local-stats-pixel fb-conv-api

TV iegādes gids14

92 0

Pagarš un garlaicīgs Tv iegādes gids tiem, kas vēlas iegādāties tv, bet ja gribas pirkt jaunu tv, tad būtu vērts izlasīt, lai nav jāpaļaujas tikai uz pārdevēja ieteikumu, kuri paši bieži pat nepārzin nianses.

Īsumā, ja tev piķa ir vairāk kā saprašanas, ej veikalā, pērc pašu dārgāko Sony vai Samsung un viss jautājums izsmelts, tālāk nelasi.

Ja piķa pamaz, tad paņem pieejamāko Hisense vai labāk Samsung un būs ok, nezināmas markas nav vēlams ņemt.

Ja gribas labu tv, kas atbilst tavam vajadzībam, bet budžets nav neierobežots, tad šis raksts var līdzēt.

Vēl ne tik sen, kad visi tv bija HD vai Full HD, patiesībā nebija īsti nozīmes tv ražotājam un arī smart funkcijas bija gana ierobežotas, bija labāki, sliktāki TV, bet visi brīnišķīgi tika galā ar savu funkciju.

Šodien visi tv ir SMART TV ar dažādām funkcijām un operētāj sistemām kur vairums TV jau ir 4k un 8K un Full HD ir īsts retums. 4K izšķirtspēja protams mums kā patērētājam dod asāku attēlu, var tuvāk sēdēt, bet … te mēs nonākam pie atbildes kāpēc labak pirkt Sony vai Samsung! Jo viss saturs internetā un kabelī ir HD vai maksimums Full HD un televizoram no zemas izšķirtspējas bildes ir jāuztaisa smalkā 4K bilde un tas daudz maz sakarīgi padodas tikai Sony un Samsung. Jeb pirms iegādāties tv, palūdziet lai uzliek jums kādu hokeja spēli, jo normāls latvietis tak skatās hokeja čempionātu vienreiz gadā. Izrādīsies ka pat uz dārga LG hokeja ripa mēdz pazust, bet Sony un Samsung var daudz maz normāli saskatīt ripu, nūju un hokejistu kā tādu.

Tātad ja tu skaties hokeju tad Samsung vai Sony, ja hokejs tev riebjas, tad tavu tv izvēļu iespējas paplašinās J

Vēl televizoriem atšķiras paši ekrāni un to tehnoloģijas. Faktiski ir divas lielās tehnoloģijas LED un OLED.

LED ir vecā labā tehnoloģija, kas iedalās IPS un VA paneļos. IPS ir LG televizoriem un tiem ir plašāks skatu leņķis, VA paneļiem savukārt ir dzidrākas krāsas , dēļ melnākas melnās krāsas, taču krietni šaurāks skatu leņķis. Dzīvē tas nozīmē, ka ja tu sēdi tieši pretim televizoram, tad atkal vienalga kādu tv ņemt, bet ja gadās ka esi bišķiņ nost no tv centra, tad ir jāpačeko kāds skata leņķis ir izvēlētajam tv. Piemēram Hisense VA paneļiem ir izcili štruntīgi skata leņķi, kamēr Samsungam sākot no 7 sērijas skata leņķi ir tīri neko. LG IPS paneļiem ir visplašākais skatu leņķis, bet bilde var būt blāva, īpaši tumsā, jo LG IPS paneļa melnā krāsa patiesībā ir tumši pelēka. Visas QLED Nano Cell Ultra Cell utt viss it tas pats LED tik ar nelieliem uzlabojumiem un mārketinga triks.

Vēl ir OLED tv, kas ir televizoru dārgais gals. LG ražo visus OLED paneļus, priekš visiem ražotājiem, jeb ja tev ir OLED televizors, tad pašu ekrānu ir ražojis LG. Šī ir vispārākā tehnoloģija ar ko tiek iegūta izcila bilde no jebkura skatu leņķa. Atkal ja tu skaties hokeju tad ņem Sony, jo LG ar hokeju netiek galā, tik labi kā to dara citi. Samsung OLED TV neražo, viņiem ir QLED kas ir tas pats LED. OLED tehnoloģijai ir viens mīnuss, ja tu skaties visu laiku pieņemsim TV3 un neko citu, tad šis TV3 simbols var iedegt un tas būs redzams visu laiku uz jebkura kanāla vai filmas.

Ja OLED ekrānam katra diode var izstarot gaismu, tad LED tv ir jāizgaismo un tur tehnoloģijas atkal atšķiras. Tiek izgaismota vai nu kāda tv mala, jeb Edge Lit, vai atsevišķi sektori aiz visa tv jeb Full Array Lit, kur Full Array Lit iedalās ap 50 gaismu zonām „budžeta ” tv un vairākos simtos gaismu zonu dārgajos LED TV. Egde lit apgaismojuma tehnoloģija var radīt īpatnēju gaismu ap titriem uz tumša fona, Full Array Lit mēģina ieslēgt gaismu tikai titriem, ļaujot pārējam ekrānam būt atbilstoši tumšam ja nepieciešams un izbaudīt bildi. Te gan jāmin ka lielākoties saucamo blooming utml defektus varēs pamanīt no leņķa un tumšās filmās, jeb rīta panorāma gaišā telpā būs laba faktiski uz jebkura tv.

