Papildus kontaktlēcas šķietamai neredzamībai, tā būšot arī neuzbāzīga. Kompānijas mērķis nav nodrošināt nepārtrauktu informāciju acu priekšā. Tā parādīs nepieciešamos datus tikai tajā laika brīdī, kad tas nepieciešams. Īpaši svarīgi tas ir tādēļ, ka ekrāns būs redzams arī aizverot acis.

Tehnoloģija, kas slēpjas aiz šī izgudrojuma ir ļoti interesanta. Pašā gudrās kontaktlēcas centrā ir miniatūrs MicroLED displejs, kurā iespējoti 14 000 pikseļi uz vienu kvadrātcollu (tas ir pasaules rekords). Salīdzinājumam, iPhone 11 kristāldzidrajam ekrānam ir vien 323 pikseļi uz kvadrātcollu.

Lai arī šis izgudrojums var šķist kaut kas neticams, šī kontaktlēcas tehnoloģija jau pavisam drīz varētu būt mūsu ikdienas sastāvdaļa. Neskatoties uz to, ka tas ir prototips, gudrā kontaktlēca ir pilnībā funkcionējoša ierīce, kas drīz tiks izlaista lietošanā.

Šādi varētu izskatīties mūsu nākotne – hiper-realitāte

38 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Būs kā AA baterija ar piesūcekni.

1 0 atbildēt

Alkaholu un zāli nevajadzēs!  emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt