Vācijas zinātnieki izstrādājuši speciālu plastmasas plēvi, kas maina krāsu, nonākot saskarē ar vecu pārtiku. Tā rezultātā, iespējams, jau drīzumā veca gaļa un zivis no lielveikalu plauktiem pazudīs pilnībā, vēsta thelocal.de.
Pētnieki Minhenē radījuši tā saukto sensoru plēvi, kas maina krāsu no dzeltenas uz zilu. To bez lielām izmaksām varot pievienot pārtikas iepakojumam tā, lai pircēji varētu pārliecināties, ka pārtika joprojām ir svaiga un izvairīties no iespējamas saindēšanās ar vecu ēdienu.
««Ieteicams līdz» datumi negarantē, ka gaļa joprojām ir svaiga, piemēram, ja tā glabāta nepareizi,» stāstījusi pētniece Anna Hecingere.
Plēve, kas iepakotas gaļas vai zivju izmaksām pievienotu vien dažus centus, darbojoties kā lakmusa papīrs, ko izmanto, lai noteiktu skābumu.Krāsa plastmasas plēvē ķīmiski reaģē ar amīniem.
Pētniece norāda, ka patlaban šis izgudrojums tēmēts uz gaļu un zivīm, bet to var lietot gandrīz visai svaigajai pārtikai.
Institūts saistībā ar šo jauninājumu jau saņēmis interesi no pārtikas un iepakojuma nozaru pārstāvjiem.
Pētniece lēš, ka izgudrojuma nonākšana veikalu plauktos varētu aizņemt apmēram gadu.
Maximai pienāks grūti laiki.