local-stats-pixel

Titāniks22

43 5
Ir uzņemtas vairākas filmas par leģendāro Titāniku- dokomentālās,piedzīvojumu un romantiskas...Pat sacerētas dziesmas īpaši veltītas Titānika šausminošajam notikumam...
Šis ir mans pirmais raksts un es mazliet pastāstīšu par šo brīnumaino kuģi :)



Titāniks
(Angļu: Titanic) bija otrais no superlaineru trio, kas tika uzbūvēti, lai dominētu transatlantijas ceļojumu biznesā. Kuģis piederēja White Star Line un tika uzbūvēts Harlanda un Volfa kuģu būvētavā. Izlaišanas laikā Titāniks bija lielākais pasažieru tvaikonis pasaulē. Savā pirmajā braucienā, 1912. gada 14. aprīlī, svētdienas vakarā 23:40 (pēc kuģa laika), Titāniks saskrējās ar aisbergu un nogrima pēc divām stundām un četrdesmit minūtēm pirmdienas rītā 2:20 Bojā gāja 1500 cilvēku, tā bija viena no lielākajām miera laika jūras katastrofām un arī pati slavenākā. Titānika uzbūvēšanai tika izmantotas tā laika modernākās tā laika tehnoloģijas un tādēļ tika uzskatīts, ka tas ir “nenogremdējams”. Kuģa nogrimšana daudzus šokēja, jo, neskatoties uz pieredzējušo apkalpi un moderno aprīkojumu, kuģis nogrima ar lieliem cilvēku zaudējumiem.
Titānika pašreizējais stāvoklis Daudzi zinātnieki, ieskaitot Robertu Balardu, ir norūpējušies, ka tūristu apmeklējumi batiskafos un priekšmetu izcelšana paātrina vraka dēdēšanu. Zemūdens baktērijas sāka sagremot dzelzi, jau tad kad tas nogrima, taču dēļ bojājumiem, kurus radījuši apmeklētāji, Nacionāla Okeāna un Atmosfēras Administrācija apgalvo, ka korpuss var sabrukt nākamajos 50 gados. Vraks jebkurā gadījumā izzudīs pavisam. Ir aprēķināts, ka baktērijas katru dienu saēd 45 kilogramus dzelzs, tādēļ pat tad, ja uz turieni nedosies tūristi, maksimālais pēc 100 gadiem vraka vairs nebūs. Mazākas detaļas, piemēram, stūre, ir jau izzudušas.Mūsdienās apskatīt Titānika atliekas izmaksā ~ 20 000 dolāru :)
Reklāma
Reklāma


43 5 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 22

0/2000
tieši vakar skatījos.šī ir viena no retajām filmām kuras var skatīties neskaitāmes reizes, bet tik un tā bez asarām neiztikt. p.s. tā bilde patiešam ir no titānika vai arī vnk no filmas?
5 0 atbildēt
baigais verķis.. filma tiešām laba. ;)
4 0 atbildēt
Filma-tiešām visu laiku labākā emotion tie specefekti un tas aktieru tēlojums.....skatoties Titāniku,nekad nezud ticamibas moments....perfekta filma!Un ļoti pietuvināta reālajai patiesibai kā arī bija...labrāt nirtu un apskatitu vraku emotion vēstures elpa...un kaps tik daudziem cilvēkiem...
3 0 atbildēt
zel plosta:(
2 0 atbildēt
īsti neesmu pārliecināta, bet cik sapratu no paša kuģa un tikusi restaurēta emotion
2 0 atbildēt
loti aizkustinošas beigas...emotion emotion bet labs video !
1 0 atbildēt
THE BEST MOVIE EVER!!
1 0 atbildēt
| love titanic
1 0 atbildēt
miilu titaaniku!emotion emotion
1 0 atbildēt
juus zinaajat ka kad kugis titaaniks grima tam netaalu garaaam pabrauca kugis kalifornija .. vnk radars bija izsledis visu aparatuuru un devas guleet tapec vinji nesadzirdeja paliga saucienus!!! :)
1 0 atbildēt
Lūdzu sakiet, ja kāds zin, kā sauc dziesmu fonā? emotion
1 0 atbildēt
Super! Video ar lielisks :) Anonīmais, tas jau nebija pasaules gals, kā to tagad salīdzini emotion emotion
1 0 atbildēt
anonīmais es domāju ka tā ir tikai sakritība :)
1 0 atbildēt
divaini bet titaniks nogrima 1912 gada un atkal jau tieshi saistiti ar skaitli 12 ! 2012 gads kad ir paredzets pasaules gals!
1 0 atbildēt
baktērijas katru dienu saēd 45 kilogramus dzelzs- normali O_o
1 0 atbildēt
Cik redzētas billdes no kuģa iekšienes , tiešām smuks :)
1 0 atbildēt

Man arī tas pats jautājums!Tas zīmējums ir tikai domāts kā filmā vai tāds ir arī īstenībā?

0 0 atbildēt

A tas čalis kurš uzīmēja to meiču īstenība taču vēl ir dzīvs?

0 0 atbildēt

zēl ka tā notika varbūt  vins vel brugtu VARBŪT emotion

0 0 atbildēt
dziesma my hear well go on
0 0 atbildēt