local-stats-pixel fb-conv-api

Nemirstība???25

112 0

Tas nav tikai mīts...

Pietiks dzīvot realitātē un ļaujamies fantāzijai

Iedomājamies dzīvi kas notiktu ja cilvēki izdomātu ko Tādu kas spētu padarīt mūs nemirstīgus....

Tas būtu kas unikāls,pārsteidzoš,bet tai pašā momentā tā būtu katastrofa un jaunas ēras sākums...

Manā skatijumā tas izraisītu daudz problēmu bet tai pašā momentā tās spētu atrisināt...

Tāpēc es pameklēju rakstu par nemirstību.... Man tas likās ļoti interesanti,kā jums tad redzēs...    :)

 

Pētnieks Rejs Kurzveils apgalvo, ka cilvēkiem būs iespēja kļūt nemirstīgiem jau pēc nieka 20 gadiem zinātnisko atklājumu. Šajā laika gaitā nanotehnoloģijas un izpratne par to, kā darbojas cilvēka ķermenis būs gana attīstījušās, lai to varētu nodrošināt. 61 gadu vecais amerikāņu zinātnieks uzskata, ka šobrīd ģenētikas un datortehnoloģiju attīstības ātrums pieaug tik strauji, ka pēc 20 gadiem būs pieejamas nanotehnoloģijas, kuras varēs aizstāt visus svarīgākos cilvēku iekšējos orgānus.

Viņaprāt, zinātnieki spēs "pārprogrammēt mūsu daudzus miljonus gadus veco organisma programmu" tā, ka varēs apturēt novecošanu, un, aizstājot dažādus ķermeņa iekšējos elementus ar nanobotiem (piemēram asinis), organisms spēs funkcionēt daudz efektīgāk un nenolietosies. "Pēc 25 gadiem mēs varēsim skriet Olimpiskā sprintera ātrumā 15 minūtes no vietas neaizelsdamies un nirt dziļi ūdenī, iztiekot bez skābekļa līdz pat četras stundas. Sirdstriekas upuriem nebūs jāuztraucas, jo asinīs atrodošies nanoboti uzturēs viņus pie dzīvības, kamēr viņi tiek aizvesti pie ārsta," fantazē Rejs.

Viņš iet pat vēl tālāk, runājot par to, kā nanotehnoloģijas palielinās mūsu mentālās spējas tik ļoti, ka varēsim uzrakstīt grāmatu pāris minūtēs. Ja gribēsim pieslēgties virtuālajai relalitātei, nanoboti atslēgs vienus smadzeņu signālus un pieslēgs citus, kas ļaus sērfot savā galvā. Rejs ir pilnīgi pārliecināts, ka tāda būs mūsu nākotne, un ka nākotnes cilvēki būs kiborgi.

Mani vairāk interesē ētiskās dabas jautājumi, kas notiks, kad šādas nemirstības un pārcilvēku tehnoloģijas kādam būs pieejamas (visdrīzākais militāristiem un ļoti bagātiem cilvēkiem)? Medicīnas attīstība un iespēja novērst kroplumu, sāpes un citas ciešanas ir ļoti laba lieta. Taču vairāk uztraucos par to "pārcilvēku" faktoru (superfiziskās un mentālās spējas). Zinot cilvēku spēju visus jaunos izgudrojumus izmantot ne tiem pašiem labākajiem mērķiem, mani ļoti interesē atbilde uz šādu jautājumu: vai nanotehnoloģijas spēs palīdzēt mums būt humānākiem, ētiskākiem un altruiskākiem (vai tas iekļaujas mentālās kapacitātes palielināšanā)? Ja, nē, vai tas nebūtu milzu risks, ka šīs tehnoloģijas nonāk kaut kādu deģenerātu rokās?

 

Mums atliek tikai sapņot....

112 0 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 25

0/2000

domāju, ka tas mūs neskars, un nebrīnīšos, ja cilvēce pati sevi iznīcinās ātrāk par visiem šiem atklājumiem... pāris sarkanās podziņas un no mūsu planētas smaka vien paliks pāri

8 0 atbildēt

Kads prikols but nemirstigam,tad jau tu nekad nevaresi sajusties dzivs

8 0 atbildēt

Mjā!! Mums atliek tikai sapņot!! Bet raksts labs!! + no manis!! emotion

7 0 atbildēt

Nu par to risku varēru būt tā , ka ja cilvēks (kiborgs) domā darit kko sliktu, tie nanoboti to saprot un visu sistēmu salaiž uz īso un kiborgs nomirst.

