local-stats-pixel fb-conv-api

Postošākie hakeru uzbrukumi industriālajiem objektiem.19

556 1

Tehnoloģijas ir veiksmīgi ienākušas mūsu ikdienas dzīvē, tā ari industriālajos kompleksos, bet līdz ar šīm tehnoloģijām ir parādījušies jauni riski, ar kādiem līdz šim nevienam vel nebija jāsaskaras. Kad katru ražošanas iekārtu rūpnīcā kontrolē centralizēta vadības sistēma, kad elektrosadales stacijās iekārtu uzraudzība noris caur datorizētu kontroles sistēmu, var pienākt mirklis, kad kāds var izmantot šīs sistēmas pret Jums. Lūk, daži atgadījumi kad hakeri inficējot, vai uzlaužot šādas sistēmas spēja sabotēt vai pilnībā iznīcināt veselus infrastruktūras objektus.

556 1 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

Problēma nav hakeros, bet drīzāk nolaidīgos adminos. Industriālai sistēmai jābūt piekļuvei tikai no ļoti ierobežotām vietām, ugunsmūri, VLAN utt.  Jāsaprot arī to, ka neviens nedos adminam izejas kodu no industriālām sistēmām, by default jāpieļauj ka sistēma ir caura kā barankas caurums un jāveic šādi tādi darbiņi. Tas protams prasa zināšanas un ieguldīto darbu, bet enīvej labāk nekā ai pofig gan jau nekas nenotiks. 

2 1 atbildēt

Interesanti. emotion

1 0 atbildēt

Ko nozīmē "stulbie lietotāji"?Varētu padomāt ka esi baigais emotion ,bet patiesībā ne Velna nezini,tože mņe uņik čortaf...

1 1 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Pakārt interneta vadā tos nolādētos hakerus!Cik jau pašam nav sačakarējuši datoru ar saviem pārgudrajiem mēsliem.

5 7 atbildēt