Vēl TV atšķiras pēc ekrāna atsvaidzes ātruma. Pamatā ir 50-60HZ budžeta klasē un 100 uz augšu Premium klasē. Uz miglaina HD TV attēla starpības nebūs, bet uz 4K TV, jebkurš attēls, kas attaino straujas kustības, būs plūdenāks ar 100 HZ atsvaidzes ātrumu.

Vēl ir vesela čupa ar formātiem kā piemēram Dolby Vision, HDR, HDR10, HDR10+, HLG un kas tik vēl ne. Īsumā, lai skatītos HD kanālus pietiek ar HDR funkciju un HLG, kas ir kabeļtelevīziju HDR formāts visā pasaulē. Lai baudītu Dolby Vision un HDR 10+ nāksies pieslēgt atbilstošu blue ray iekārtu, jo internetā tāds saturs būs reāli maz un straumēšanas jaudai ir jābūt tiešām pārliecinošai un stabilai.

Vēl ekrāni atšķiras pēc gaismas jaudas, jeb nitiem. Budžeta klases tv parasti apstājas pie 300 nitiem. Vidējā klase jau spēj izspiest 500 – 700 nitus un te beidzot ir jēga no HD funkcijas, jo HD var reāli izbaudīt, tikai tad kad ir reāla gaismas starpība starp tumšajām ekrāna daļām un gaišajām. Dārgie tv spiež pat vairāk par 1000 nitiem un uz tiem HD saturs ir pavisam cita pieredze. Reāli dzīvē budžeta TV ir tiešām tumši un gaišā telpā būs grūti saskatīt ekrānā attēloto, tāpēc vēlams ņemt tv kas spēj vairāk par 400 nitiem.

Vēl televizoriem ir operētājsistēmas. LG ar savu web os ir labākais, Samsung ar savu Tizen otrajā vietā, Sony ar Hisense lieto Android, kas esot salīdzinoši murgaina sistēma priekš televizoriem un mēdz bieži uzkārties. Te laikam jāpiemin Philpis. Kopš Philips tv nodaļa ir pārdota ķīniešiem tad kvalitāte krītās un operētāj sistēmas izpildījums ir draņķīgs, tāpēc ieteikt Philips vienkārši nav iespējams.

Tas arī varētu būt viss, ko var ņemt vērā iegādājoties jaunu 4K TV. Ja tu skaties hokeju un tev ir plašs dīvāns, var nākties mazliet papētīt savu nākamo tv ja budžetam ir robežas. Visreālākā, vistuvāk realitātei bilde būs Sony Bravia un Master sērijas TV, kas ir padārgi. Liela daļa Samung TV tiks galā ar savu uzdevumu labi un QLED sērija ļoti labi, taču krāsas attelam būs mazliet nost no īstenības, LG ir labi TV, ar labiem skata leņķiem, bet var būt problēmas ar korektu hokeja attainošanu.

Savukārt ja tu hokeju neskaties un vispār viss pie kājas, tad arī televizoru tev nevajag emotion

92 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Man šķiet, ka nevajag sevišķi daudz iespringt uz dažādu gadžetu krutumu.

Visi tie noveco 2-3 gadu laikā, un vairs nav kruti.

Ja TV nerādā neko sakarīgu, tad ir vienalga - cik it to pikseļu un c.

5 0 atbildēt

Vecīt,lūdzu netaisi rakstus par lietām no kurām tu nesaproti neko.

Man žoklis līdz nabai atkārās palasot tavus samurgojumus.

Izklausās kautkāds elkor konsultants ar 1 gada pieredzi kas atstāta kolēģa samurgojumus.

Piemēram samsungam sākot ar 7 ser? Ko lūdzu???? 7 ser kurā paaudzē?? Kurā?? Jo šajā 7 ir pati apakša,base modelis kas ir viens no sliktākajiem tv tirgū uz doto brīdi.

Kādu sony hokejam? Puisīt lielākai daļai tv ražotāju katram ir pa parastai kastei un izcilam tv,kā var pateikt ņem sony? Kādu? R,W,X,F,XF,XE kuru jāņem priekš kā,zini tādu atšķirību?

Par matricu bitiem esi kautko dzirdējis?

Budžeta tv 50 gaismu zonas?

Atvaino - paskaidro ko tu sauc par zonu? Diodi???? Kopš kura laika diode uzreiz automātiski kļūst par zonu?

50 zonas tas būtu mega kosmosa top tv.

Parastākajam budžetniekam parasti būs tikai 1-2,max 3 zonas.

Man trūkst laika visu izlabot,sāp acis un ausis lasot to samurgojumu garo kur 95% ir tīrākais murgs un pat termini un nosaukumi sajaukti vietām.

3 0 atbildēt

Man ir LG, nesen pirkts, vasarā lieliski strādā! Kad hoķi skatos var labi redzēt ripu un nūju.

2 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

Tagad jau par monitoru iegādi jārunā emotion

0 0 atbildēt

Vienīgais kam es te no visa teksta 100% varu piekrist,ka philips nevaru ieteikt 😁😁😁

0 0 atbildēt

jāiet uz elkoru un jāprasa, lai uzslēdz hoķi emotion

0 0 atbildēt