6 0 atbildēt

Produkts vai cilvēks bet tikuntā lai domātu tu izmanto savas smadzenes....

6 0 atbildēt

Nemirstība itkā ir sods ! iedomājies ko tu vissu dzīvi darīīsi tu prosta nemirsi Nu iedomajies ?

5 0 atbildēt

Spriežot pēc visa kas notiek pasaulē,nezinu pat vai gribētu nemirstību........pārāk daudz nejaucību būtu jāpiedzīvo

5 0 atbildēt

ir pilnīgi vienalga kā mēs attīstamies jo galvenās lietas - pārtikt domāt karot izdzīvot un dzīvot - ir bijušas cilvēkiem visos laikos. nākotnē mēs varēsim darīt gandrīz vai visu ko pagātnē tikai augstākā līmenī.

5 0 atbildēt

atbildot uz Mierins komentāru " Tik pat labi mēs varam uzskatīt ka cilvēks na... " Norautu locekli piešūt klāt un ļaut ķermenim to atkārtoti pieņemt nav tas pats, kas mēģināt apiet ģenētiski nosacīto potenciālu, kas veidojies gadu tūkstošiem, cenšoties tam aizlēkt priekšā. Un protēzes vispār ir ārpus šīs tēmas, jo nefunkcionē kā sintētisks orgāns. Tas vispār tikai balsta un mehāniskās kustības pilda.

5 0 atbildēt

Veiksmi tam zinātniekam :) Lai viss izdodas...

5 0 atbildēt

Atdzivinasim Leninu, Hitleru un vel daudzus citus :D

4 0 atbildēt

Tik pat labi mēs varam uzskatīt ka cilvēks nav tas kurš kurš izmanto kautvaj kājas protēzi....

4 0 atbildēt

Domāju, ja tas izdosies un cilvēks būs nemirstīgs, tad arī auglībai būtu jālīdzinās 0 (tātad tikai retais varētu ieņemt bērnus). Cilvēka ķermenis ir nu ļooooti pielāgoties spējīgs - jutīs, ka nemirs, izdomās, ka pēcnācēji nav vajadzīgi. Dzīvniekiem tā arī ir - jo lielāka iespēja izdzīvot, jo mazāk pēcnācēju (salīdzinājumam, siļķe (miljoni) un suns (parasti uz pirkstiem var saskaitīt)).

3 0 atbildēt

skan jau vilinoši bet kas notiks ja nevines cilveks nemirs??? visa pasaule kļūs tik pat bliivi apdziivota kaa ķīna un tas var radit daudz daudz probleemu taka es reali esmu pret turpmāku šāda veida projekta aīstību.

5 2 atbildēt

atbildot uz Mierins komentāru " Produkts vai cilvēks bet tikuntā lai domātu t... " WOW, un kas no tā bija jāsaprot? I guess, laikam neizmantoju smadzenes pēc Tava apgaismojošā komentāra.

4 1 atbildēt

Cilvēka izpratne par dzīvību būs zudusi. Un reti kurš būtu pelnījis mūžību, ja nemāk pat dienu lietderīgi izmantot.

Nē, protams-slimību ārstēšana un that kind stuff-izklausās jau jauki. Bet pārējais garām. Ar jaunu risinājumu radīsies arī jaunas problēmas. Un ko darīt, ja pēkšņi visi sagribēs dzīvot mūžīgi.

Tā jau vairs nav īsta dzīvība, ja kaut kas tiek uzlabots mākslīgi.

4 1 atbildēt

atbildot uz HouseMD komentāru " Cilvēki nekad nekļūs nemirstīgi. Jo tie, kam ... " Man pohuj - cilvēks vai ne cilvēks, galvenais, ka var dzīvot! Kaut no bleķa. Pat vēl labāk - ir stimuls kast naudu un apgreidot savu metāla ķermeni arvien labāku un labāku. :D 

Bet tas viss ir slimi sapņi, jo nekas tāds nenotiks. Pretējā gadījumā ja neviens nemirs, tad pēc 10 gadiem uz pasaules vairs nebūs kur katram nolikt savu kāju. Ja nu vienīgi sāk apdzīvot citas planētas. :D

2 0 atbildēt

Cilvēki nekad nekļūs nemirstīgi. Jo tie, kam orgāni būs sintētiski, vairs nebūs cilvēki pēc definīcijas. Tas būs produkts.

3 1 atbildēt

pasaule jau taa ir parapdziivot. cilveeki tik vairosiies neviens nemirs,tad uz pasaules vietas buus par maz

5 4 atbildēt

👍

0 0 atbildēt