local-stats-pixel fb-conv-api

Vai ir vērts baidīties no 5G interneta?31

100 2

Atradu ļoti korektu un visu izskaidrojošu rakstu par 5G. Atļāvos to pārpublicēt. Daru to pirmo reizi, jo cilvēkiem ir jābūt informētem, lai neizplatītu visādas blēņas un neradītu viltus sensācijas.

----------------------------

12:10 24.07.2019

Sveicieni un visādi citādi jauki apskāvieni tiem, kam pietrūka kāda jauna dumja trenda! Viss notiek — kopš vairāki mobilie operatori uzstādīja 5G stacijas, Latvijas iedzīvotāji aktīvi uztraucas par 5G interneta ietekmi uz veselību. Pat viena vietējā dziedātāja tā vietā, lai virinātu muti dziesmai, muti virina dezinformācijai. Sašutuši te daži ne pa jokam, un pie manis blogā arī joki mazi — trakumu ar un ap 5G komentēju es un LU Fizikas nodaļas pētnieks, ārējās komunikācijas speciālists Kristaps Bergfelds. Raksta tapšanā konsultējis LU Teorētiskās fizikas katedras vadošais pētnieks, profesors Vjačeslavs Kaščejevs un vadošā pētniece Dr. Tija Sīle. Nu tad — aiziet!

Kas vispār ir 5G?

Tehnoloģiju guru, iespējams, apmētās mani ar elektroskūteriem par primitivizēšanu, bet es mēģināšu. 5G — fifth generation — ir piektās paaudzes mobilo sakaru tehnoloģija, kas likumsakarīgi izauga līdz ar progresu. “G” šajā abreviatūrā nav ne “genocīds”, ne “grādi” un pat ne “gribu dzert no bēdām”, bet “generation” jeb, valsts valodā runājot, paaudze.

0G ir mobilais radio telefons jeb mobilā telefona opītis. 1G ir analogas telekomunikācijas — tādas, kas nepiedāvā datu apmaiņu un ļauj tikai piezvanīt vai uzpīkstināt savai simpātijai. 2G iepriecināja ar SMS un MMS un bija patiess prieks visiem, kas gribēja sūtīt savus kailfoto pa telefonu. 3G un 4G piedāvāja jau ātrāku un ātrāku internetu telefonā. Savukārt 5G tavā telefonā nodrošina to, ka kaķu un pliko meiteņu bildes un video ielādējas vēl ātrāk un efektīvāk. Un tas vēl nav viss — šis ir liels un straujš solis mākslīgā intelekta attīstībā. Attālinātas operācijas, medicīnas roboti, bezpilota auto, sensori, kas fiksē industriālo iekārtu darbību, satiksmes plūsmas un vēl visādas absolūti fantastiskas lietas. Šķiet, varētu doties tālāk dzert aliņu, ja vien nebūtu cilvēku, kas apgalvo, ka 5G viļņi izraisa vēzi, iznīcina cilvēka šūnas un vibrē tik nepareizi, ka mēs visi drīz kļūsim par mutantiem.

100 2 31 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://ksenijakomente.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 31

0/2000
Laukos īsti 4G pat normāli nevelk, varētu labāk to uzlabot....
9 0 atbildēt

Nesaprotu tos cilvēkus, kuri krīt panikā un pat nepārbauda kritiski visu informāciju. Kad dzirdēju par 5G un "kaitīgumu" tad vienkārši paskatījos, kāda frekvencē ir tie stari un palasīju par to, kas ir jonizējošais un nejonizējošais starojums, interes pēc vēl šo to palasīju, bet ar to man pietika, lai saprastu kas tas ir un ka nav vērts uztraukties, vispār pat sākumā nebiju uztraucies, pat no visiem sazvērestību teorētiķu murgiem, kuri domāja, ka tagad visu cilvēci grib noindēt, te pat spokos viens idiots bija ielicis rakstu, kur teica, ka tagad laidīšot satelītus kosmosā tūkstošiem, ieskaus zemi 5G un visi nomirs ar vēzi. Nemaz cilvēks nesaprata, cik tālu ir spējīgi pārvietoties "milimeter waves" , bet tikmēr viņš publicē rakstu par to, ka satelīti, tūkstošus kilometru augstumā pārraidīs 5G starojumu. Nožēlojami.  Tikmēr ir cilvēki, kuri pat uzcepj veselu rakstu par to, cik ir sašutuši un cik tas ir būstami nepārbaudot faktus un patērējot daudz vairāk laika, nekā tas būtu nepieciešams, lai pārlasītu elementārus fizikas pamatprincipus un nedaudz painteresētos par 5G darbības principiem.   Daudzi pavada stundas, dienas par to domājot, uztraucoties, kladzinot un tukši diršot murgus.

9 0 atbildēt

Neviens mērdēt nost klientus neies - tas nav ekonomiski izdevīgi. Kurš tad maksās sagaidāmo naudu?

Neviens jau nenosprāgs uzreiz - pat no radiācijas nenosprāgst uzreiz, ja vien netrāpās pašā epicentrā. Paspēs samaksāt ij par sakariem, ij par zālēm. emotion

6 0 atbildēt
Par šo tematu manī ir radusies zināma skaidrība. Vēlos atzīmēt, ka šī tehnoloğija ir cilvēku tiekšanās pēc progresa, kas ir apsveicami - un tomēr ir pārāk daudz nezināmais par šīs tehnoloğijas effektu uz citām būtnēm.. kā bitēm, putniem, utt.. Tā kā aicinu nebūt savtīgiem un aprobežotiem šajā jautājumā.
6 1 atbildēt

Progress nav apstādināms - 5G internets būs, jo tā tam būs būt. Arī mākslīgais intelekts būs, pat tad, ja pārslimojot bērnības slimības, iznīcinās pusi vai vairāk cilvēces. Cilvēka mazās bailītes par savu komfortu, veselību un dzīvību nav iemesls, lai apstādinātu cilvēka gara darbību, jo apstādinot gara izpausmes, tiek apstādināta dzīvība. 

5 0 atbildēt

Dzīvos redzēs - domāju: tik traki tak nebūs ka kapos būs nokļūt. 

3 0 atbildēt

Marija Kirī spēlējās ar radiāciju, jo nezināja, kādas būs sekas. Mēs spēlējamies ar 5G.

Var jau, protams, apsmiet sazvērestības teorijas - par čukčiem arī sāka stāstīt anekdotes -, bet mana gana garā dzīves pieredze tomēr saka, ka nav dūmu bez uguns. Un jo nervozāk kāds kliedz, ka viss ir pūdercukurā, jo lielāka iespēja, ka pūdercukurā ir arsēns.

4 2 atbildēt
paldies! labs avots emotion tātad vienu grādu tomēr pasaules sasilšainai 5G piešķirs emotion tikai pieduros emotion
2 0 atbildēt

Labs raksts! emotion 

2 0 atbildēt

Izlasīju virsrakstu.Mana atbilde:-"NĒ!!!Nav jābaidās."Tās pasaciņas par zaļajiem un līdzīgiem stāstiem vienreiz aizmirstiet... emotion 

2 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
Vaa, varēji konspektu uzrakstīt, baigais gabals ko lasīt sanāk…
2 6 atbildēt