local-stats-pixel fb-conv-api

"NASA" vēlas kosmosā sūtīt robotus2

44 1

"NASA" ir piešķīrusi vienu no R5 cilvēkveidīgajiem robotiem gan MIT (Massachusetts Institute of Technology), gan Ziemeļaustrumu Universitātēm, lai veiktu dažādus pētījumus, kas ļautu robotiem sekmīgi darboties kosmosā. Šīs augstskolas atrodas Amerikas Savienotajās Valstīs, un tā ir lieliska iespēja universitātēm sadarboties ar "NASA", ceļot savas augstskolas vārdu pasaulei. Protams, šī iespēja tiks dota tikai augsti kvalificētiem inženieriem un zinātniekiem, kā arī citiem ar talantu apveltītiem speciālistiem, kas centīsies atrast to labāko risinājumu, lai roboti spētu pildīt dažādus uzdevumus, atrodoties visumā - pat tādus, ko cilvēks varētu pagaidām tikai sapņot un prātā iztēloties.

Katra komanda no šīm universitātēm, kas iesaistīsies, saņems līdz 250 tūkstošiem ASV dolāru šī projekta veidošanā, kā arī procesa laikā no "NASA" saņems ne tikai finansiālo atbalstu, bet arī klātienē tehnisko atbalstu. Tas jau nav noslēpums, ka "NASA Space Technology Mission Directorate" allaž atbalsta šāda veida ieceres un pasākumus. Tādējādi cenšoties rast kosmosa izpēti cilvēkiem vēl draudzīgāku un nepakļaut to dzīvības riskam.

"NASA" cer, ka ar šādiem projektiem spēs izveidot tādus automātiskus vai vadāmus robotus, kuri spētu nokļūtu uz planētām un asteroīdiem, veicot analīzi un izpēti. Tā rezultātā to nenāktos darīt cilvēkiem, kas pakļautu savu drošību pret kosmiskajiem esošajiem apstākļiem kā toksiskums (inde, kas sastāv no kaitīgām vielām un negatīvi ietekmē organismu). Turklāt roboti varētu samazināt lielās izmaksas, ko katra kosmiskā misija patērē, tie ir skaitāmi ne tikai vairākos miljonos ASV dolāru, bet pat miljardos, kā dēļ kosmosa kuģa lidojumi notiek tik reti. Taču ir jāņem vērā, ka ne visas operācijas ir sekmīgas, kā rezultātā nauda šad un tad tiek iztērēta bez reālas atdeves.

Katrā ziņā roboti sperti krietni soli tālāk kosmosa izpētes attīstībā, un jāatzīmē, ka pēdējā laikā "NASA" ir ieinteresējusi planēta Marss, ar ko kompānija arī grasās sākt un pielietot savu izvirzīto vīziju. Modernās tehnoloģijas spētu turp nokļūt, kamēr paši cilvēki ar kosmoskuģi atrastos Marsa orbītā un varbūt pat nolaistos vienām no divām zināmām Marsa pavadoņiem - "Phobos". Šāds variants sniegtu iespēju robotiem darboties reālā laikā uz Marsa. Kā apgalvo "NASA Space Technology Mission Directorate" galva Stīvs Jurčiks (Steve Jurczyk): "Uzticamie, augstas kvalitātes automātiskie roboti būs aprīkoti un apgādāti, lai veiktu visdažādākās veida misijas un funkcijas, tādējādi sagatavotu visu vajadzīgo un sniegtu palīdzību nonākušajiem cilvēkiem uz Marsa"

Manuprāt, nākotnē roboti tiešām varētu aizstāt cilvēkus (varbūt ne pilnībā, bet lielākoties) kosmosa izpētē uz tālākām vietām, kas ļautu uzzināt daudz ko vairāk par tik noslēpumaino visumu. Bet ir jāpiebilst, ka cilvēkiem piemīt tāda lieta, kā ziņkārība, un šķiet, ka tā mocīs mūs tik ilgi, kamēr nespēsim rast atbildes uz visiem jautājumiem.

44 1 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://datuve.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

ko tik cilveki neizdoma emotion

2 0 atbildēt

Kaut kad arī cilvēkiem būs jātiek kosmosā!

1 0 atbildēt