local-stats-pixel fb-conv-api

Tech 4 - 10 pasaules zinātnes sasniegumi 2018. gadā15

AS «Stīgu tehnoloģijas» un SkyWay projektam aizvadītais gads ir bijis ļoti daudzpusīgs – mēs pabeidzām un prezentējām vairākus ritošā sastāva paraugus, izstrādājām un ieviesām EkoTehnoParkā jaunus tehnoloģiskus ceļa struktūras risinājumus, uzsākām liela mēroga kriptoplatformas izstrādi. Kompānijas inženieri paplašināja savu darbību un izveidoja junimobili – daži no tur izmantotajiem risinājumiem pat lielajiem automobiļu ražotājiem parādījās nesen.

Mēs ne tikai sekojam līdzi globālajām tendencēm, bet veidojam arī paši savu – par otrā līmeņa ātrgaitas sabiedrisko transportu izrāda diezgan būtisku interesi, piemēram, AAE. Var teikt, ka SkyWay projekts ir kļuvis par daļu no lielās tehnoloģiskās kopienas saimes –, kas virza cilvēci uz priekšu un padara cilvēku dzīvi vienkāršāku un labāku.

SkyWay Informācijas dienests piedāvā atskatīties atpakaļ un atcerēties zinātnes un tehnoloģijas kopienas galvenos sasniegumus 2018. gadā. Protams, daudzi no svarīgākajiem notikumiem neiekļuva sarakstā, bet mēs centāmies izvēlēties tos, kas norāda jaunus virzienus un, pēc mūsu domām, noteiks nākotni.

Notika pirmie jonu lidmašīnas testi

Masačūsetsas Tehnoloģijas institūta (MIT) zinātnieki pirmo reizi izveidoja un testējalidmašīnas modeli, kas darbojas ar «jonu vēju». Šo parādību raksturo jonizēta gaisa plūsmas veidošanās starp diviem elektrodiem, kas izvietoti atsevišķi viens no otra un kuriem tiek padots augstspriegums. Agrāk tika uzskatīts, ka dzinēji, kas izmanto šo efektu, nevar nodrošināt lielu vilkmi, tomēr tagad MIIT speciālistiem ir izdevies atspēkot šo teoriju. Viņi izgatavoja vairākus eksperimentālos lidaparātus un nosauca tos par liftieriem vai jonoletiem. Zem spārnu konsolēm pētnieki konstatēja četrus horizontālus elektrodu pārus, kuru dēļ rodas jonu vēja parādība.

Testu laikā slēgtā telpā jonoleta modeli ar 5 metru spārnu vēzienu un 2,5 kilogramu svaru vispirms palaida ar katapulta palīdzību ar izslēgtu motoru. Modeļa planējuma attālums bija vidēji 10 metri. Pēc tam tika veikta testu sērija ar ieslēgtu motoru. Modeļa vidējais lidojuma attālums bija 45 metri, bet maksimālais –60.

Tiek pieņemts, ka jonu dzinēju konstrukcijas uzlabošana ļaus izveidot efektīvākas, videi draudzīgākas un ekonomiskākas spēkiekārtas, nekā tās, ko izmanto mūsdienu lidmašīnās. Turklāt, tās būs nepieciešams retāk remontēt – šādiem dzinējiem nav kustīgās daļas.

36 22 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

piramīdu ieguldījumu firmele un to feiko sasniegumu reklāmas raksts! emotion 

4 0 atbildēt
Aaaaasstraaaalliiiii!
2 0 atbildēt

Pasaule neapstājas nekad, tā turpina griesties un griesties......

0 0 atbildēt

Ha ha zobu pastas baterijas- turēs 8x ilgāk un nogalinās kariesu viesiem garāmgājējiem!  emotion 

0 0 atbildēt

Nt , Uztaisi eseju  par kondensator-akumulatoriem,  jo  stāsti par metālu skābiniekiem,vai og.ekļa oksidēt'JU akumulatoriem nebūtu aktuāli, jo HiTech ,uzlādei jābūt   tik ilgi, cik piespraudies pie rozetes.....respektīvi, KONDENSATOR tipa uzlāde......     !!!!  Uztaisi eseju par Kondensatortipa uzlādi,...ar šo tehnoloģiju  ir zināmas problēmas, pie kuras daži tehnologi strādā..........emotion)  

0 0 atbildēt

ŅT , kondensātorors  var ātri un daudz jaudu ielikt, bet  bet  izlāde ir tik pat ;atra cik tiek uzkrāta...   AUn tapēc ir daži čaļi, kas strādā pie tā,lai ātro uzlādi kondensatoros,  savaldītu uz  lēno izlādi......   Tehnoloģija ir sena ar bārdu apaugusi, ,jau 100 gadus vecva, bet tā būtu viena no perspektīvām, ja pusvadītāju tehnoloģijas  sāks progresēt,jo kondensatoriem vajag  materiālu,kurš ir lēts ,un ar duālo fizikālo īpašību!!!    Respektīvi  materiāls,kurš  ir  ideāls pusvadītājs!!!!emotion)

0 0 atbildēt

iegāju skyway mājaslapā. Raksta ka ,,neatkarīgs,, vērtētājs novērtējis uzņēmumu 400 miljardu apmērā. emmmm gan vērtīgs uzņēmums. Tas nekas ka neko neražo vai nerada emotion  emotion 

0 0 atbildēt