local-stats-pixel fb-conv-api

Saule, mēness un citas bildes12

182 1

Sveiki, Spoki beidzot, jeb vispār 26. aprīlī dabūju paciņu ar saules filtru. Tik vēlu tāpēc, ka bija nelielas problēmas ar izmēriem, jo sākumā gribēju stikla filtru, bet tāda, filtra izmēra nebija. Tomēr esmu apmierināts ar folijveida filtru, saule rādās neitrālā (pelēkā) krāsā, bet par laimi man bija krāsainie filtri un problēma bija atrisināta. Kamēr gaidīju filtru iedomājos kāpēc nesakrāju saules teleskopam, bet, tomēr nē, jo kur likšu visu, šo kad pabeigšu vidusskolu. Kā jau katrā rakstā saku, ka bildes būs zemas kvalitātes. Skatoties reāli ar aci var redzēt daudz labāk.

Vispār nedaudz dziļāk papētīju astronomiju un sapratu, ka obligāti nevajag CCD kameru, pietiks ar parastu fotokameru, bet tur tā lieta, ka man nav tādas... Vēl atradu Orion miglāju, it kā nevarēju saprast tādas 3-4 zvaigznītes kā čūska un apkārt zaļa migla domāju, ka teleskopam kaut kāds "ģļuks" un apskatīšu nākamreiz. Nākamreiz bija, tas pats un papētot internetā sapratu, ka tas ir miglājs. Man ir divas bildes, kurās varēs knapi redzēt tās miglāja "pamatzvaigznes" tā čūska ko redzēsiet bildēs iededz to miglāju. Vairāk nevarēšu nofotogrāfēt, jo vakarā orions jau, gandrīz zem horizonta. Mēģināju salikt ar Deep Sky Stacker, bet gļuks, pēc gļuka, tad kārtīgi jāizlasa ko tur īsti prasa. Nākamais pirkums drošvien būs saules "pastiprinātāj filtri", jo savādāk sauli redz, vienkāršu bez tām saules cilpām kuras var redzēt, sānos. Drīz nopirkšu motoru, kas izlīdzinās zemes rotāciju un varēs vērot kosmosu neuztraucoties par objekta pazušanu un meklēšanu, jo tas ir nogurdinoši it īpaši ticiet vai nē, bet ir pagrūti atrast sauli ar 13mm un vai zemāk okulāru, jo kamēr mainu okulāru ieliekot citu saule pazūd un samazinās gaisma pēc kuras vadīties saules atrašanā.

Laikam būšu pateicis visu.

Enjoy!

« 1  2  3 »
182 1 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Par pēdējo bildi - nevaino Picasa. Tāda nogļukošana nevar notikt, tu esi viņai nenormāli pastiprinājis asumu un tāpēc viņa ir tā izkropļota.

2 0 atbildēt
Teleskopa atvere emotion mani tas uzvilka emotion
1 0 atbildēt

Mans mēness video 

0 0 atbildēt

Pag, tu gribi teikt, ka ar tavu teleskopu deep sky objektus nav iespējams novērot labāk kā tajā orion miglāja bildē?

0 0 atbildēt